majki 07.02.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Cześć Majki Mógłbyś się podzielić namiarem na stolarza, który robił Ci kuchnię?http://smileys.smileycentral.com/cat/23/23_132_6.gif I pytanie mam, właśnie dotyczące kuchni: na fotkach widzę, że kuchenkę(ki) i zlew masz położone na blacie, czy nie chciałeś by były wpuszczone w blat i zlicowane, czy może były jakieś inne przeciwwskazania? Ja właśnie mam dwie sprzeczne informacje... w jednym miejscu powiedzieli mi, że to niemożliwe, bo blat "spuchnie" w innym gość mówi, że trzeba zasilikonować i będzie ok:o Rozgryzałeś temat? Namiar zaraz wyślę na PW. Nie wiem, czy ten rodzaj co mamy dąłoby się zlicować. Wystają szklane płyty na jakieś 3-4 mm grubości ... W ogóle nie myśleliśmy o tym. Wszystko jest wklejone dodatkowo na silikon i oczywiście dbamy by nawet jak się rozleje, od razu wycierać. Ale to normalne. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.02.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 Dzięki za błyskawiczną odpowiedź Ja właśnie szukam takich, które dałoby się zlicować (po prostu nie mogą mieć frezów na brzegu) tylko nie wiem, jak z tym drewnem... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 09.02.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Majki czy możesz mi powiedzieć jaki "duży" jest ten Twój UPS?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 09.02.2011 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Majki czy możesz mi powiedzieć jaki "duży" jest ten Twój UPS?? UPS APC 3000 VA RMI, rackowy, 5U Na zbyciu mam APC 700 VA, rackowy - 150W halopaka trzyma 30 minut Tanio pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SSN774 10.02.2011 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 (edytowane) Czyli jednak dobrze szukałem, Hardcore jesteś z tym UPSem Masz ossobne linie puszczone do gniazdek z upsa czy inaczej rozwiazane? Bo chyba masz podpietego kompa pod upsa, nie tylko kotlownie? Poprosze cene na PW, moze sie skusze U nas rzadko prund pada. Pozdro Edytowane 10 Lutego 2011 przez SSN774 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.02.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Dzięki Drzwi na profilu Schuco, wypełnienie Adeco : http://www.adeco.de/?L=3 8kPLN Oczywiście Mielczarek - Zduńska Wola. Naprawdę powinni mi dawać $ za reklamę ... Hej. Mógłbyś podać jakieś szczegóły swoich drzwi (albo numer referencyjny z konfiguratora Adeco, jeśli masz)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.02.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Cześć Majki, mam pytanie odnośnie ogrodzenia. Czy projekt Twojego ogrodzenia zrobił architekt,czy wykonawca? Planuję w czerwcu robić ogrodzenie ,ale nie wiem jak do tego zabrać się. Ispirować się będę Twoim i Rasi ogrodzeniami, a poza tym to mam pustkę w głowie.. może coś podpowiesz... P.S. w załączeniu wizualizacja mojego domku z ogrodzeniem zrobiona przez Irmę http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.02.2011 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Czyli jednak dobrze szukałem, Hardcore jesteś z tym UPSem Masz ossobne linie puszczone do gniazdek z upsa czy inaczej rozwiazane? Bo chyba masz podpietego kompa pod upsa, nie tylko kotlownie? Poprosze cene na PW, moze sie skusze U nas rzadko prund pada. Pozdro Nie, UPS zasila tylko kocioł gazowy, węglowy, uzdatniacz wody i wszystkie pompy w kotłowni. Cena na PW leci pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.02.2011 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Hej. Mógłbyś podać jakieś szczegóły swoich drzwi (albo numer referencyjny z konfiguratora Adeco, jeśli masz)? Już kolejny raz ... Wypełnienie : http://www.adeco.de/pl/wypelnienia-drzwiowe/wypelnienie-wsadowe/inoxa-pl/profil-pl/ pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.02.2011 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Cześć Majki, mam pytanie odnośnie ogrodzenia. Czy projekt Twojego ogrodzenia zrobił architekt,czy wykonawca? Planuję w czerwcu robić ogrodzenie ,ale nie wiem jak do tego zabrać się. Ispirować się będę Twoim i Rasi ogrodzeniami, a poza tym to mam pustkę w głowie.. może coś podpowiesz... P.S. w załączeniu wizualizacja mojego domku z ogrodzeniem zrobiona przez Irmę [ATTACH=CONFIG]42576[/ATTACH] http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png Wiesz, ja projektantem nie jestem ... Nam projektował architekt od domu, główną inspiracją było ogrodzenie pokazane kiedyś w Muratorze. Teraz zaczyna już być oklepane Ogólnie to co pokazujesz fajne ( zdjęcie odwrócone tylko ), po prostu ogrodzenie Ponieważ mamy w sumie takie samo, tylko ja słupki, mówie o wypełnieniu - podoba mi się Domek z boniami, filarkiem i samą architekturą jest moim zdaniem dość klasyczny, a ogrodzenie raczej nowoczesne. Musisz mieć przekonanie wewnętrzne czy do siebie pasują. Kolor - to drewno na wizualce jest czy metal w takim kolorze ? Może kolorystycznie dopasować do dachu ... ? pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.02.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Już kolejny raz ... Wypełnienie : http://www.adeco.de/pl/wypelnienia-drzwiowe/wypelnienie-wsadowe/inoxa-pl/profil-pl/ Dzięki i przepraszam za powtórzenie pytania To nie wiem co było w tych drzwiach na które dzisiaj dostaliśmy ofertę (też Adeco) że wyszła nam podobna cena do Twojej, tylko że... w euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emisb 10.02.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Witam. Mam pytanie. Nie mogłem znaleźć tego w Twoim dzienniku, otóż jakiej pojemności macie szambo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.02.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Dzięki i przepraszam za powtórzenie pytania To nie wiem co było w tych drzwiach na które dzisiaj dostaliśmy ofertę (też Adeco) że wyszła nam podobna cena do Twojej, tylko że... w euro. Spoko Na bogato ... U nas profil Schuco i to wypełnienie ... Takie jak nasze w Hormannie miały kosztować 14 koła, to było dla nas nie do przejścia ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.02.2011 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Witam. Mam pytanie. Nie mogłem znaleźć tego w Twoim dzienniku, otóż jakiej pojemności macie szambo? Całe ma 10m3. Przy około 8m3 już wybieramy, co daje 145 zł na 1,5 miesiąca. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 10.02.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 majki, na JAKI KLEJ KŁADŁEŚ DUŻE PŁYTKI NA PODłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 10.02.2011 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 majki, na JAKI KLEJ KŁADŁEŚ DUŻE PŁYTKI NA PODłogówkę? Ekipa kładała na Webera elastyczny. Ale konkretnie jaki to już umknęło w mroku dziejów pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 11.02.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Dziękuję za uwagi:) Zdania na temat pasowości tego ogrodzenia do stylu domu są bardzo podzielone. Ja też czasami mam wątpliwości.Co do materiału na wypełnienia, to myślałam o drewnie, murki w kolorze budynku. Murek przy furtce obłożony tynkiem mozaikowym ( taki sam , jak na podmurówce) , bez luksfer. Co o tym myślisz? Jakie ogrodzenie według ciebie pasuje tu ?pozdrawiam,Ala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.02.2011 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Dziękuję za uwagi:) Zdania na temat pasowości tego ogrodzenia do stylu domu są bardzo podzielone. Ja też czasami mam wątpliwości. Co do materiału na wypełnienia, to myślałam o drewnie, murki w kolorze budynku. Murek przy furtce obłożony tynkiem mozaikowym ( taki sam , jak na podmurówce) , bez luksfer. Co o tym myślisz? Jakie ogrodzenie według ciebie pasuje tu ? pozdrawiam, Ala Masz sporo elementów pionowych wyraźnie zauważalnych, np bonie wokół okien, filar ... Może nawiązać do tego pionowymi elementami ... Albo takie panele metalowe, tylko pionowe, albo pionowe ale szerokie, czyli widziałbym to jakoś tak, ze np panel o szerokości 30 cm, wysoki na jakieś 80 cm - 1m i odstęp między nimi 5 cm ... Kolor raczej pod dachówkę, albo drewno jakies dobre ale ługowane ... wtedy z czasem będzie takie "szare", niby tradycja, ale ma to coś pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elwi 11.02.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Witam,Majki, czy posiadasz sofę aek (zen) z funkcją spania? jeśli tak, to czy ona jest wygodna? zaznaczam, że f. spania do użytku codziennego.Majki mam jeszcze jedną prośbę, czy mogłabym poznać cenie sofy?(oczywiście jaśli tak ową posiadasz)i gdzie ją kupiłeś? jeśli to problem to proszę o informację na maila. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.02.2011 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Tak, sofy AEK, model ZEN, w "trójce" jest funkcja spania. Nie jest to jednak funkcja codzienna - wyrażnie zaznaczono to w salonie meblowym, i my o tym wiemy. Czy wygodna .... hmmm jeszcze nie próbowaliśmy Cena na Pw. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts