Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Nulla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Badi.... Dziękuję :p Chociaż próbowałaś... :lol:

A tak poważnie, to analizując koszty i wysokość kredytu, wychodzi nam, że chyba i tak trzeba będzie robić samemu. Może to i dobrze. Pewnie będzie jeszcze wolniej niż u Ciebie, ale może za to dokładnie...Chyba....mam nadzieję.... :roll: :D

Badi.... Dziękuję :p Chociaż próbowałaś... :lol:

A tak poważnie, to analizując koszty i wysokość kredytu, wychodzi nam, że chyba i tak trzeba będzie robić samemu. Może to i dobrze. Pewnie będzie jeszcze wolniej niż u Ciebie, ale może za to dokładnie...Chyba....mam nadzieję.... :roll: :D

Głównie to o dokładność chodzi...

Tempo to bym jeszcze zdzierżyła, ale idącego w parze braku jakości -już nie !!!

A więc tutaj się kryjecie dziewczęta (kmsanczia i habibi) 8)

Witam wszystkich! :D

Z tego co się zorientowałam to raczej forum zamierzających budować tak jak ja, mam działkę w Łomiankach jakieś 150 m od kmsanczi i ze 300 od habibi.

Jesteśmy w trakcie załatwiania formalności (gaz, prąd), na dwziz czekałam 3,5 m-ca.

Mamy ochotę na budowę w systemie keramzytowym, sucho, ekologicznie a budowa trwa 2-3 m-ce i chyba taniej niż tradycyjnie. Budował już ktoś z keramzytu?

Mam nadzieję, że domek załączył się pomyślnie :oops:

dzień dobry grupo - kak dzieła na budowie ??

u mnie ocieplanie wełną i pomniejszanie :( powierzchni poddasza przez podwójną warstwę płyt ktg.

krótkie pytanie: ile płaciliście za przeniesienie elektryki do domu (papierologia + wizyta z zakładu i oplombowanie liczników). mi zaśpiewali 900 ale mam tylko podpisać papiery i czekać na umowę i zaplombowanie skrzynki. drogo czy nie ? jak podliczę koszt erbetki, zapłaty za przydział mocy i jeszcze 900 zł to robi się spora kwota - jakieś 4500.

na koniec prośba - he he jak zwykle - poszukuję solidnej ekipy glazurniczej do domku (mój wykonawca najwcześniej może zacząć w listopadzie a to za późno dla nas). wdzięczny za namiary pozdrawiam łomiankowskich budowniczych (a właściwie budowniczki ;))

• 2 weeks później...

HURRA, MAM DZIAŁKĘ W ŁOMIANKACH!!! :D :D :D

Szybko poszło. W czerwcu zaczęliśmy szukać działki, a w zeszłym tygodniu bank PTF przelał sprzedającym kasę. 8) Czyli jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami kawałka ziemi i nieba oraz potężnego kredytu. Ale co tam, raz się żyje! :oops: Tylk skąd wziąć na dom?? :-?