BasH 05.08.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Będę po raz drugi tatą !!!!!!!!!!!!!!!! :) :) pozdrawiam, majki Wielkie gratulacje!!! Tata podwójny BasH - pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 05.08.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Dziękuję pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Z-35 07.08.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Majki, widzę, że dobre wyniki osiągacie nie tylko w ogródku ! Tak trzymać!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.08.2011 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Majki, widzę, że dobre wyniki osiągacie nie tylko w ogródku ! Tak trzymać!!! Robię co mogę Dzięki, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.08.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 ....z GRATULACJAMI spieszę!!! ... czyli co? prąd wam wyłączyli "na chwilę"? pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.08.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 ....z GRATULACJAMI spieszę!!! ... czyli co? prąd wam wyłączyli "na chwilę"? pozdro NETbet Sam wyłączałem Dzięki, pozdro, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 08.08.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Wybudowało się wielki dom- trzeba go teraz zapełnić potomstwem Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 08.08.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Wybudowało się wielki dom- trzeba go teraz zapełnić potomstwem Gratuluję! Jak nie meblami, to chociaż dziećmi Dzięki, pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomyem 11.08.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Czy mógłbym prosić o więcej fotek tej drewutni? Od środka mi się spodobała, chętnie bym ją jeszcze obejrzał od zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 12.08.2011 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Jasne, nie ma problemu, porobię jutro aktualne i wstawię pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 13.08.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Zawodowa ta Twoja drewutnia, że też*mój mąż nie ma takich zdolności ... Masz szybki dostęp do swojego odwodnienia rynien. Oglądałam to jak było na bieżąco (jeszcze mnie wtedy na FM nie było). Teraz potrzbuję popatrzeć na foty.Ty robiłeś to sam? Masz odprowadzenie do studni rozsączkowej czy masz drenaż opaskowy? Czeka nas ta robota i poza tym że nie ma nam tego kto zrobić, to nie wiem na jaki system się*zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 13.08.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Robiła ekipa od ocieplenia domu z zewnątrz + drenażu. Woda z rynien idzie do rur drenarskich i potem nimi wędruje do studni zbiorczej, skąd pompa wypompowuje wodę do rowu melioracyjnego. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadiaart 14.08.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Gratulacje!!! Uściskaj swoją małżowinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toomyem 15.08.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 (edytowane) Dzięki za zdjęcia. Super ci wyszła drewutnia. Mnie się marzy samodzielne wykonanie czegoś takiego. Pozostało mi sporo dachówek więc nawet materiał na pokrycie dachu mam. Tylko z umiejętnościami gorzej. Ale może w końcu się przełamię Mam jeszcze pytanie odnośnie wpisu #2. W jakiej odległości od siatki i od siebie sadziłeś te świerki? Jaki to jest gatunek? Twoim zamiarem jest uzyskanie "ściany z drzew" czy mają być luźniej? Ja u siebie planuję posadzić dosyć gęsto i próbuję się zorientować jak rozplanować drzewka. Edytowane 15 Sierpnia 2011 przez toomyem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 15.08.2011 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Dzięki za zdjęcia. Super ci wyszła drewutnia. Mnie się marzy samodzielne wykonanie czegoś takiego. Pozostało mi sporo dachówek więc nawet materiał na pokrycie dachu mam. Tylko z umiejętnościami gorzej. Ale może w końcu się przełamię Mam jeszcze pytanie odnośnie wpisu #2. W jakiej odległości od siatki i od siebie sadziłeś te świerki? Jaki to jest gatunek? Twoim zamiarem jest uzyskanie "ściany z drzew" czy mają być luźniej? Ja u siebie planuję posadzić dosyć gęsto i próbuję się zorientować jak rozplanować drzewka. Drewutnia, jest całkowicie "samorobna" : ja + małożonka Także ... odwagi ! Uda się Świerki są posadzone co około 1,5 m od siebie i około 1m od siatki. Mają stanowić szpaler drzewek, niekoniecznie bardzo szczelny, choć jeśli będą co roku rosły tak jak w tym, to za jakieś 10 lat będą dość gęsto rosły Świerki te to Picea Omorica - Świerk serbski. pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 15.08.2011 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Gratulacje!!! Uściskaj swoją małżowinkę Dzięki Ściskam codziennie pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 15.08.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 (edytowane) ja też nieśmiało gratuluję dzienniczek cały czas jest moją obowiązkową lekturą, więc z pewnymi sprawami jestem na bieżąco u nas okna od M. już zamontowane, jeśli będą się tak sprawować jak wyglądają to będzie super! Dzięki za podpowiedzi! Edytowane 15 Sierpnia 2011 przez ewanz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 16.08.2011 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 u nas okna od M. już zamontowane, jeśli będą się tak sprawować jak wyglądają to będzie super! Dzięki za podpowiedzi! To fajnie Po około roku wezwaliśmy tylko na regulację ekipe do okien. Zrobiona została za darmo i jest wszystko ok jak na razie, a to już w sumie ponad 3 lata ... pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 19.08.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Witaj Majki Chciałbym się spytać o twoje murowane kominy. Widziałem troszkę zdjęć z dziennika i układ cegieł w twoich kominach. Czy mógłbym Cię prosić wstawienie w temacie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?184185-Komin&p=4860863#post4860863 rzutu kanałów kominowych w twoim domku? Mam pewien dylemat odnośnie sposobu wiązań i chciałbym przeanalizować parę rzeczy. Niestety poza kilkoma postami na temat reszta to wywody o pożarach i fachowości pewnego jegomościa. Poza tym gratuluję następnego potomka i życzę szczęśliwego rozwiązania.Cześć Będę po raz drugi tatą !!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam, majki Ojciec 3 urwisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 19.08.2011 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Witaj Majki Chciałbym się spytać o twoje murowane kominy. Widziałem troszkę zdjęć z dziennika i układ cegieł w twoich kominach. Czy mógłbym Cię prosić wstawienie w temacie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?184185-Komin&p=4860863#post4860863 rzutu kanałów kominowych w twoim domku? Mam pewien dylemat odnośnie sposobu wiązań i chciałbym przeanalizować parę rzeczy. Niestety poza kilkoma postami na temat reszta to wywody o pożarach i fachowości pewnego jegomościa. Poza tym gratuluję następnego potomka i życzę szczęśliwego rozwiązania. Ojciec 3 urwisów. Pozwolisz, że wstawię tutaj. Z tamtym tematem walczę wewnętrznie by go nie zamknąć, bo nic nie wnosi Komin 1 - od kominka i kuchni. Wstawionaw kanał dymowy rura kwasówka do kominka fi200. http://img402.imageshack.us/img402/7241/39619498.jpg Komin 2 - od pieca i wentylacja garażu i pom.gosp. http://img706.imageshack.us/img706/6966/39496769.jpg To w sumie jedyne przekroje kominów jakie mam w projekcie. Rzutów w sensie "patrzenia na komin z boku" nie mam. Mam fotkę jedynie przewiązań jakie były zrobione przy budowie komina. To a propos komina 1, takie samo przewiązanie muru było w kominie 2. http://img265.imageshack.us/img265/6880/000101ry7.jpg A to komin 2, przygotowanie do przejścia przez oparcie stropu w tym miejscu. Oczywiście później doszły szalunki poszczególnych kanałów i zbrojenie wewnątrz. http://img135.imageshack.us/img135/6289/000101pl0.jpg A tu masz komin 2 po zalaniu i wymurowaniu do końca z cegieł. http://img214.imageshack.us/img214/796/000101wy3.jpg Więcej grzechów nie pamiętam Ale jakby co to pytaj I dzięki ! pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts