Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Nulla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Dojechac się podobno da, mąż był w tym tygodniu, ja jako, że jestem w stanie błogosławionym oszczędzam się i leżę w domu.

Nie wiem jak my tą budowę pociągniemy, kurcze musze się za jakims kredytem rozejrzeć.

lagerfeld ale Ci zazdroszczę tej wykończeniówki. Zgodnie z umową podpisana z wykonawcą mamy startować od 15 marca, ale jakoś wątpie, że pogoda pozwoli.

A mnie wykańcza czekanie. Wy przynajmniej macie już coś namacalnego, waszego i tylko to udoskonalacie, a u mnie póki co tylko wizje, mrzonki i niepewność. Ech jak ja bym już chciała pospacerować po tych komnatach (choćby i niewykończonych).

Habibi - również chciałabym się przyłączyć do gratulacji. Wszystkiego dobrego! :D

Ech jak ja bym już chciała pospacerować po tych komnatach (choćby i niewykończonych).

zanim wybudujesz komnaty to będziesz przechadzać się po ziemi pomiędzy wykopanymi fundamentami - serio - niezapomniane przeżycie

:D :D :D

greg - odwagi !!!

tak tylko piszę o tej wykończeniówce ale w sercu wszystko rośnie :lol: :lol: jak to widzę. chociaż są ciemne strony - wczoraj glazurnik wstrzymał układanie płytek bo źle wymierzył architekt wymiary i z jednej strony kafel został ułżożony niesymetrycznie o 2 cm. wieczorem była narada, czy zrywać płytki i układać jeszcze raz czy zostawić. niezłe problemy :lol:

Dzięki za gratulacje, to dopiero początek, termin wysiedlenia lokatora przewidziany na koniec września :)

Możecie kogoś polecic do wodnego ogrzewania podłogowego? Rozwiązanie kominek z płaszczem wodnym+ kondesat na gaz ziemny. Muszę się za to zabrać, choc dom jeszcze nie stoi chcę wiedzieć ile kasy na to potrzeba, a i fachowiec dobry by się przydał.

Jestem w gorącej wodzie kąpana, może nie powinnam tego pisać, ale ja juz zamówiłam okna do naszego domu, :oops:

ana, greg - czy może słyszeliście coś o jakimś stowarzyszeniu w kiełpinie, które występuje w naszym imieniu podczas jakiś spotkań w sprawie planu zagospodarowania gminy ? znacie jakieś szczegóły ??

Ja niestety na ten temat nic nie wiem :-? . Działkę kupiliśmy dopiero kilka miesięcy temu gdy pogoda była już niesprzyjająca by tam jeździć. Z Kiełpina znam tylko Ciebie Lagerfeld i Grzegorza, więc na razie Wy jesteście moim jedynym źródłem informacji jeśli chodzi o życie społeczne i towarzyskie tych stron. Myślę, że na wiosnę jak zaczniemy budowę będę tam częściej bywać, poznam innych sąsiadów (dłużej już tam zakorzenionych) i być może moja wiedza będzie bogatsza.

Co do emocji - to spodziewam się silnych wrażeń z budowy. Mnie już teraz często nachodzi chęć by tam pojechać i posiedzieć na jakimś stołeczku na tym mikroskopijnym kawałku gołej ale mojej ziemi. Tylko tak jakoś głupio przed sąsiadami z tych pięknych okolicznych domów, a i pogoda nie bardzo korzystna na takie posiedzenia. Kończy się na tym, że przejeżdżam wolniutko obok rzucając tęskne, wzruszone spojrzenie i wracam do Warszawy odliczając dni do wiosny. :wink:

Dobrze, że mogę choć poczytać czasem Wasze posty na forum - to trochę tak jakbym już w tym wszystkim uczestniczyła. :p