Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Majkiego

Recommended Posts

Witam wszystkich czytających dziennik/skarbnice wiedzy Majkiego.

Mam pytanie:

Czy nadal polecasz (mineły 3 lata) firmę która wywierciła u Ciebie dziurę na działce pod studnie?

A może ktoś inny z okolicy Ksawerowa może polecić jakąś firmę wiercącą dziurki w działce.

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

świetnie przed moją przeprowadzką podziałaly na mnie Twoje słowa, jak tylko je przeczytałam to obawy zniknęły, za to WIELKIE DZIĘKI, bo na swoim mieszkamy już ( "my" bo tak jak radziłeś zabrałam męża ;-) ) tak wiec ok. 1 miesiaca i wszystko ok. dopóki mąż nie poszedł na nocke, jestem przerażona bo pierwsza minęła nie za bardzo, poprostu przyzwyczajona do tego ze w nocy zawsze ktoś jest w domu sama nie daje rady, jakoś tak bardzo dziwnie.

i dlatego że (jak to słusznie napisała AGA NR 1)

"Masz dar pisania z humorem i..... taką pozytywną energię." to nieśmiało pozwoliłam sie podzielić moimi obawami.

pozdrawiam

Daj spokój ... ;) /zawstydzony/

Wszystko sie układa jak człowiek jest RAZEM z drugą osobą. Jak przestaje, wszystko sie rozsypuje. I trzeba ten wspólny stan tylko pielęgnować. I nie zapominać o tym ...

pozdrowionka, majki

Witam wszystkich czytających dziennik/skarbnice wiedzy Majkiego.

Mam pytanie:

Czy nadal polecasz (mineły 3 lata) firmę która wywierciła u Ciebie dziurę na działce pod studnie?

A może ktoś inny z okolicy Ksawerowa może polecić jakąś firmę wiercącą dziurki w działce.

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Pozdrawiam

Z dziennikiem sie zgodzę, z skarbnicą wiedzy to traktuje jako komplement ;)

Tak, polecam, nic się nie dzieje, wody cały czas w opór. I tyle, tak chyba powinno być :)

pozdrawiam, majki

ech, rozczuliły mnie dwie rzeczy. Raz palnik - taki czysty!!!!! Mój też był taki..... kiedyś. Dwa pokój córki, taki słodki. Fajny czas...Moja swój urzadziła sobie sama - jadowita zieleń, plakaty na ścianach. Jedyne czego nie pozwoliłam, to czarne meble i zasłonki :cool:

Witaj majki:welcome:

Gratuluję przeprowadzki!!!

Czasami zaglądam do ciebie i podglądam twoje osiągnięci;) a jest co.

Kuchnia - lubię takie proste, nowoczesne chociaż.... czy ciepła ? a gdyby trochę koloru dodać poprzez dodatki ale to tylko moja sugestia;)

bez zbędnych dodatków, uchwytów
no własnie jak się sprawuje ? czy po każdym otwarciu widoczne są odciski paluszków?

Pokój Marysi to przeciwieństwo tego co zobaczyłam wcześniej: dużo barw i dodatków - bardzo ciepły pokoik :)

A jak kosteczka , jakieś fotki będą ?

Ja zabieram się za ogród , to chyba jesteśmy na tym samym etapie;) Niestety ale na projekt i wykonanie brak już kasy ;) podglądam ogrody innych forumowiczów i czerpię z nich inspirację. Zaglądałeś do dziennika Toli lub kropkqi jak dla mnie bajka :) choć nie co różnią się od siebie, piękne:) Ty pewno masz już jakąś firmę? Jeśli nie zbyt droga to namiar mile widziany- może są elastyczni i jakiś taniutki projekt skrobną ?

Pozdrawiam serdecznie i życzę samych przyjemnych chwil w nowym domku:)

Witaj majki:welcome:

Gratuluję przeprowadzki!!!

Czasami zaglądam do ciebie i podglądam twoje osiągnięci;) a jest co.

Kuchnia - lubię takie proste, nowoczesne chociaż.... czy ciepła ? a gdyby trochę koloru dodać poprzez dodatki ale to tylko moja sugestia;)

no własnie jak się sprawuje ? czy po każdym otwarciu widoczne są odciski paluszków?

Pokój Marysi to przeciwieństwo tego co zobaczyłam wcześniej: dużo barw i dodatków - bardzo ciepły pokoik :)

A jak kosteczka , jakieś fotki będą ?

Ja zabieram się za ogród , to chyba jesteśmy na tym samym etapie;) Niestety ale na projekt i wykonanie brak już kasy ;) podglądam ogrody innych forumowiczów i czerpię z nich inspirację. Zaglądałeś do dziennika Toli lub kropkqi jak dla mnie bajka :) choć nie co różnią się od siebie, piękne:) Ty pewno masz już jakąś firmę? Jeśli nie zbyt droga to namiar mile widziany- może są elastyczni i jakiś taniutki projekt skrobną ?

Pozdrawiam serdecznie i życzę samych przyjemnych chwil w nowym domku:)

Kuchnia taka własnie miała być ;) I nic jej nie brakuje :) No oprócz szyby na ścianie pod szafkami wiszącymi ...

Fotki kostki będą, dajcie szansę ... ;)

Pokoik dziecka musiał być ciepły i taki "dziecinny", taki w którym będzie się dobrze czuła. Tutaj nie może być tylko 3 kolorów i "zimnica" ;)

Co do ogrodu, to też cały czas pracujemy nad koncepcją ... ;) A co do wykonania, to chce sie podjąć wykonania samemu, myślę, że dam radę.

Ogród np. kropq znam, na pewno ładny. Ale chcemy iść w kompletnie innym kierunku.

pozdrawiam, majki

Majki, super wyglada z ta kostka. Tez jestem maniaczka grafitowego na zewnatrz:)

U mnie kostka bedzie dopiero w nastepnym roku. Teraz robie niewielki ogrod zimowy.

Majki, powiedz mi prosze ile m2 ma Twoj dom? Chce wymienic kociol gazowy na junkersa. Chcialam cerapur smart 14-3, ale nie wiem czy nie bedzie za maly. Pamietam, ze Twoj to 16-3. Co masz dokupione do niego? Jaki zasobnik?

Pozdr.

Dzięki :)

Był pewien kiedyś pomysł by dać część w innym kolorze, ale to był chwilowy zły pomysł ... ;) Jak wszędzie indziej nie może być sraczki :)

Dom ma 220 m2, użytkowej powierzchni 170 m2. Kocioł Cerapu Smart ten w wersji 22kW. Ciepłą wode grzeje piorunem, zasobnik 160l.

Dopiero teraz sprawdzimy go w zimę jak sobie radzi, bo poprzednią jeszcze nie mieszkaliśmy więc trudno sie odnieść.

Pracuje z pogodówką FW100.

pozdrawiam, majki

Majki, ale poleciałes z tą kostką! Pięknie. Fajnie też wygląda dróżka do domu. A spedaż moze patent na te betonowe donice?

Córcia ma fajny owadowy pokoik, a jesion widać w świetle, no nie ma co mówić, bardzo ładnie Ci go zrobili, co mnie w jeszcze większego doła wprowadza. Też bym tak chciała

Majki, ale poleciałes z tą kostką! Pięknie. Fajnie też wygląda dróżka do domu. A spedaż moze patent na te betonowe donice?

Córcia ma fajny owadowy pokoik, a jesion widać w świetle, no nie ma co mówić, bardzo ładnie Ci go zrobili, co mnie w jeszcze większego doła wprowadza. Też bym tak chciała

Przede wszystkim już nie "toniemy" w błocie :)

Co do donic, to gdybam nad zrobieniem po prostu szalunków i zalaniem je betonikiem swojego wyrobu z jakims żwirkiem i zbrojeniem ... Ale to czysta teoria, jak sie za to wezme, to na pewno będzie how to + foto :)

Tak, z podłóg jesteśmy bardzo zadowoleni. Wiadomo kto zrobił ;) i zrobił to dobrze :)

pozdrawiam, majki