Jarek.P 03.04.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Brodzik co prawda do mnie dopiero jedzie, ale o ile wiem, nie ma doń żadnych akcesoriów montażowych, będzie sama skorupa, której dno w dodatku nie jest płaskie, tylko trochę bardziej fikuśne. I tu zagwozdka: jak toto się osadza? Czy jest szansa na to, że on jest od spodu fabrycznie wyrównany do jednego poziomu i wystarczy go postawić? Czy trzeba kombinować samemu? A jeśli to drugie, to jak kombinować? Pianką PU toto zalać i po stężeniu obciąć na równo? Na podłogę zaprawy nawalić i brodzik na nią po prostu wcisnąć? Jeszcze inaczej? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.D 16.02.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Witam!Czasu trochę upłynęło od Pana wpisu, ale obecnie jestem na podobnym etapie. Posiadam brodzik Radaway Delos A (półokrągły, dokładnie 1/4 koła).Brodzik chce osadzić na płytkach ale pozostaje otwór w podłodze (na syfon itp.) w sumie ok 10-13cm. Moje pytanie; jak to wypełnić? Jak Pan to zrobił i czy jest ok? Jeśli można to poproszę jakieś fotki. Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.02.2014 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Wypełniłem to pianką PU po prostu. U mnie chodzi o duży brodzik i szczerze mówiąc, gdybym to robił drugi raz, dałbym choć w kilku punktach coś sztywniejszego, obecnie całość troszeczkę pracuje pod naciskiem, prawdopodobnie pianka się ugina. Do wypełnienia niewielkiej przestrzeni będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 18.02.2014 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2014 Jeśli chcecie mieć płaski, bezproblemowy brodzik to trzeba zrobić prysznic bez brodzika:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?149958-Odp%C5%82yw-liniowy-prysznica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregoryrooster 14.08.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 U mnie płaski brodzik jest wpuszczony w posadzkę.Na etapie wylewania posadzki odrysowałem brodzik na folii z rastrem. Fachowcy od posadzki zostawili miejsce na brodzik.Brodzik został osadzony ba bloczkach betonowych. Wolną przestrzeń uzupełniono styropianem i pianą.Ani drgnie. Brodzik wystaje ok 1,5 cm + prowadnica drzwi 3cm.zdjęcia:http://budujemyzglowa.com.pl/brodzik.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 15.08.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 No dobra. A co bedzie jak po 2 latach gumy w syfonie szlag trafi? Brodzik zamontowany na pianę da się wtedy oddzielić? Producent każdego brodzika zaleca postawienie go na płytkach i zasilikonowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelpiwowarczyk 15.08.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 U mnie płaski brodzik jest wpuszczony w posadzkę. Na etapie wylewania posadzki odrysowałem brodzik na folii z rastrem. Fachowcy od posadzki zostawili miejsce na brodzik. Brodzik został osadzony ba bloczkach betonowych. Fajnie to wygląda. Napisz, jak dokładnie jest on osadzony? "Zostawili miejsce na brodzik", czyli nie było w tym miejscu wylewki? Bloczki betonowe położone są bezpośrednio na styropianie podłogowym? Dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregoryrooster 20.08.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Dokładnie w tym miejscu nie było wylewki. Bloczki betonowe były postawione na zbrojonej płycie betonowej. Wybrałem niski syfon brodzikowy firmy McAlpine. Z tego co widziałem to uszczelkę można w nim wymienić bez konieczności demontowania brodzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jatamen 04.09.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Ja osadzałem podobny brodzik, u znajomego na samym betonie i wypełniłem z boków klejem do płytek. Wyszło stabilnie i myślę że z demontażem w razie czego nie trzeba będzie młotowiertarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts