majki 21.12.2010 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Majki, fantastyczne te kanapy! Ciekawe, jak sprawdzi się ta skóra, słyszałam, że łatwiej się brudzi, ale nie wiem, czy to prawda? Tak, trzeba bardziej dbać i regularnie koserwować, ale mamy tego świadomość. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.12.2010 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 no, prawie przestało mi się podobać moje mieszkanie;)Majki-przegieliście, zdecydowanie;) Eeee tam .... dopiero jesteśmy w połowie ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 21.12.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Tak, trzeba bardziej dbać i regularnie koserwować, ale mamy tego świadomość. pozdrawiam, majkiJa przy zwierzakach zrezygnowałam z tego, bo byłoby trudno. Ale za to jaki daje efekt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 21.12.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Piękne kanapy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 21.12.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Hmmm, 18-70 nikkora które miałem jako kit nie miał takiej dytorsji. Tej konkretnie Sigmy nigdy nie miałem w dłoniach prócz momentu sprawdzania dostawy ale duża trochę (dytorsja) Musze kupić parę słoików bo poprzednie musiałem upłynnić z braku funduszy Ale na początek lampki studyjne do zabawy i nauki przy rosnącym brzdącu Chcielibyśmy mieć takie zużycie, wczoraj poszło "jedynie" 30 m3 Ja już chce nowy piec i ocieplenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 21.12.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Eeee tam .... dopiero jesteśmy w połowie ... pozdrawiam, majki mieszaj mieszaj, to se namieszasz:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 21.12.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 o, Majki wlasciwie to mam do Ciebie pytanie, moze bedziesz wiedział. Mam d40 nikona i czasem mu sie zdarzało, ze nie mógł złapac na czyms ostrości, ale teraz dzieje się to przy każdym własciwie zdjęciu, w jasnych pomieszczeniach. nie moze złapac ostrości i tylko coś tam się kręci i kręci jak naciskam spust. w okienku pokazuje przy tym r11. Z odległości metra nie mogę nic cyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 21.12.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Problem z potwierdzeniem ostrości na to wychodzi? bądź problem z bagnetem szkła, najlepiej sprawdzić na innym obiektywie, jeśli działa to wiadomo co stanowi problem. Dużo ludzi na necie ma ten problem, głownie stanowi to plastikowy bagnet kitowego 18-55 dodawanego do d40-tki. Służę obiektywem jeśli masz niedaleko Pozdro P.S. Mam nadzieję że majki nie będzie miał za złe że się wtrąciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.12.2010 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 mieszaj mieszaj, to se namieszasz:P Mam nadzieję, że nie za bardzo pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.12.2010 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Problem z potwierdzeniem ostrości na to wychodzi? bądź problem z bagnetem szkła, najlepiej sprawdzić na innym obiektywie, jeśli działa to wiadomo co stanowi problem. Dużo ludzi na necie ma ten problem, głownie stanowi to plastikowy bagnet kitowego 18-55 dodawanego do d40-tki. Służę obiektywem jeśli masz niedaleko Pozdro P.S. Mam nadzieję że majki nie będzie miał za złe że się wtrąciłem Mysza - już masz odpowiedź Ja chyba nic innego bym nie zaproponował jak może próba przeczyszczenia styków zarówno w obiektywie jak i korpusie ( jakaś irchowa szmatka ... ) Oczywiście próba na innym obiektywie ( służę ) pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 21.12.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 no wlasnie mam ten obiektyw, jeszcze ze starej lustrzanki nikona zdjęty.Styki na korpusie przeczyściłam, ale szczerze, to nie wiem jak się dobrac do obiektywu. Porozkręcać go jakoś na części pierwsze, bo nie chciałam pchać łapek bez najmniejszej choćby wskazówki. A na innych nikonach nie ma tego problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 21.12.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 no wlasnie mam ten obiektyw, jeszcze ze starej lustrzanki nikona zdjęty.Styki na korpusie przeczyściłam, ale szczerze, to nie wiem jak się dobrac do obiektywu. Porozkręcać go jakoś na części pierwsze, bo nie chciałam pchać łapek bez najmniejszej choćby wskazówki. A na innych nikonach nie ma tego problemu? Nic nie musisz rozkręcać, zdejmujesz go i na ostatnim pierścieniu od strony korpusu, masz takie kuleczki wystające, przetrzyj jak majki mówi ściereczką, byle nie zostawiała włosia bo będzie lipa. Później zamontuj i sprawdź czy coś dało. W każdym aparacie czy to Nikonie czy Canonie może się to pojawić, to tylko, z reguły, zabrudzenie, oby nie uszkodzenie szkła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 21.12.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 juz styki czyściłam, ale słysze, ze jak kręce obiektywem ręcznie to chyba jakiś piaseczek tam gdzieś między pierscieniami siedzi. Chyba juz pojde po te srubokręty precyzyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 21.12.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Budowa domów ... ewentualnie inwestor zastępczy ... no dobra komu zbudować domek ? A serio to chodzi mi po głowie, ale co innego ... ale to żeby zacząć jest potrzebna spora kasa, a jej nie ma Jeszcze Ale w 100% związana z budownictwem Fotografia, to ostateczność ... Jest pasją, a ni chciałbym jej "zbrukać" zamianą w konieczność zarabiania ... Ale może źle myślę ... pozdrawiam, majki To nie jest zly pomysl....ja wlasnie tak mam - moj kuzyn jest moim inwestorem zastepczym i przy tym glownym wykonawca. Nigdy w zyciu nie zdecydowalabym sie na budowe domu, gdybym nie mogla miec kogos zaufanego na miejscu, kto ma czas zajacia sie moja inwestycja. I zapewne bardzo duzo ludzi jest w styuacji jak ja..budujacych na odleglosc....wystarczy popatrzec na naszym forum. Moj problem z kuzynem jest taki, ze fotograf z niego do bani i dokumentacja budowy nie jest przesylana na biezaca....i np. kabelki odajdujemy juz po wszystkim i to w miejscach gdzie ich wcale nie chcielismy...a tam gdzie chcielismy....zgadnij...to ich nie ma... Mozna przemyslec...i w ten sposob zarobic na ten business, na razkrecenie ktorego potrzebujesz wiekszej kasy...wszystko po trochu... Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 21.12.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Już kilka razy mi jakieś rady do głowy przychodziły, ale powstrzymałam się, bo w zasadzie to nawet nie wiem, czym zawodowo się zajmujesz? Ale zawsze można spróbować np. robić to samo, tylko na zasadzie "samozatrudnienia", czyli własnej firmy/dzialności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.12.2010 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Nic nie musisz rozkręcać, zdejmujesz go i na ostatnim pierścieniu od strony korpusu, masz takie kuleczki wystające, przetrzyj jak majki mówi ściereczką, byle nie zostawiała włosia bo będzie lipa. Później zamontuj i sprawdź czy coś dało. W każdym aparacie czy to Nikonie czy Canonie może się to pojawić, to tylko, z reguły, zabrudzenie, oby nie uszkodzenie szkła. Pozdrawiam Tak, obiektywu nie rozbieraj Jeśli czyszczenie nic nie da, to serwis ... Jeśli nie oryginalny, to w każdym większym mieście jest serwis foto i na pewno poradzą. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 21.12.2010 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Już kilka razy mi jakieś rady do głowy przychodziły, ale powstrzymałam się, bo w zasadzie to nawet nie wiem, czym zawodowo się zajmujesz? Ale zawsze można spróbować np. robić to samo, tylko na zasadzie "samozatrudnienia", czyli własnej firmy/dzialności... Zawodowo ... komputery Choć szukam obecnie wszędzie Taka opcja też jest rozważana, zobaczymy ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 21.12.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 ..kto szuka ten znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 21.12.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 A to jest dobra dziedzina, nawet jak na kryzys - zawsze będzie się rozwija i będzie praca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 21.12.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Majki, jeśli Cie trochę interesuje, to może w Dellu złóż CV, jest trochę ofert, bo tworzą nowe stanowiska pracy w związku z przejęciem przez Foxconn`a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts