MonikaC 06.09.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Ależ ja ci zazdroszczę tej kostki - aż mnie ściska.....Ja mam plaże po wylewkach i wszędzie pełno pier%^&*go piachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 06.09.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Majki, ja też zrobiłam kostkę grafitową, hahaha ! A już myślałam, że tylko ja taka oryginalna.... Mam z firmy "BRUK", z jednym pojedynczym żółtym paskiem na brzegu. Jestem bardzo zadowolona z efektu, mąż.... mniej. A powiedz mi, czy będziesz impregnował kostkę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 06.09.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 a mnie czeka jeszcze uzyskanie przy pomocy męza i lopaty odpowiedniego spadku do domu, co oznacza przewalenie 10 cm ziemi 15 metrów dalej, brrr i to przed zimą, brrrr, na poletku 500 metrów, brrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 06.09.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 a mnie czeka jeszcze uzyskanie przy pomocy męza i lopaty odpowiedniego spadku do domu, co oznacza przewalenie 10 cm ziemi 15 metrów dalej, brrr i to przed zimą, brrrr, na poletku 500 metrów, brrrrrr Myszko dacie radę - skoro my w zeszłym roku sami kruszywo na wjazd rozłożyliśmy. Ehh czemu to wszystko takie drogie jest???? Kostkę mąż też sam chyba ułoży chociaż do połowy wjazdu bo kasy braknie a sam wjazd ma bagatela 130mkw a gdzie chodniki i reszta Skoczek kosztuje 2500tysi więc się opłaca a potem można go sprzedać albo wypożyczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 06.09.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Fakt, ceny kostki plus brukarzy są.... straszne. Załamka. Ale też nie mamy jeszcze skończonej : zrobiliśmy tylko opaskę wokół domu plus duży taras, chodnik ( dojście ) do domu i drogę z płyt ażurowych ( tzw. dojazd ekologiczny ). A jeszcze trzeba zrobić : wjazd do garażu i taki boczny postój ( obok garażu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 06.09.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Monika C, jeśli Ty masz samego dojazdu 130 m - to.... współczuję... U mnie opaska ( szeroka ) wokół domu plus taras plus ten chodnik wyszło razem 160 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.09.2010 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Majki, ja też zrobiłam kostkę grafitową, hahaha ! A już myślałam, że tylko ja taka oryginalna.... Mam z firmy "BRUK", z jednym pojedynczym żółtym paskiem na brzegu. Jestem bardzo zadowolona z efektu, mąż.... mniej. A powiedz mi, czy będziesz impregnował kostkę ??? Powiem Ci szczerze, że to własnie była ta chwila walki z tym jaśniejszym paskiem na brzegu. Ale zrezygnowaliśmy i jesteśmy ogromnie zadowoleni ... Grafitowa rulez, nie ? Impregnować nie wiem czy będziemy, jeszcze sie nie zastanawialiśmy nad tym ... A Ty bedziesz ? Bo na pewno będziemy płyty na tarasie. Tam to chyba nawet fugować będę, coby pozbyć się pisaku ze szpar między płytami ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 06.09.2010 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Grafitowa rulezzz. No my właśnie chcmey impregnować - tzn. mąż nalega. Podobno po piaskowaniu to się robi. Trzeba potem ładnie wyczyścić ewentualne wykwity a potem impregnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.09.2010 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 a mnie czeka jeszcze uzyskanie przy pomocy męza i lopaty odpowiedniego spadku do domu, co oznacza przewalenie 10 cm ziemi 15 metrów dalej, brrr i to przed zimą, brrrr, na poletku 500 metrów, brrrrrr Odpowiednia motywacja męża i Ci wszystko zrobi Wiem cos o tym pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.09.2010 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Myszko dacie radę - skoro my w zeszłym roku sami kruszywo na wjazd rozłożyliśmy. Ehh czemu to wszystko takie drogie jest???? Kostkę mąż też sam chyba ułoży chociaż do połowy wjazdu bo kasy braknie a sam wjazd ma bagatela 130mkw a gdzie chodniki i reszta Skoczek kosztuje 2500tysi więc się opłaca a potem można go sprzedać albo wypożyczać Jak ja obserwowałem swoich brukarzy, to chyba bym sie nie podjął ... Tu nie chodzi o wykorytowanie, ale te wszystkie spadki, poziomy, potem wyrównanie piasku "na rurkach" ... masakra ... Ale wiem, wszystko dla ludzi pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.09.2010 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Monika C, jeśli Ty masz samego dojazdu 130 m - to.... współczuję... U mnie opaska ( szeroka ) wokół domu plus taras plus ten chodnik wyszło razem 160 m2. Dajcie spokój ... ja to zawsze musze mieć jak w fabryce ... u nas wyszło 330 m2 ... Z czego 70 m2 taras, reszta kostka ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.09.2010 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Grafitowa rulezzz. No my właśnie chcmey impregnować - tzn. mąż nalega. Podobno po piaskowaniu to się robi. Trzeba potem ładnie wyczyścić ewentualne wykwity a potem impregnować. A jaki impregnat macie na oku ? Coś w temacie rozgryzałaś ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 06.09.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 No ładnie, ładnie. Ale jak u mnie dojdzie ta reszta to wyjdzie gdzieś razem.... 280 - 290 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 06.09.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 A jaki impregnat macie na oku ? Coś w temacie rozgryzałaś ? pozdrawiam, majki Tak, mamy na oku jeden polecany przez kolegę. Wieczorem poszukam nazwy w moim bajzlu poprzeprowadzkowym to Ci napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 06.09.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Podobno IZOHAN jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 06.09.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Juz wiem dlaczego zawsze chcialam miec corke!!! ...bo wtedy tez moglabym miec taki piekny pokoj!!! WOW!!!:jawdrop: ...a tak mam transformery, potwory i tony klockow lego.... Taras i kostka takze zachwycajace, a jaka zjawa w kuchni;) tez kiedys bede tak miala!!! a co;)...no oprocz pieknego pokoju dla ksiezniczki:) Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 06.09.2010 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Majki, co do sraczki, to sie z Toba zgadzam:) Sciezka super. Geometryczna. Nie lubie takich esow-floresow. Trawka po bokach i... malina.Ale meczy mnie ten piec. Nie chce przewymiarowac. A jak 14kw daje rade na 240m2...Sama nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.09.2010 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Juz wiem dlaczego zawsze chcialam miec corke!!! ...bo wtedy tez moglabym miec taki piekny pokoj!!! WOW!!!:jawdrop: ...a tak mam transformery, potwory i tony klockow lego.... Taras i kostka takze zachwycajace, a jaka zjawa w kuchni;) tez kiedys bede tak miala!!! a co;)...no oprocz pieknego pokoju dla ksiezniczki:) Maja Coś Ci szczerze powiem ... kilka lat temu jak razem z Żoną byliśmy na badaniu USG i lekarz powiedział "będzie córka" ... gdzieś coś mnie ścisnęło. Wiesz taka męska głupia duma co do "posiadania" syna, że przedłużenie rodu, takie tam ... I powiem coś bardzo wyraźnie. Po juz kilku latach wiem, że Córka jest fajniejsza. I więcej... jak będzie jeszcze kiedyś kolejne dziecko to chciałbym mieć drugą dziewczynkę ... Może to cieżko mi wytłumaczyć, albo komuś zrozumieć ... Jeden kolega z pracy jak powiedziałem, że będę ojcem i miał córkę rzekł "dziewczynki sa fajniejsze i ładniej pachną" I niech tak zostanie pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.09.2010 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Majki, co do sraczki, to sie z Toba zgadzam:) Sciezka super. Geometryczna. Nie lubie takich esow-floresow. Trawka po bokach i... malina. Ale meczy mnie ten piec. Nie chce przewymiarowac. A jak 14kw daje rade na 240m2... Sama nie wiem. Ja to na temat esów-floresów nawet nie chcę pisać, bo to u niektórych duma na tym forum Po bokach raczej żwirek, krzewy, inne rośliny. Czysto i bez przeładowania Ale oczywiście w niektórych miejscach trawka, zgadza się. Piec na pewno wystarczy. Znajomy z forum ma taki jak Ty chcesz kupić, 14 kW. Napędza nim chatę tak własnie około 260 m2. A że bardzo mocno przemyślał wszystkie kwestie co do ogrzewania domu, to na pewno jest ok. Ja bym brał. Ja wziąłem tego, bo jakoś tak jestm uszkodzony, że zawsze wolę lepiej i na zapas pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 06.09.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Najgorsze, ze wszyscy doradzaja mi ten wiekszy kociol, nawet ten co bedzie montowal.Ale przeczytalam caly watek o kotlach i jak jest przewymiarowany to sa duze straty i zimno w domu.Jeeezu...Jesli chodzi o trawke, to u mnie chyba na niej sie skonczy, bo z moim zmyslem artystycznym wyjdzie jakis, nie wiem... busz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts