Bruce Lee 16.10.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Kolega dal mi link do dziennika nie mowiac co za "rodzynek " zobacze , przeczytalem caly dziennik i zobaczylem wszystkie fotki po kilka razy i nie wiem co mam napisac bo dech mi zaparlo .....Czy to stawial Stevie Wonder !!!??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 17.10.2007 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Bruce - chyba nadążam za metaforą ... Stevie Wonder - czyli ślepy ? A co dokładnie Cie nie pasuje ? Uprzedzając odpowiedź, zgadzam sie co do nazwijmy to "dokładności" wymurowania ścian , ale piony i poziomy są Jak jest jeszcze coś nie tak, to napisz, wole wiedzieć ... dzięki za odwiedziny pozdrawiam, majki PS. A "kolega" też niezadowolony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 24.10.2007 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 mam pytanie i jak finansowo wyszło przecieranie drzewa. Bo mniej więcej w tym samym czasie my cięliśmy. Mieliśmy 32 metry drzewa tartak za przecieranie wziął 100 zl od metra plus 30 zł za transport więc 130 zło trochę dużo ale sprzedał nadmiar desek i na koniec zapłaciliśmy 2900 razem z łatami kontrłatami i dużym zapasem desek dwu calowych (teraz będziemy je sprzedawać jak skończą dach i już nie będą potrzebne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.10.2007 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 alektyc - ja mam surowego 29m3, "mój" tartak bierze po 70 zł za przetarcie 1m3. Tylko jeśli wam zostało sporo desek, to musieliście mieć bardzo równe, albo duże drzewa. bo mnie jak widzę na belki straczy, na łaty też, ale desek będę miał pewno za mało i na kontrłaty nie starczy. Zależy też czy dużo potrze\bowaliście drzewa na same krokwie, bo u mnie jest tego około 11 m3 ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 25.10.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 No my mieliśmy w sumie z łatami 12 m3i niektóre drzewa były b. grube a inne cienkie,a kontrłaty to przecież cienkie są więc powinno się z odpadów wyciąć.Wydawało mi się moje dość drogo ale w sumie wyszło ok.Zostało nam 2,5 metra desek więc je Pan z tartaku sprzedał i odliczył od przecierania, ale wyciął za dużo desek czołowych (2 razy) i teraz mi leżą na działce i przeszkadzają, podobnie jest z łatami i kontrłatami.zc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 25.10.2007 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 alektyc - widzisz, ja samego drzewa na dach mam 11 m3, do tego łat 1500 metrów bieżących + kontrłaty ... A skąd wy jesteście, bo może jak blisko, to bym tych łat i kontrłat zabrał po przystępnej cenie ? Bo ja już wiem, że muszę dokupić około 2 m3 desek, łat około 1m3 i kontrłat około 1m3 pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
terka 13.11.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Zerknęłam do twojego dziennika i widzę, że fachowcy od więrzby czekają na dźwig. U nas koszowe mają przekrój 14 na 24 i długość 9 metrów. Gdy wspomniałam o dźwigu dziwnie na nas popatrzyli i stwierdzili że sami sobie poradzą, byli w pięciu robili szybko starannie i schludnie, a na dekarzy nadal czekamy. Pozdrawiam i mam nadzieję budowanie swojego domku sprawi ci przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlasta 21.11.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 ja mam pytanie nie stricte budowlane.... jakim aparatem robisz te wszystkie zdjecia? czy to nie aby jakas lustrzanka cyfrowa? a postepow na placu budowy gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.11.2007 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 terka - to nie fachowcy od więźby, ale jeszcze murarze - kończą swoją robotę położeniem belek stalowych. To u mnie takie elementy które są na "styku" murów i dachu... Budowanie sprawia mi wielka frajdę. Jak przestaje, to powtarzam sobie pierwsze zdanie karlasta - dobrze kombinujesz, dobrze ... TYLKO i WYŁĄCZNIE - NIKON D50 + "szklarnia" A co, też tylko lustrzaneczka u Ciebie ... ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karlasta 23.11.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 ha! czulam ze to lustrzanka! i mialam nadzieje ze Nikon! kiedys mialam w posiadaniu manuala FM10 w ktorym bylam zakochana, ale teraz interesuje mnie wlasnie D50 lub D70 gwiazdka tuz tuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 24.11.2007 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 karlasta - obydwa już wycofane z produkcji Wiem, boli Jak coś bierz D80, a jeśli już, to D70s - całkiem "profi" aparat i do tego chwalony "kit" 18-70 Nikkora Pozdrawiam zwolenniczkę jedynego dobrego aparatu na świecie - czyli cyfrowej lustrzanki. I to do tego Nikona PS. Jakby co, zostawiam "exify" w zdjęciach, można popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 15.01.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 majki, cudownie się rozkręciłeś... czytaj idziesz ja burza.... Już na tych fotkach widać dom i do tego śliczny będzie Też marzyłam kiedyś o tej parterówce... Trzymam kciuki i czekam na dalsze relacje i zdjęcia oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.01.2008 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Amtla - dzięki za odwiedziny No rozkręciłem się Przy dekarzach "odpoczywam" psychicznie, bo nie fizycznie Naprawdę inna ekipa, niż te /cenzura/ co do tej pory były Zdjęcia będą pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chochla72 30.01.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Heh, patrzac na daty wpisow to Sebastian zlazl z mojego dachu i od razu chyba wlazl na Twoj Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agi888 20.02.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Majki co to za śliczna dachówka na Twoim daszku? Bardzo mi się podoba. U mnie też będzie grafitowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 20.02.2008 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Majki co to za śliczna dachówka na Twoim daszku? Bardzo mi się podoba. U mnie też będzie grafitowa Hej Braas grafitowa romańska cisar ... dłuższej nazwy nie mieli Nam też się podoba No teraz to musi pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 20.02.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 A możesz podesłać namiary na to Schuccho twoje, sprawa pilna!! A w ogóle to macie piękną bramę i domek też, a strop jaki będzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.02.2008 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Tosinek - dzięki za odwiedziny Więc tak : - Schuco - http://www.mielczarek.winkhaus.pl/ - jak na razie jestem bardzo zadowolony, cena jaką dostałem zamaiata wszystkie inne wyceny - brama może i piękna, ale jeszcze jej nie ma To tylko wizualizacja z projektu jeśli chodzi Ci o avatar przy moim nicku. - za domek dziękuję Wiem, że piękny - a stropu nie ma, tylko kawałek nad garażem - jak to wygląda - możesz popatrzeć w dzienniku, są tam zdjęcia jak to wszystko od wewnątrz jest zrobione. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 29.02.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Ale się domowo robi Fajnie, że tak idzie do przodu. majki, jakiej szerokości jest Twój korytarz? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mruva 06.03.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Majki, nie narzekaj , teraz będziesz miał większy i ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts