SSN774 25.12.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Hej Parę lampek na zewnątrz. To takie moje od zawsze must have w końcu spełnione pozdrawiam, majki Hehe, aż mi się Griswold przypomina Wczoraj sobie obejrzeliśmy aby święta były w pełni. Pozdrawiamy Wojtek&Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 25.12.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2010 Dzięki Wieniec na drzwi robiła Małżonka Sztywny drut ownięty koralikami, bombki i ptaszek. Tyle Wesołych Świąt majki Pogratulować małżonce i małżonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 30.12.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 http://szwederowo.net/~ewa/gify/colouredballoonszi2.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 31.12.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 http://i1107.photobucket.com/albums/h391/Fenix9999/3166.jpg?t=1293815438 http://i1107.photobucket.com/albums/h391/Fenix9999/3220.gif?t=1293814937 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 31.12.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2010 Spełnienia marzeń, realizacji planów oraz zdrowia,zdrowia i jeszcze raz pieniędzy... w Nowym Roku http://congee.pl/data/gfx/pictures/medium/6/4/2446_1.jpg życzy rasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 04.01.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Czekamy na jakieś nowe kadry z poczynań czcigodnego Ojca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.01.2011 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Tylko odprawię modły nad rurami i zapodam święte obrazki ostańcie w pokoju, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 04.01.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 wiesz co Majki-ta twoja blokowa choinka to wygląda na zdjęciu lepiej niż niejedna żywa. ja się tak nie bawie;) I wiesz? jak nieocieplisz teraz tych rur do końca, to w lutym juz się nie spiesz. Take your time;)niech moc będzie z Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_ja 04.01.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Podziwiam, podziwiam i jeszcze raz podziwiam Was, Ludzie Wlasnie przelecialam (moze kiedys bede miala czas przeczytac bardziej wnikliwie) Wasz dziennik budowy i ...czapki z glow I b. fajne zdiecia - kiedy macie na wszystko czas - robic dzieci, budujac dom, opisywac to wszystko i jeszcze illustracje wrzucac )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.01.2011 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 wiesz co Majki-ta twoja blokowa choinka to wygląda na zdjęciu lepiej niż niejedna żywa. ja się tak nie bawie;) I wiesz? jak nieocieplisz teraz tych rur do końca, to w lutym juz się nie spiesz. Take your time;) niech moc będzie z Tobą Nie zatrybiwszy z tym lutym Znaczy jakieś ocieplenie idzie, czy koniec świata i kredytu już spłacać nie będę musiał pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.01.2011 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Podziwiam, podziwiam i jeszcze raz podziwiam Was, Ludzie Wlasnie przelecialam (moze kiedys bede miala czas przeczytac bardziej wnikliwie) Wasz dziennik budowy i ...czapki z glow I b. fajne zdiecia - kiedy macie na wszystko czas - robic dzieci, budujac dom, opisywac to wszystko i jeszcze illustracje wrzucac )) Mówisz, ze przeleciałaś .... no ... miło mi Czekaj, czekaj dzieci to na razie jedno tylko, tak wypadło jakoś Choć zawsze powtarzam, że dziewczynki to ja robię zajebiste A reszta to jakoś tak ... w międzyczasie ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 05.01.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Hihihi "dziewczynki robię zajebiste" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 05.01.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 ...hej...ja też tak sobie :przeleciałem" Wasz dzienniczek .... i to chyba nawet po raz drugi bo pewne fragmenty już kiedyś widziałem... Gratulacje pomyślnego zakończenia budowy... bardzo fajny domek.... Zdjęcia to Twoje hobby czy praca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.01.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 ...hej...ja też tak sobie :przeleciałem" Wasz dzienniczek .... i to chyba nawet po raz drugi bo pewne fragmenty już kiedyś widziałem... Gratulacje pomyślnego zakończenia budowy... bardzo fajny domek.... Zdjęcia to Twoje hobby czy praca? Dzięki Fotki to hobby. Na to żeby z nich żyć to za mało umiem. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 05.01.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 majki, na jakim etapie robiłeś gładzie ? Przed płytkami ? ...nie mam siły dzisiaj szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.01.2011 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 majki, na jakim etapie robiłeś gładzie ? Przed płytkami ? ...nie mam siły dzisiaj szukać Nie ma sprawy Gładzie na etapie "w trakcie" , ale generalnie ekipa zrobiła je najpierw, potem kładli płytki. ALE ! Nie było oczywiście gładzi pod płytki - te szły bezpośrednio na tynk CW, specjalnie nie zacierany na gładko, by był bardziej "szorstki" pod klej do płytek. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 09.01.2011 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witam w Nowym Roku!!! ten sopel to z czego jest? z kondensatu? to on kapie z rury na zewn. a nie do kanalizacji? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.01.2011 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Witaj ! No kurczę właśnie kapie trochę na zewnątrz też ... Rura ma jak doszedłem drobne przełamanie po środku i część leci do kanalizy, bo sprawdzałem i to raczej ta większa część, a część wykapuje na zewnątrz ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 2mm 09.01.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 No ale w jaki sposób to kapie na zewn. budynku? Tzn. odprowadzenie spalin nie jest przez komin tylko rurą przez ścianę na zewn? NIby powinno być od razu przy piecu odprowadzenie rurką do kanalizacji widziałem coś takiego w akcji (ale nie w PL) i niszczy się zarówno ściana (w tym przypadku z pięknej czerwonej cegły) bo pryska albo wiatr zawiewa i chodnik tam gdzie kapią te krople Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.01.2011 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Tak, rura od pieca to u mnie własnie rura na zewnątrz przez ścianę, taka "podwójna". I jej nachylenie po "przełamaniu" które jak sądzę jest po środku ściany przez która przechodzi, jest w dół na zewnątrz. Czyli jakby inaczej : w domu leci sobie do kanalizacji, a na zewnątrz, troche wykapuje. Wiem, że źle, ale ekipa montująca piec była nie z tych które się wspomina ... Jak na razie przez okres poprzedniej zimy, tego lata i tej zimy nie zauważyłem degradujących skutków kapania. W lato od razu wysychaja skropliny na kostce, w zimę jest sopel. Na ściane nie chlapie, bo jest jakieś 0,5 m od niej to miejsce kapania. Jak po tej zimie cos by się zaczęło robić nie tak, to będe musiał rurę wyginać, żeby leciało do środka, co jednak będzie mocno utrudnione w razie czego, bo jest mocno opiankowana w ścianie i ciasno osadzona .... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts