mariwa 23.02.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 a co mi tam też się wpiszę u kolegi po fachu, widzę że też masz budowlane autko, ja niestety swojego się pozbyłem tzn. ktoś się poczęstował a mi tylko kopara opadła rano jak go już nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 26.02.2012 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Witam,Współczuję straty... przyznam, że auto czysto budowlane jest luksusem... jak wielki konfort daje świadomość, że można wszystkie graty wrzucić do środka i nigdy nic się nie zapomni... a do tego jeszcze można wiele przewieść samemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.02.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Hej To co otwieramy sezon:) Ja po dzisiejszym dniu czułam miesnie wszedzie, cos tam dzialalismy przez zime, ale tylko tak na pol gwizdka. Jak przez weekend wzielismy sie konkretnie, to sa skutki PS.Brodzik, terra czy pacyfik ( zeby nie bylo, ze sie nie znam na inspirach )) Tez celujemy w jak najnizszy, a najlepiej 3cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 27.02.2012 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Oczywiście, że otwieramy!!!Narescie coś można podziałać przez cały dzień, nawet niewłączałem słoneczka, taki byłem rozgrzany...Naładowany jak wiewiórka po kawie ("Za płotem"). Brodzik to Pacyfik... kabina (ścianka 120 i drzwi 80) - NEXT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 11.03.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 W tym tygodniu czas na wełne i dalsze prace... 27.02.2012 ... no to czekamy na relację i foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 12.03.2012 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 gdzieś ty się podział ?? jak tam wełna Jaka wysokość wychodziła Ci pod jętkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 12.03.2012 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 A już myślałem, że nikt tu nie zaglada...pod jętkami wychodzi mi 2,40 +- 3 cm, zależy który pokój... Już uzupełniam dziennik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 13.03.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 A podwyższyłeś na ile ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.03.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dzieje sie, dzieje, idziesz jak burza:) Czuje sie jak len przy Was, nastawiam sie od dwoch tygodni na schody zewnetrzne i mi sie nie chce chlodzic na dworze, a na prace wewnatrz musze poczekac. Z wentylacja poddasza chyba zgapie Twoj patent. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 13.03.2012 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam, odp. Kalio: Podwyższyłem do 2,9 - 3,0m w pokojach, w korytarzu będzie chyba z 3,2m... garderoba jedynie bedzie miała sufit ponizej jetek na 2,38m... w przypadku tego pomieszcznia nie ma potrzeby... odp. MSU: Oj koleżanka się zepsuła po zimie... Proszę bardzo zgapiać zastanawiam się czy nie zebrać kanały z pokoi i nie wyprowadzić je do łazienki a dopiero z łazienki wywalać jednym kanałęm z wentylatorkiem.... zawsze odzyska sie część ciepła... a raczej opóźnij jejgo wyrzucenie na zawnątrz... muszę pomysleć... Chcę wełnę skończyć już w kwietniu - jest szansa - bo jak sie ciepło zrobi to bedzie masakra:) tzn wszystko się do człowieka będzie lepiło:) Na budowy samoroby !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 13.03.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Chcę wełnę skończyć już w kwietniu - jest szansa - bo jak sie ciepło zrobi to bedzie masakra:) tzn wszystko się do człowieka będzie lepiło:) Na budowy samoroby !!! Z tą samą myślą chcę przed słońcem wrzucić chociaż warstwy międzykrokwiowe na skosach. Myślę, czy warto wrzucać kratki wentylacyjne na stryszku na szczytach. Nie widzę nic optymalnego wizualnie :/ Chyba pozostawię wentylację okapowo-kalenicową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 13.03.2012 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dobry pomysł z tą wełną między krokwie, chodz nie wiem czy nie zrobisz sobie niedzwidziej przysługi... bo później będziesz musiał przykręcić grzyby...Wentylacja ja u siebie robię tylko w jednym szczycie taką wyrzutnię dla wentylacji http://www.went-dom.pl/strona.php?27340 widziałem w składzie po 78zł/125mm.Chyba sie skuszę... może tobie się spodoba... bo raczej lepiej mieć wentylację nić nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 14.03.2012 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Dobry pomysł z tą wełną między krokwie, chodz nie wiem czy nie zrobisz sobie niedzwidziej przysługi... bo później będziesz musiał przykręcić grzyby... Na te pare centymetrów się zmieszczę - wełna jest elastyczna A co do wyrzutni - ładna, ale podobne z nierdzewki tyle że bez tej bajeranckiej pół-kopułki bywają po około 15 zeta. Ja coś podobnego planuję do wyrzutu powietrza z okapu kuchennego przez ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 14.03.2012 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Powiem Ci że nierdzewka nierdzwce nie równa... Przykład: progi nierdzewne pod drzwi... widziałem zardzewiałe:)Ja dam taką z kopułą - ładna, mniejsze niebezpieczeństwo przy zacinaniu deszczu...Okap w kuchni mam dwa kanały pinowe i kominki na dachu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 17.03.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 A co na to odbiór? Mix WM z WG? Wstawiasz w wyciąg z poddasza turbinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 19.03.2012 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Witam,Nie wiem co na to odbuór...Nie rozumiem Twojej sugesti...Mam zrobione kanały wentylacyjne w kuchni, jeden będzie grawitacyjny drugi bedzie miał podłaczony wyciąg i bedzie wymuszany tylko podczas gotowania... więc przez 90% swojego życia będzie też grawitacją...Na poddaszu mam grawitację w pokojach i korytarzu... w łazience jedynie będzie wentylator załączany z oświetleniem... czyli też można będzie go jakoś wydzielić żeby tylko się załączał jak sie będzie siedzieć na tronie... reasumując 90% to grawitacja... Odeszłem od wentylatora kanałowego, gdyż musiałbym go schować w zabudowie do której nie będą miał dostępu....A jak się coś odłączy, zepsuje... to bałagan na całe poddasze... już o suszeniu głowy przez żonę nie wspomnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 26.03.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 No w koncu wpis i widac, ze zyjesz:)Nie ma to jak pierogi na wlasnym tarasie:D Jak Maluch? Jakies nowe postepy?- buziaki od ciotki MSU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 26.03.2012 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) Cześć Ciotka...Maluszek raczkuje jak rakieta... staje już przy sprzęcie (krzesło, meble)Ma zacięcie do elektryki... oczy trzeba mieć do okoła głowy... oczywiście zabezpieczyłem wszystkie gniazdka, także trochę spokojniej jest...Ostatnio na budowę powiesiłem maluszkowi huśtawkę na jętkach.... radość synka - bezcenna... za huśtawkę zapłacisz mester... Żyję chodz jakaś choroba mnie bierze...W tygodniu ma prawo, na weekend nie można...Wczoraj spisałem sobie plan ile to jeszcze trzeba zrobić... aż mnie głowa boli...Mam nadzieję, że uda się i starczy na wszystko pieniędzy...Powodzenia... Edytowane 26 Marca 2012 przez Inż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 26.03.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Nie rozumiem Twojej sugesti... Z tego, co pamiętam, to miałeś pomysł łączenia wyjść z wszystkich pomieszczeń piętrowych do wspólnego kanału poziomego i wyprowadzenie na szczyt w spiroflexach - w poziomie powietrze i tak będzie raczej stało bez wentylatora. Wczoraj spisałem sobie plan ile to jeszcze trzeba zrobić... aż mnie głowa boli... Mam nadzieję, że uda się i starczy na wszystko pieniędzy... Ehhhh doskonale cię rozumiem... Najlepiej, jakby można było siedzieć 24/24 na budowie i mieć na stałe kroplówę z wspomagaczem, aby nie spać i mieć werwę do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 27.03.2012 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 (edytowane) Dobrze kolega pamięta... i już mam na 80% zrobione, została mi tylko rura od korytarza i łazienki...Szczegóły: wszyskie kanały z pomieszczeń ide do głównego który bedzie leżał z lekkim nachyleniem do wylotu (do góry).Kanał z łazienki bedzie miał na początku tzn. w pomieszczeni wentylatorek, który bedzie pracował na rzecz tego pomieszczenia...Na kanale głównym a przed kanełem z łazienki bedzie przepustnica, która bedzie zapobiegała efektowi wmuszenia powietrza do pokoi przez wentylator łazienkowy...Myślę, że bedzie działać... budynek mam prawie w osi wschód - zachód, jak otworzę okno w pokoju gdzie nie ma słońca to całe powietrze zimne powinno wymusić przepływ przez kanał który na wyrzutnię z drugiej strony która jest nasłoneczniona...W zimę myślę, że grawitacja będzie śmigać już samoistnie... pozyjemy zobaczymy, napewno bedzie to wymagało przeprowadzenie kilku eksperymentów, ale jeśli zadziałą przyzwoicie... to będę zadowolony... Czasu na budowie nigdy dość, chociaż żeby ze dwa dni w tygodniu można było posiedzieć, to ile by się zrobiło... co do kroplówki, hmm chyba już możliwość przenocowania w chałupie byłaby wielkim dopingiem... i nie mogę się tego doczekać jak tylko się cieplej zrobi i chodz trochę urlopu człowiek złapie... Edytowane 27 Marca 2012 przez Inż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts