majki 12.04.2007 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 PaF - cena dachu to : dachówka + wszystkie dodatki + 2 okna dachowe ( wyłazy Velux ) + rynny + przygotowanie więźby + zbicie tego do kupy + ułożenie dachówki. Czyli wszystko co można oprócz ceny drewna na więźbę. Mnie też zatyka, ale ... jak tu czytałem w takim wątku o cenach, to ludzie piszą, że dachy teraz "chodzą" po 250 zyla za m2 Blachodachówka, nie. Wiem że taniej, wiem, że lżej, ale tego nie zmienię. Dachówka musi być. Po prostu tylko takie pokrycie dachu uważam za ładne i w ogóle za ... pokrycie dachu pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 12.04.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Ja wydałem na dach 45k PLN wliczając wszyskie wydatki, nawet klinkier na kominy. Faktycznie 80 tys. robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JolaArtur 14.04.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 GRATULACJE!!!! No to teraz dopiero Wam się zacznie... Trzymamy kciuki, żeby nie było żadnych niespodzianek U nas szaluje się strop nad piwnicą, w przyszłym tygodniu będą wylewać... Pozdrawiam Jola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 14.04.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 A może kilka szczegółów dotyczących wyceny robocizny OK, mamy drugą wycenę dachu. Od osoby z tego forum. Za samą robociznę 43600 netto... To tak na razie tyle, nie skomentuję bo ... bo nie skomentuję Gro-Dach robi się tani ... pytam za co aż taka kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 15.04.2007 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Kamil - za robociznę dachu tzn, przygotowanie więźby, odeskowanie dachy pokrycie papą, ułożenie dachówki, wszystkich dodatków + rynny. Zapomnijmy o tym. Oboje. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 15.04.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Kamil - za robociznę dachu tzn, przygotowanie więźby, odeskowanie dachy pokrycie papą, ułożenie dachówki, wszystkich dodatków + rynny. Zapomnijmy o tym. Oboje. pozdrawiam, majki Oboje ? A poza tym to można faktycznie zapomnieć No może być 20 tys. ale to i tak kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.04.2007 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Oboje - ekhm sorry oczywiście : OBAJ pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 01.05.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Cóż robić Płakać i płacić Dużo, ale jak słyszę u siebie w okolicy to wybór jest niewielki. Ci tańsi zapisują już na kolejny rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 23.05.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Cześć Majki, W tym roku chciałam rozpocząć budowę mojego wymarzonego domu. Postanowiłam również prowadzić dziennik, jednak wcześniej chciałam zobaczyć jak prowadzone są inne dzienniki i trafiłam m.in. na twój. CZY NAPRAWDĘ CZEKAŁEŚ PONAD ROK NA POZWOLENIE???? I dlaczego tak długo? Ja dopiero staram się o warunki zabudowy, ale rozpoczęcie budowy mojego domku oddala się w tempie błyskawicznym pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.05.2007 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Cześć Edzia - dzięki za oczyszczenie dziennika RybciaFiga - komentarze są w innych wątkach, zapraszam Co do projektu : tak, czekałem rok, ale .... nie specjalnie sie nam spieszyło ( i błąd bo jakby był wcześniej projekt, to wcześniej byśmy kupili materiały ). Dodatkowo zbieraliśmy fundusze więc startować też nie za bardzo było z czym. I jeszcze najpierw miała być adaptacja, a potem przerodziło sie w proj. ind. ... I dlatego zeszło. Myślę, że gdybyśmy przycisnęli naszego archi to w pół roku by zrobił, przy założeniu że nie narzucimy tyle zmian. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 29.05.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Fajna ta studnia będzie. Tylko jedno pytanie. Macie wodociąg? Jeśli tak czy nie ma obowiązku wpięcia się do niego? hmm Mnie wpięcie do sieci kosztowało około 1000 PLN i mam teraz licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.05.2007 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Kamil - no niestety nie ma wodociągu i tak naprawdę ... nie wiadomo kiedy będzie Też bym sie nie zastanawiał, ajkby woda była A tak, cóż robić, na pożyczanej wodzie długo nie pojadę, bo sąsiadka jakiś czas zezwoli, ale na długo to na pewno nie Z czasem woda na pewno będzie, więc też się podepniemy, ale będzie tylko do picia, jakby ta była bardzo zła. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 30.05.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Gratulacje z okazji wlasnego zrodelka.Czy jest obowiazek robienia badan z takiego zrodelka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 30.05.2007 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 matam - nic nie wim o takim obowiązku, ale na pewno oddam do badania. W przyszłym tygodniu "nawiedzę" Sanepid pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 31.05.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Końcówka rury wystająca z ziemi. http://img509.imageshack.us/img509/6550/000401ki7.jpg No ładne cacko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 13.06.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Z ta głębokością fundamentów w ziemi to decyduje poziom przemarzania gruntów.Ja będę miał podobnie, 1m w ziemi a potem około 60 cm nad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaF1719499921 14.06.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Jeśli to nie problem, wyślij mi na PW wycenę tych rynien z Lindaba, bo też o blaszanych myślę. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 15.06.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 To teraz wychodzi na to, że musimy z Żonką jakiegoś winiasza obalić w weekend, zeby szkło było Już od dawna jestem pod wrażeniem do czego to się nie posunie INWESTOR aby osiągnąć cel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 15.06.2007 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Kamil - budowa to "nie je bajka" Trza twardym być a nie miętkim Dobrze, że wymysliłem butelkę po winiaszu, a nie po "literku", to by nas z Żonką zbierali do następnego tygodnia pozdrawiam, majki PaF - wycenę zaraz zamieszczę w dzienniku, nie ma co ukrywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 18.06.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Fajny dziennik, miejscami miałem niezłą polewkę a przy okazji super fotki - trzymajcie się, teraz najfajniejszy etap przed Wami - codziennie coś nowego. Potem się zatrzymuje, za to kasa coraz szybciej ucieka Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts