Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Majkiego

Recommended Posts

Cześć Majki:D

Mógłbyś się podzielić namiarem na stolarza, który robił Ci kuchnię?http://smileys.smileycentral.com/cat/23/23_132_6.gif

I pytanie mam, właśnie dotyczące kuchni: na fotkach widzę, że kuchenkę(ki) i zlew masz położone na blacie, czy nie chciałeś by były wpuszczone w blat i zlicowane, czy może były jakieś inne przeciwwskazania? Ja właśnie mam dwie sprzeczne informacje... w jednym miejscu powiedzieli mi, że to niemożliwe, bo blat "spuchnie" w innym gość mówi, że trzeba zasilikonować i będzie ok:o Rozgryzałeś temat?

Namiar zaraz wyślę na PW.

Nie wiem, czy ten rodzaj co mamy dąłoby się zlicować. Wystają szklane płyty na jakieś 3-4 mm grubości ... W ogóle nie myśleliśmy o tym.

Wszystko jest wklejone dodatkowo na silikon i oczywiście dbamy by nawet jak się rozleje, od razu wycierać. Ale to normalne.

pozdrawiam, majki

• Odpowiedzi 2,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czyli jednak dobrze szukałem, Hardcore jesteś z tym UPSem :p

Masz ossobne linie puszczone do gniazdek z upsa czy inaczej rozwiazane? Bo chyba masz podpietego kompa pod upsa, nie tylko kotlownie?

Poprosze cene na PW, moze sie skusze ;) U nas rzadko prund pada.

Pozdro

Edytowane przez SSN774

Cześć Majki,

mam pytanie odnośnie ogrodzenia. Czy projekt Twojego ogrodzenia zrobił architekt,czy wykonawca?

Planuję w czerwcu robić ogrodzenie ,ale nie wiem jak do tego zabrać się. Ispirować się będę Twoim i Rasi ogrodzeniami, a poza tym to mam pustkę w głowie..

może coś podpowiesz...:rolleyes:

P.S. w załączeniu wizualizacja mojego domku z ogrodzeniem zrobiona przez Irmę

ogrodzenie..jpg

http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png

ogrodzenie..jpg

Czyli jednak dobrze szukałem, Hardcore jesteś z tym UPSem :p

Masz ossobne linie puszczone do gniazdek z upsa czy inaczej rozwiazane? Bo chyba masz podpietego kompa pod upsa, nie tylko kotlownie?

Poprosze cene na PW, moze sie skusze ;) U nas rzadko prund pada.

Pozdro

;)

Nie, UPS zasila tylko kocioł gazowy, węglowy, uzdatniacz wody i wszystkie pompy w kotłowni.

Cena na PW leci :)

pozdrawiam, majki

Cześć Majki,

mam pytanie odnośnie ogrodzenia. Czy projekt Twojego ogrodzenia zrobił architekt,czy wykonawca?

Planuję w czerwcu robić ogrodzenie ,ale nie wiem jak do tego zabrać się. Ispirować się będę Twoim i Rasi ogrodzeniami, a poza tym to mam pustkę w głowie..

może coś podpowiesz...:rolleyes:

P.S. w załączeniu wizualizacja mojego domku z ogrodzeniem zrobiona przez Irmę

[ATTACH=CONFIG]42576[/ATTACH]

http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png

Wiesz, ja projektantem nie jestem ... ;)

Nam projektował architekt od domu, główną inspiracją było ogrodzenie pokazane kiedyś w Muratorze. Teraz zaczyna już być oklepane ;)

Ogólnie to co pokazujesz fajne ( zdjęcie odwrócone tylko ;) ), po prostu ogrodzenie :) Ponieważ mamy w sumie takie samo, tylko ja słupki, mówie o wypełnieniu - podoba mi się :)

Domek z boniami, filarkiem i samą architekturą jest moim zdaniem dość klasyczny, a ogrodzenie raczej nowoczesne. Musisz mieć przekonanie wewnętrzne czy do siebie pasują.

Kolor - to drewno na wizualce jest czy metal w takim kolorze ? Może kolorystycznie dopasować do dachu ... ?

pozdrawiam, majki

Dzięki i przepraszam za powtórzenie pytania :-)

To nie wiem co było w tych drzwiach na które dzisiaj dostaliśmy ofertę (też Adeco) że wyszła nam podobna cena do Twojej, tylko że... w euro.

Dzięki i przepraszam za powtórzenie pytania :-)

To nie wiem co było w tych drzwiach na które dzisiaj dostaliśmy ofertę (też Adeco) że wyszła nam podobna cena do Twojej, tylko że... w euro.

Spoko :)

Na bogato ... ;) U nas profil Schuco i to wypełnienie ... Takie jak nasze w Hormannie miały kosztować 14 koła, to było dla nas nie do przejścia ...

pozdrawiam, majki

Dziękuję za uwagi:)

Zdania na temat pasowości tego ogrodzenia do stylu domu są bardzo podzielone. Ja też czasami mam wątpliwości.

Co do materiału na wypełnienia, to myślałam o drewnie, murki w kolorze budynku. Murek przy furtce obłożony tynkiem mozaikowym ( taki sam , jak na podmurówce) , bez luksfer.

Co o tym myślisz? Jakie ogrodzenie według ciebie pasuje tu ?

pozdrawiam,

Ala

Dziękuję za uwagi:)

Zdania na temat pasowości tego ogrodzenia do stylu domu są bardzo podzielone. Ja też czasami mam wątpliwości.

Co do materiału na wypełnienia, to myślałam o drewnie, murki w kolorze budynku. Murek przy furtce obłożony tynkiem mozaikowym ( taki sam , jak na podmurówce) , bez luksfer.

Co o tym myślisz? Jakie ogrodzenie według ciebie pasuje tu ?

pozdrawiam,

Ala

Masz sporo elementów pionowych wyraźnie zauważalnych, np bonie wokół okien, filar ...

Może nawiązać do tego pionowymi elementami ... Albo takie panele metalowe, tylko pionowe, albo pionowe ale szerokie, czyli widziałbym to jakoś tak, ze np panel o szerokości 30 cm, wysoki na jakieś 80 cm - 1m i odstęp między nimi 5 cm ...

Kolor raczej pod dachówkę, albo drewno jakies dobre ale ługowane ... wtedy z czasem będzie takie "szare", niby tradycja, ale ma to coś ;)

pozdrawiam, majki

Witam,

Majki, czy posiadasz sofę aek (zen) z funkcją spania? jeśli tak, to czy ona jest wygodna? zaznaczam, że f. spania do użytku codziennego.

Majki mam jeszcze jedną prośbę, czy mogłabym poznać cenie sofy?(oczywiście jaśli tak ową posiadasz)i gdzie ją kupiłeś? jeśli to problem to proszę o informację na maila.

Dziękuję