Jaro110 03.04.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam, mam pytanie, robię na uczelnię projekt domu jednorodzinnego, a że zaczynam to utknąłem przy poddaszu, chciałbym zapytać jak na projekcie narysować, oznaczyć okna dachowe? ściany poddaszu mają ok. 120cm od podłogi więc cięcie rzutu jest na wysokości 100cm i nie przecina ono dachu, tylko ściany i chcę na tym rzucie oznaczyć okna dachowe, ale nie wiem jak je oznaczyć, byłbym wdzięczny jakby ktoś mi pomógł. Żeby było łatwiej zrozumieć moją chaotyczną prośbę wstawiam przykładowego screena, prostokąt na rysunku to ma być okno i jak go oznaczyć mam żeby było zgodnie z normami. Chętnie obejrzę także linki do informacji na temat norm projektowych itp. Dziękuję i pozdrawiam Jaro110 http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0411/okno3504.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 10.04.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 No nie to po prostu kpina!Studenci czerpią wiedzę z forum ???????Nie chciałbym mieszkać w domu projektowanym z takim "profesjonalizmem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 11.04.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 A jak rysujesz np podciąg, który idzie pod stropem, a ucinasz np na wysokości 1,5 m, czyli tego podciągu nie widać?? zdajesz sobie sprawę że jak go nie będzie widać na rzucie ani na przekroju to mało rozgarnięty budowlaniec go nie wykona?? Wówczas Rysujesz ten podciąg w miejscu, w którym ma być linia przerywaną i dajesz odnośnik z opisem. Tu jest taka sama zasada. Mnie takich rzeczy uczyli w technikum budowlanym na studiach była już wyższa szkoła jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 12.05.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2011 Orko czepiasz się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts