majki 06.03.2008 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 majki, jakiej szerokości jest Twój korytarz? Pozdr Tak gdzieś ma 110 cm szerokości, ale dokładnie to bym musiał zerknąć w projekt. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 06.03.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Dziękuję za odpowiedź i jeszcze poczekam (najlepiej w realu na obmiar), bo chciałabym zobaczyć, zanim sama podejmę wiążącą decyzję, co do szerokości mojego korytarza. Jeszcze mogę to zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 06.03.2008 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 W/g projektu szerokość 116 cm. Mam odczucie, że to "szeroko", tzn, nie czuję jakiejś przerażającej "wąskości" Ponieważ ścianki budowane dokładnie jak na projekcie, więc zakładam ( nie mierzyłem jeszcze ), że wymiar istotnie się nie zmienił. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.03.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Zdrowych, pogodnychŚwiąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronierodziny i wśród przyjaciół http://kartki.onet.pl/_i/d/zloty_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 21.03.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Wesołego jajka, pięknego jak bajka. Sprytnego króliczka, co wyskoczy z koszyczka. Kurczaka złotego i wszystkiego najlepszegożyczy Małgosia http://www.bitstream.com.pl/btzyczws.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 23.03.2008 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Ojej, jak miło Życzenia ... Ja również : zdrowia i spokoju. Reszta przyjdzie sama ... dziękuję i pozdrawiam świątecznie, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRZEZKA 19.04.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Witam .Oglądam właśnie Twój domek i bardzo mi się spodobał . Powiedz jeśli możesz jakie są fugi na kominie , my w chwili obecnej mamy komin obłożony czarnymi plytkami klinkierowymi i zastanawiamy się nad fugą czy dac jasną czy ciemną Pozdowienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 20.04.2008 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Brzezka - fuga / zaprawa : Quick-Mix http://www.quick-mix.pl/CMS/luty_of_zaprawy_murarskie/zaprawy_murarskie_vor.html Kolor ... hmmm z palety kolorow, średnio grafitowy pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 01.05.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Dzieki za slowa otuchy i napomnienia Jak juz napisalam u siebie: co nas nie zabije co nas wzmocni. Wiec sie wzmacniam Przeczytam Twoj dziennik w wolej chwili aby dowiedziec sie, jak Ty sie "wzmocniles" w czasie budowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alektyc 05.05.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 poszukaj parapetów granitowych tutaj http://www.ms.pl/index.php/produkty/poznaj_magie_kamienia/parapetyja zamawiałam z tej firmy okna i pan mi wycenił parapety zewnętrzne z granitu na 1700 z robocizną 19 okien zamawiałam tutajVERTICAL ul. Wyszyńskiego 2595-030 Łódź tel.: (0 42) 687 20 00a granit taki http://www.ms.pl/var/ms/storage/images/media/images/katalog_kamienia/granit/zdjecie_duze/carmen_red/645-1-pol-PL/carmen_red.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.05.2008 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Alektyc - juz pozamiatane ... Parapety zamówione, zapłacone ... Ale to 1700 to zależy za ile m2 ... ? Bo jak za taką samą ilość ( 4,3 m2 ) to coś za duża różnica ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 27.05.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Hej!Mam pytanie co do tego żwirku do drenażu... Też czeka nas taki zakup. Czy mógłbyś powiedzieć gdzie go zamawiałeś i ile kosztował?pozdrawiamAneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 27.05.2008 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 AAJ2004 - info na PW pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 27.05.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 30.05.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Jednak te parterowe domki są przesliczne. Gratuluje projektu!!!!!! A i zmagania budowlane idą wyśmienicie. Pozdrawiam i zyczę fajnego wykańczania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 03.06.2008 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Jednak te parterowe domki są przesliczne. Nieprawdaż ... ? Dziękuję za odwiedziny i też pozdrawiam majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza70 04.06.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam!Czytam Twój dziennik z zaciekawieniem. Ładny parterowy domek się szykuje.Mam jednak uwagę dotyczacą wprowadzenia wody z rynien do drenażu. Wegług mnie nie jest to dobre rozwiazanie. W przypadku duzych opadów (na jesieni lub na wiosnę) fundamenty będą stały w wodzie, bo drenaż tylko ze studzienką chłonną nie przerobi takiej ilości wody.Jezeli studzienka się zapełni, będzie woda stała w drenażach. Wiem to z własnego doswiadczenia. Drenaż mam tylko wokół budynku (bez wody z rynien) i na wiosnę całe 2 studzienki zapełniły się, przykrywajac odpływy drenazu. Konieczne było pompowanie wody i stałe sprawdzanie studzienek. Rynny są z odzielnym wyprowadzeniem wody(nie do studzienek !), i w czasie deszczu lecą nieprawdopodobne ilości wody (dach ok 200 m2). Zobacz co bedzie się działo w razie najblizszych opadów. I jeszcze jedno. Załóż na końcach rur spustowych rewizje spustowe z sitkami, bo różne ścieci lecą z dachu. W razie, jak sie cos zatka, to bedzie problem. Nie mówiąc już o tym, że drobne ścieci będą zalegać w rurze drenażowej. Nie zamulisz jej, bo jest geowłóknina, ale ścieci będą w środku rury i te maga zatykac otwory w rurce.Ale się rozpisałam.Życzę powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 04.06.2008 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 brzoza70 - dzięki za czytanie i odwiedziny Naturalnie masz rację, może nie dopisałem dokładnie - studnia chłonna, tak sobie to nazywam, to będzie raczej zbiornik na wodę ... Na stałe będzie tam pompa do brudnej wody, o sporej wydajności i woda jaka sie tam pojawi, będzie pchana do rowu melioracyjnego. A wiem, wody może być sporo, ja mam prawie 400m2 dachu ... Także woda w drenażach stać nie powinna Co do rewizji naturalnie się pojawią, To co teraz widać to rozwiązanie tymczasowe - potem przy każdej rynnie będzie taki "koszyczek" który będzie zbierał liście, czy co tam wpadnie ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agata i Łukasz 11.06.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Hej. Strasznie podoba mi się twój domek. Mam takie małe 2 pytanka Jaki masz kąt nachylenia dachu i wymiar tych okien poniżej http://img294.imageshack.us/img294/8117/000401vy2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 11.06.2008 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2008 Agata i Łukasz - dzięki za odwiedziny Kąt dachu podam jak sprawdzę w domu w projekcie, nie chcę stwarzać, ale coś około 23-25 stopni. Miał z założenia być "płaski", taki bungalow A okna - chodzi Wam o te okna na "pierwszym planie" ? Wys 1,6m/szer 1,8 m. Jakiekolwiek o innym /mniejszym/ wymiarze były by za małe - nie pasowałyby że tak powiem "stylistycznie" do dość sporej ściany i "ginęłyby" w elewacji. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts