Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Majkiego

Recommended Posts

Majki, poradziłeś sobie z drzewkami - schnące liście?

Kurde u nas normalnie rozpacz - drzewa zaczynają być łyse :-(

Powiem Ci, że mieliśmy tylko jedną brzozę zarobaczoną. Bo to robaki jakieś weszły ... ale nic nie robiliśmy i ... zaczyna odbijać, ma coraz więcej zielonych liści :)

Może da radę ;)

Co dziwne mamy w drugim końcu działki jeszcze jedną brzozę i jej nic nie jest ...

pozdrawiam, majki

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

majki, masz swój las? Skąd masz drzewo? Ja jeszcze nie kupowałam, ciągle spalamy drzewa owocowe z działki, ale chyba muszę zacząć myśleć...

aaa, śliczny nowy dom.

Mój już nie jest nowy po 3 latach :(

majki, masz swój las? Skąd masz drzewo? Ja jeszcze nie kupowałam, ciągle spalamy drzewa owocowe z działki, ale chyba muszę zacząć myśleć...

aaa, śliczny nowy dom.

Mój już nie jest nowy po 3 latach :(

Tak, mam swój las ... Zawsze co roku jest sporo sosny ( drzewa chore albo wiatrołomy ) i kilka liściastych też zawsze się trafi ... Także na drzewo nie narzekam. Kosztuje mnie tyle co własnej pracy przy wycince, zwózce i połupaniu ;)

A w domu też już mamy kilka ścian obtartych ... ale zaczynam na to nie zwracać uwagi ... ;)

pozdrawiam, majki

Cudna łazienka.

Faktycznie urzekający minimalizm ale widać też praktyczne podejście.

Super półeczki pod prysznicem. Jakiej są wysokości?

Dziękuję :)

Dół półeczki dolnej na wysokości 80 cm, dół górnej na wyskości 120 cm. Są powieleniem wysokości płytek - 20 cm.

Idealnie mieszczą się w nich ceramiczne pojeminiki na szampon czy płyn do kąpieli ...

pozdrawiam, majki

Cześć Majki! Twoje ogrodzenie jest przepiękne wraz z mężem nie możemy na nie się napatrzeć.Czy i ja mogę prosić namiary na ekipe, jaki był koszt i ile masz metrów ogrodzenie.Łazienka śliczna taaaaaka nowoczesna.A i czy mozesz podac mi producenta drzwi zewnetrznych i cene.Pozdrawiam i gratuluje pomysłu.:)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150997-Nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu

Cześć Majki! Twoje ogrodzenie jest przepiękne wraz z mężem nie możemy na nie się napatrzeć.Czy i ja mogę prosić namiary na ekipe, jaki był koszt i ile masz metrów ogrodzenie.Łazienka śliczna taaaaaka nowoczesna.A i czy mozesz podac mi producenta drzwi zewnetrznych i cene.Pozdrawiam i gratuluje pomysłu.:)

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?150997-Nasza-rozbudowa-i-przebudowa-starego-domu

Łał ile pytań ... ;)

Doooooooooooooobra, odpowiem :wiggle:

Ogrodzenia od frontu jest 24 mb, namairy na gościa od klinkieru i ślusarza na łódzkiej tablicy ogłoszeń w "grupach budujących" na samej górze jest przyklejony wątek.

Koszt ... mogę hasłowo podać .... ? ;) w 30 się zmieściliśmy ...

Łazienki jak łazienki :cool: Prosto i bez wysilania się na pseudo bzdury ;)

Drzwi zewnętrzne, Mielczarek Zduńska Wola, wypełnienie Adecco, 8 ...

pozdrawiam, majki

Hej

Nie wiem o jakich wielkich stawkach za rozlozenie styro pisze olgusieniinieczka bo u mnie tylko 1 zl za metr ekipa od wylewek jest w stanie spuscic z ceny jesli rozloze samodzielnie folie i styropian:jawdrop: MNiejsza o to .Majki czy masz u sibie odplywy liniowe z suchym syfonem?Kompletnie nie wiem jak to ugryz.Czy taki syfon nalezy montowac przed wylewkami czy mozna to robic po?

Chcialam jeszcze zapytac jak spisuje sie zestaw prysznicowy CUB-TRES .Czy woda nie kapie z deszczownicy,bateria termostayczna jets ok i tak wogole podziel sie wrazeniami :rolleyes:

Hej

Nie wiem o jakich wielkich stawkach za rozlozenie styro pisze olgusieniinieczka bo u mnie tylko 1 zl za metr ekipa od wylewek jest w stanie spuscic z ceny jesli rozloze samodzielnie folie i styropian:jawdrop: MNiejsza o to .Majki czy masz u sibie odplywy liniowe z suchym syfonem?Kompletnie nie wiem jak to ugryz.Czy taki syfon nalezy montowac przed wylewkami czy mozna to robic po?

Chcialam jeszcze zapytac jak spisuje sie zestaw prysznicowy CUB-TRES .Czy woda nie kapie z deszczownicy,bateria termostayczna jets ok i tak wogole podziel sie wrazeniami :rolleyes:

Nie, odpływów liniowych nie ma. Także nie mam problemów :)

Zestaw prysznicowy rulez :) :) :) Prawi 2 miesiące mieszkamy i ani razu się nie kąpaliśmy ... ;) Codziennie tylko prysznic :)

Woda po zakręceniu kurka chwilę kapie z deszczownicy, kompletnie nie przeszkadza, choć na początku myśleliśmy, ze nie zakręcaliśmy kurka ;)

Ale generalnie ogrooooooooooooooomna kabina i ten prysznic są zajebiste. Po prostu :)

pozdrawiam, majki

Majki,

gratki z okazji przeprowadzki !

:)

Spóźnione co prawda, bo ja też jestem właśnie "świeżo przeprowadzona" i chroniczny brak czasu nas dopadł ( przeżyłeś, więc rozumiesz ;) ).

Ale jedziemy na "red-bullach" i spoko - damy radę.

Zmęczeni....... ale przeszczęśliwi !

:wiggle:

Przyznam, że Twój Dziennik to jeden z moich ulubionych i teraz nadrabiam zaległości. ;)

Wszystko pięknie u Ciebie wyszło !

Super !

:) :) :)

Życzę dużo szczęścia w nowym domku !

Majki,

gratki z okazji przeprowadzki !

:)

Spóźnione co prawda, bo ja też jestem właśnie "świeżo przeprowadzona" i chroniczny brak czasu nas dopadł ( przeżyłeś, więc rozumiesz ;) ).

Ale jedziemy na "red-bullach" i spoko - damy radę.

Zmęczeni....... ale przeszczęśliwi !

:wiggle:

Przyznam, że Twój Dziennik to jeden z moich ulubionych i teraz nadrabiam zaległości. ;)

Wszystko pięknie u Ciebie wyszło !

Super !

:) :) :)

Życzę dużo szczęścia w nowym domku !

Dziękuję :)

Wiem ... okres "przejściowy" jest najgorszy, potem już sie człowiek ze wszystkim ogarnia i zaczyna być fajnie :)

Jeszcze raz dzięki i mam nadzieję, ze jak długo będę pisać, tak będziesz czytała ;)

pozdrawiam, majki

Gratulacje.

Jak się mieszka ?

pzdr

Wiesz ....................... zajebiście.

Ostatnio to słowo stało sie "słowem kluczem" .... ;) Albo to zajebiste albo tamto ... :)

Wygląda na to że nie mamy niczego nie-zajebistego ... ;) :)

A serio, jest super ...

A jak u Ciebie, nie pamiętam, wybacz, też już mieszkasz ?

pozdrowionka, majki

Przede wszystkim przeprowadzacie się WY.

Jak "RAZEM" się przeprowadzicie to wszystko będzie dobrze.

Będzie dobrze ... zobaczycie ... :)

Cały czas sie cos "dłubie", ktoś czasem wpadnie, nie mamy okropnie daleko do reszty Rodziny ...

pozdrawiam, majki

świetnie przed moją przeprowadzką podziałaly na mnie Twoje słowa, jak tylko je przeczytałam to obawy zniknęły, za to WIELKIE DZIĘKI, bo na swoim mieszkamy już ( "my" bo tak jak radziłeś zabrałam męża ;-) ) tak wiec ok. 1 miesiaca i wszystko ok. dopóki mąż nie poszedł na nocke, jestem przerażona bo pierwsza minęła nie za bardzo, poprostu przyzwyczajona do tego ze w nocy zawsze ktoś jest w domu sama nie daje rady, jakoś tak bardzo dziwnie.

i dlatego że (jak to słusznie napisała AGA NR 1)

"Masz dar pisania z humorem i..... taką pozytywną energię." to nieśmiało pozwoliłam sie podzielić moimi obawami.

pozdrawiam