Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Nulla

Recommended Posts

witam ponownie,

działka k/Pomiechówka, konkretnie Błędowo,całe 909mkw,tylko szkopuł-rolna, co prawda wyłożyli już nowe studium, ale jak znam życie, zmiany dotyczą niedalekiego pola golfowego. Zobaczymy co czas przyniesie, póki co mogę wybudować 10-cio metrowy pałac. Szlag mnie trafia, bo mieszkamy w betonowym pudełku w 100-licy i ten kawałek ziemki był dla nas wybawieniem. Plany były skromne, jakieś 50 meterków, tak, co by łikendzik spędzić.

pozd.

Agnieszka

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hejka,

przepraszam, że tak późno się odzywam, cały dzień w drodze,

BYŁAM DZIŚ U JAGNY !!!, kurczę, Jagna widuje moją działkę z dużo większą częstotliwością niż ja, u niej tak pięknie a moje chaszcze po pachi :cry: . Ale powiało optymizmem, byłam w gminie, studium dla mnie korzystne, tylko cholera wie jak to długo potrwa.

Do Whisperków nie mogę niestety jechać, zobowiązaliśmy się wcześniej do lepikowania dachu u teściów.

Dobrej zabawy, cudownych nastrojów i duuuużo słońca

buźka

Jeszcze nie, do tego daleka droga, nasza działka jako budowlana jest dopiero w fazie studium, a od studium do zatwierdzenia planu zagospodarowania przestrzennego baaardzo daleka droga. Tym bardziej, że dla naszego Błędowa plan został sporządzony i zatwierdzony w zeszłym roku, więc zmiany zależą od finansów gminy. Jak mają to zmienią, jak nie mają, to rozwlecze sie to w czasie i chyba te 10m2 powiększę o lepiankę :D

bużka

my mamy projekt typowy (tzn. kupiony w internecie) z archipelagu pozmieniany wg. naszego pomysłu (75 %) i pomysłu adaptującego architekta budowlanego i architekta wnętrz (25 %)!

btw. w łomiankach stoi jeszcze jeden budynek wg. tego projektu. może gdzieś w gminie są inne ale jeszcze ich nie wypatrzyliśmy.

:wink:

o projekcie bliżej w http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=18069&postdays=0&postorder=asc&start=0

qrczę fajny domek, tylko nie wiem co te słupy takie krzywe :wink: coś się stało z moim monitorem ???

nie za bardzo podoba mi się cena za ten projekt - my płaciliśmy 2 lata temu o 300 więcej (co prawda bez kwartalnej prenumeraty muratora i katalogu... do wyczerpania zapasów).

choć może im domek mniejszy tym kaska większa.

spróbuj może poszukać projektu domku z elementów gotowych. zobaczę czy moje kochanie ma jeszcze katalogi z projektami (papierowe i na płycie) - jak jesteś zainteresowana to mogę ci je udostępnić.

acha, już wiem co z tymi słupami.

cytując za opisem: Prostą bryłę budynku urozmaicają (...) detale architektoniczne – wyeksponowane zadaszenie drzwi wejściowych, usytuowane pod kątem słupy tarasu (...) Projekt uzyskał zgodę na realizację na obszarze Kaszubskiego Parku Krajobrazowego.

:D

a ja debil piszę o krzywych słupach :oops: :oops: :oops: