Gość 2mm 12.11.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 No, mam właśnie rachunek za gazy, za 3,5 miesiąca 266 zł. Łącznie z grzaniem wody i gotowaniem. Ale mam kozę. 2mm, dlaczego, dlaczego u nas rachunki przysyłają co 3 miesiące, a u ciebie co 2??? Przecież to obok!!! Nie cierpię tej kumulacji oplat. A tak nawiasem - ile zapłaciłeś za ub sezon grzewczy (tak pażdż - kwiecień)? to, że jest to obok czyli niedaleko nie ma znaczenia, niby gazownia ta sama a jednak........ może masz inną grupę taryfową - sprawdź na fakturze, ja mam napisane W-3 i tak jak poprzednio napisalem same opłaty stałe wynoszą jakieś 70 PLN/mies czyli okolo 850 PLN rocznie u mnie gaz spisują co dwa miesiące i zwykle jest tak, że płatność faktury przypada na początek kolejnego miesiąca tj. np. ostatnio spisywali na początku października a płatność była do początku listopada. Zakładam że teraz odczyt będzie na początku grudnia z płatnością do stycznia '11 Trudno jest mi powiedzieć ile wyszło za sezon grzewczy paźdz 09 - kwie 10 z uwagi na te przesunięcia ale od początku tego roku wliczając ostatni rachunek zapłaciłem około 2,6k PLN (w tym część za ub.r. - chyba za grudzień?). Na gaz jest tylko ogrzewanie i woda - z tym że nie ma co porównywać bo ja mam trochę większy dom. Kuchni gazowej nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 13.11.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Hej Majki! Jaką masz centralę reku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 14.11.2010 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Hej Majki! Jaką masz centralę reku? Hej Brink Renovent HR Large (400) pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 19.11.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Majki, przyszłam Cię pomęczyć o klejenie styroduru Chcę tak zrobić jak Ty. Jak bym tak na placki kleiła tym klejem, to ile mniej więcej tego schodzi? Płyty opiera się na ławie? Mogą być sztukowane (te odcięte kawałki)? Czymś te połączenia zapaćkać? Zdaję sobie sprawę, że zadaję głupie i dziwne pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.11.2010 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Coś Ty, żadne dziwne i głupie Ja sam kiedys takie miałem, tylko nikt nie potrafił mi odpowiedzieć ... Więc jest u mnie tak : na fundament od strony zewnętrznej poszedł 2 x dysperbit, ten z Izohanu ( żeby zachować ciągłość jednej linii produktów ) potem na packi poszedł XPS, poszło ...18 10-kilowych wiaderek .... to był wtedy prawie tysiak ... * potem na ten XPS ( przetarty pacą od styropianu, żeby był szorstki ) poszła normalnie siatka na kleju potem na to 2 x dysperbit potem folia kubełkowa ........ Dobra, ok, wiem, od * ( gwiazdki ) jest przegięcie Z perspektywy czasu wiem, że chyba przegiąłem, ale żalu nie czuję Ale wiem jedno, Jest sucho i ciepło. I już nie mysle o tym Jakby coś to śmiało pytaj. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 19.11.2010 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Dzięki Odkopałam jeszcze jakiś wątek w tym temacie, więc lecę się doedukować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 21.11.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Cześć Majki Wypadałoby wreszcie się przywitać, bo często zaglądam do Twojego dzienniczka:D Jak dobrze wiesz , to niezła szkoła budowania;) Dzisiaj znowu wpadłam do Ciebie bo stoimy przed układaniem folii i styro pod wylewki. I sprawdzamy: a jak to zrobił Majki Pozdrawiam serdecznie i obiecuję, że nie raz jeszcze Cię odwiedzę Ps. Masz super dom, extra wnętrza a zdjęcia to robisz.... co ja tam będę gadać, laik jestem ale bardzo mi się podobają:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.11.2010 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Cześć Majki Wypadałoby wreszcie się przywitać, bo często zaglądam do Twojego dzienniczka:D Jak dobrze wiesz , to niezła szkoła budowania;) Dzisiaj znowu wpadłam do Ciebie bo stoimy przed układaniem folii i styro pod wylewki. I sprawdzamy: a jak to zrobił Majki Pozdrawiam serdecznie i obiecuję, że nie raz jeszcze Cię odwiedzę Ps. Masz super dom, extra wnętrza a zdjęcia to robisz.... co ja tam będę gadać, laik jestem ale bardzo mi się podobają:yes::yes: Dziękuję Zaglądajcie, zaglądajcie, pewno jeszcze nie jedno pokażę Jakby coś o foli czy tym styro było niejasne, to pytajcie, laik ze mnie, ale może pomogę pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 22.11.2010 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Majki, z tym styro jeszcze... - połączenia płyt wypełniałeś czymś, czy może miałeś frezowany, bo się zastanawiam czy warto się bawić...A - po zasypaniu od góry będzie niczym nie osłonięty - tak się zostawia, czy warto czymś zabezpieczyć na zimę, jak myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 22.11.2010 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Majki, z tym styro jeszcze... - połączenia płyt wypełniałeś czymś, czy może miałeś frezowany, bo się zastanawiam czy warto się bawić... A - po zasypaniu od góry będzie niczym nie osłonięty - tak się zostawia, czy warto czymś zabezpieczyć na zimę, jak myślisz? Tak, był frezowany, mój XPS ma 8 cm i po 4 cm był tzw. felc. Ale i tak większe szpary były zapiankowane. Od góry to u mnie styka się z styro na ścianach, na zime bym okrył moze jakąś grubszą folią ( paskami ), nie wiem, tak gdybam ... Choć z drugiej strony jesli to będzie XPS, to przecież on ma byc niczym nie osłaniany i od razu zasypywany ziemią ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 22.11.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Co prawda nie xps tylko swisspor hydro jednak będzie, ale też właśnie chcę go przykleić i zasypać - przy moich warunkach gruntowych nie ma co wydziwiać (w sensie siatek, klejów i folii z kubełkami), ale dla spokoju jakąś folię przed mechanicznym uszkodzeniem na to co będzie wystawać chyba faktycznie paskami damy... Szczeliny między płytami chyba klejem (pianką Tytan - na to kleimy) wypełnimy, bo bez frezu są (chyba ) - mam nadzieję że będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 24.11.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Majki, kapitalny pomysł z fotkami:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.11.2010 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Majki, kapitalny pomysł z fotkami:D:D:D Głównie pomysł Szanownej Foto & handmade by majki pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 24.11.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Gratuluję i pomysłu i wykonania:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 24.11.2010 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 25.11.2010 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Dziękuję pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 30.11.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 Oświetlenie masz czaderskie i zastanawiam si, czy te ledy są niebieskie, czy to kwestia filtra? Daj zbliżenie lampek. A to mi się podoba najbardziej: http://img411.imageshack.us/img411/2820/000501z.jpg i nie o oświetlenie tylko mi biega, ale wręcz coś przeciwnego, czyli cienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 01.12.2010 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Lampki to Taxi Kanluxa, 12 LED biały zimny. Mimo starania się dobrania balansu bieli, światełka wychodza niebiesko, choć w rzeczyswistości świeca faktycznie "niebieskawo" Postaram się dzis porobić zbliżenia lampek A cienie .... mogłem zrobić bez, ale poniekąd chciałem się umieścić w "kadrze" Fajnie, że zuważyłaś ... pozdrowionka, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 01.12.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 cześć, pytanie trochę mało związane z budową - jak się robi takie ładne zdjęcia nocne?????? no wiem, aparat i umiejętności przede wszystkim........... ale jakąś małą poradę można prosić?????????????? dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 01.12.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Normalnie Las Vegas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts