Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Majkiego

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z szamba perfumerii i tak się nie zrobi, jak rzekł jeden mędrzec ;)

u nas w sobotę było pierwsze pompowanie, ale jakoś bezboleśnie się odbyło :rolleyes: może dlatego, że jeszcze nie mieszkamy i w sumie to sama woda...

Tak, to prawda, ale warto spróbować ... Szambex powiadacie ...

http://www.ekoserwis.abc24.pl/default.asp?kat=9911&pro=46183

Dzięki za podpowiedzi :)

pozdrawiam, majki

Jakies g.wniane robaki opanowały naszą brzozę ... Takie małe, brązowe, jak się rozgniesie to tak dość specyficznie "śmierdzą" .... Who knows ?

Nie wiem co zrobić, cała wyschła, normalnie zrobiła "jesień średniowiecza" :(

Średnio uśmiecha mi się wycinka ... poczekamy do wiosny i najwyżej za 2 lata ją puszcze przez komin ;)

Majki u mnie to samo ... wrrr też 3 brzozy mi schną na potęgę (sorki brzózki bo mają ledwo 1 m). Początkowo obstawiałem mszyce bo wspólnie z mrówkami opanowały nasz ogródek - żerują już nawet na marchewce ... :-(, ale to chyba coś innego. Gdybyś coś wiedział daj znać - czym i jak to coś szybko wymordować.

Hej Majki!:) Kiedyś pisałeś, ale nie mam siły szukać... ile litrowy wyszedł Ci dom? I jeszcze jedno pytanko: jakiej firmy masz centralę reku?

Pozdrawiam.:)

Oj, wiesz, chyba nie pisałem ... ja nie jestem po "pełnym" sezonie grzewczym ... W tą zime jeszcze nie mieszkaliśmy ... Dopiero w przyszłym roku powinienem wiedzieć ile mam "litrów" ;)

A centralki reku ... tez jeszcze nie mam, jedynie wszystkie wyprowadzenia rur z domu ... Ale centrala powinna być z tego co wiem Brink.

pozdrawiam, majki

Majki, ja w sprawie sprzętów kuchennych. pytanie z serii "dlaczego" : Dlaczego zamontowałeś w kuchni i płytę gazową i indukcję, nie rozważałes tylko gazu? Bo ja mam dylemat, cholera. Płytę gazową się ch.. myje, ale jeśli jest tuż obok indukcji to nie syfi się ot tak, przy okazji?

Majki, ja w sprawie sprzętów kuchennych. pytanie z serii "dlaczego" : Dlaczego zamontowałeś w kuchni i płytę gazową i indukcję, nie rozważałes tylko gazu? Bo ja mam dylemat, cholera. Płytę gazową się ch.. myje, ale jeśli jest tuż obok indukcji to nie syfi się ot tak, przy okazji?

Tak, MonikaC już odpowiedziała :)

To zabezpieczenie na wypadek braku prądu ( a zdarza się i to o wiele częściej niż w "blokach" ). Dochodzi do tego fakt, ze nie mamy jeszcze wszystkich garnków "indukcyjnych" więc nie zawsze byśmy na czymś mieli ugotować ...

Dodatkowo, co też kiedys pisałem, a co moze być mocno subiektywne ... potrawy jakoś "inaczej" smakują .... jajecznice robimy na gazie ;)

Co do chalapania - jak sie w miare uważa to nie chlapie ;) Ale z myciem tez nie ma większego problemu, taką gazową jak nasza myje sie super, nie ma żadnych "zakamarków" prosto przeciera szmatką i już :)

pozdrawiam, majki

Hmm, ja to wszystko doskonale rozumiem, bo tez mam sentyment do gazu (jakkolwiek dziwnie to zabrzmiało), tylko dlaczego zdecydowaliście się też na indukcję, a nie tylko na gaz?

I jeszcze w kwestii formalnej : Majki ty na pewno jesteś facetem? Czasami czytając to co piszesz trudno mi jakoś w to uwierzyć...Jakoś tak za mądrze i dojrzale piszesz jak na faceta :p

Hmm, ja to wszystko doskonale rozumiem, bo tez mam sentyment do gazu (jakkolwiek dziwnie to zabrzmiało), tylko dlaczego zdecydowaliście się też na indukcję, a nie tylko na gaz?

I jeszcze w kwestii formalnej : Majki ty na pewno jesteś facetem? Czasami czytając to co piszesz trudno mi jakoś w to uwierzyć...Jakoś tak za mądrze i dojrzale piszesz jak na faceta :p

Sam tylko gaz zrażał nas ... jakby to nazwać ... "tłustymi" oparami od gotowania ... No i po prostu chcieliśmy mieć też indukcję.

Albo jeszcze inaczej : mogliśmy, to daliśmy dwie kuchnie. I tyle ;)

Co do kwestii formalnej, to faktycznie niezłe ... :)

Bo ja już taki mądry i dojrzały facet jestem :p :) ;)

pozdrawiam, majki

No cóż moja teoria spiskowa upadła...to tyle jeśli chodzi o teorie spiskowe ;)

A że formalistką nie jestem, możesz być i Miss Majki :) Chociaż, nadal twierdzę, że podejrzany jakiś jesteś albo "wiekowy" :)

Pazdrawljaju, mam nadzieję, że nie uraziłam Twojego ego (męskiego), ale wiadomo- Rude są wredne ;)

Dzięki w sprawie gazu.