habibi77 04.01.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 ale puchy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 05.01.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 Bo w Łomiankach i okolcy netu niet ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 06.01.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2006 Bo w Łomiankach i okolcy netu niet ? chyba trochę i na innych forach przesiadują. No i nie każdy buduje. Habibi - gdzie budujesz w 2006? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 07.01.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2006 To fakt , siedzę tam gdzie ktoś gada....... Sama mam ze sobą gadać to jakieś takie dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 10.01.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Robert58 Habibi - gdzie budujesz w 2006? Będziemy budować na Chopina, czekam na pozwolenie na budowę.A jak u Ciebie załatwianie papierologii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 10.01.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 To fakt , siedzę tam gdzie ktoś gada....... Sama mam ze sobą gadać to jakieś takie dziwne To fakt, a nasz wątek zamiera. Może wiosną ruszymy z kopyta. Marazm jakis taki, pogoda piękna i mroźna, ale na budowanie się nie nadaje. Czekamy, czekamy, do marca już blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 10.01.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Robert58 Habibi - gdzie budujesz w 2006? Będziemy budować na Chopina, czekam na pozwolenie na budowę. A jak u Ciebie załatwianie papierologii? Częściowy opis mojej martyrologii jest w wątku projekty-orchidea2: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=54989 Budować będę (ale już nie wiem kiedy w 2006) w centrum Łomianek. Moze wreszcie uda mi się dotrzeć na czas do Wersnisażu to porozmawiamy (jeżeli oczywiście Ty z Wernisażu to właśnie Ty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 10.01.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Tak w wernisażu była ta sama habibi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 10.01.2006 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Tak w wernisażu była ta sama habibi no to jeszcze bardziej żałuję bo równiez muszę dojeżdżać z bemowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 10.01.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 No proszę, a gdzie mieszkasz na Bemowie? My w okolicy Radiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 10.01.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 No proszę, a gdzie mieszkasz na Bemowie? My w okolicy Radiowej. A my obok Człuchowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 10.01.2006 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 No to całkiem niedaleko. Czytałam, że jedziesz na narty w Dolomity, możesz napisać coś więcej o cenach, kwaterach, itp. Najlepiej na priva gazetowego: habibi77małpa i dalej wiesz co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 10.01.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 poszło na gazetowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 10.01.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Odpowiedziałam już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 10.01.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 a ja nic nie dostałem posłałem mail z muratora do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_robal 11.01.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Widzę, ze linia Bemowo - Łomianki rośnie w siłę! My mieszkamy co prawda na Bielanach, ale odkąd zrobili nam pod oknami tramwaj na Bemowo to jakbyśmy na Bemowie mieszkali... no i od nas blizej do Łomianek Pozdrawiamy! P.S... może jak Wy zaczniecie na wiosnę, ekipy się spiszą... to my jakąś na lato zachaczymy? taką poleconą?... ale najpierw papiery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 12.01.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Widzę, ze linia Bemowo - Łomianki rośnie w siłę! My mieszkamy co prawda na Bielanach, ale odkąd zrobili nam pod oknami tramwaj na Bemowo to jakbyśmy na Bemowie mieszkali... no i od nas blizej do Łomianek Pozdrawiamy! P.S... może jak Wy zaczniecie na wiosnę, ekipy się spiszą... to my jakąś na lato zachaczymy? taką poleconą?... ale najpierw papiery... Przez te tramwaje to korki się robią, juz się nie mogę doczekać przeprowadzki do Łomianek, bo codzienne dojazdy sa koszmarne. Nie ma sprawy, zobaczymy, czy ekipa będzie godna polecenia, mam nadzieję, że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_robal 12.01.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Co do korków zgadzam sie w pełni. Moim zdaniem po prostu światła są żle wyregulowane - za długo zielone dla tramwajów - stad korki... Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja_robal 12.01.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Czytam, czytam i mam mętlik w łowie... może ktoś mądrzejszy ode mnie pomoże. Sytuacja jest taka: 1. Rodzice właśnie obiecali nam 900m z większej działki, która jest ich własnością. Trzeba by zatem zrobic podział... nie ma planu miejscowego... nie można?... nawet jeśli można to trwa... 6 miesiecy? 2. Chcielibyśmy zacząć się budować w te wakacje (czalone, bo nic nie wiemy na razie...) 3. czy budować u rodziców na działce? zrobic darowiznę do wysokości kwoty wolnej od podatku na mnie i żonę (18000zl?) a potem znieść współwłasność w trakcie budowy? Ziemia kosztuje w tej okolicy ok. 200zł/m, może zatem taniej "kupić" i zapłacić 2%? 4. ale jak kupić, to trzeba dzielić, a to potrwa... a na działce darowanej w części możnaby od razu zacząć? Tylko kto występowałby o pozwolenie i warunki zabudowy? oboje współwłaściciele? jeden sam? 5. a co jeśli rozpoczną się prace nad plnem miejscowy,? nie zniosą współwłasności? nie pozwolą na budowę? nie wydazą WZ? ...tysiące pytań, mało wiedzy... po prosyu szukamy drogi jak najszybciej zacząć budować i przy okazji nie utopić wszystkich funduszy w papierologi... Czekamy na wskazówki Pozdrawiamy!!! P.S. A CO Z KOLEJKĄ Z MOCIN DO ŁOMIANEK? Kto zna jej planowany przebieg? Chodzi mi przede wszystkim o ul. Stary Tor? Tamtędy ma iść? a co z ulicą?... hipermarketem?... moją działeczką cichą i sokojną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 13.01.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Ja robat, to nie takie proste. Zaniżać wartości nie warto za bardzo, bo ponieważ nie ma planu zagospodarowania, przed sporzadzeniem Aktu Notarialnego, wystepuje sie do Agencji Rynku Rolnego ( ma prawo pierwokupu), proponuję na zasadzie darowizny, bo chyba lepiej, aczkolwiek, skoro działka nie wydzielona, to chyba nici z przyspieszenia.Proponuję zadzwonić do Planowania Przestrzennego tel. 751 81 44 ( chyba taki) i zapytać u źródła. Daj znać co Ci poradzono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts