lagerfeld 14.03.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 lola, rob - sprawdźcie priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 14.03.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Lager DZIĘKI !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolaX 14.03.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Ja też dzieki za info. Dobra wiadomość w sprawie studni, chyba pojade do Burakowa, widziałam tam ten szyld gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolaX 15.03.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Miał być nowy obrazek i co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 15.03.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Tu można zobaczyć jak się umieszcza zdjęcia.http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921&postdays=0&postorder=asc&start=180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 15.03.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 i jeszcze tutaj coś o obrazkach:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 15.03.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Kiełpin z satelityhttp://img485.imageshack.us/img485/8054/kie322pin7ju.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 15.03.2006 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 łauł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 16.03.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Witam Wszystkich W tym roku będę budował się na Młocinach jestem teraz na etapie załatwiania pozwolenia na budowę i szukam kierownika budowy, jak ktoś może polecić to bardzo proszę o info. Myślę ,że Młociny zaliczają się do okolic Łomianek Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anam99 16.03.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Grzegorzu, czy nie dałoby się tego widoku Kiełpina tak pokazać, żeby bardziej na wschód było widać? Moje "włości" się nie załapały i strzsznie mi żal . Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 18.03.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 Kiełpin i Dziekanówhttp://img117.imageshack.us/img117/1402/kiepin8yd.jpghttp://img229.imageshack.us/img229/9795/dziekanw3eu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 19.03.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Witam wszystkich. Niniejszym zapisuję się do klubu budujących w Łomiankach i okolicach. I na sam początek, mam prośbę do szczęścliwych posiadaczy pozwolenia na budowę - a szczególnie tych, którzy pozwolenie to uzyskali po zmianie prawa budowlanego: Jakie dokumenty załączyliście do wniosku o pozowlenie na budowę? Jak widzicie trochę zeszło mi się z kompletowaniem papierów, a w związku z tym, że zamierzam zacząć w tym roku zależy mi na czasie i zminimalizowaniu ryzyka wzywania mnie do usuwania braków. Z góry WIELKIE DZIĘKI. PS. super zdjęcia, zaraz sobie pogoogluję, poszukam swojej działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolaX 20.03.2006 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Patras, ja mam chyba dobrego kierownika budowy, "chyba" bo dopiero zaczynamy współpracę z nim, jeśli nie znajdziesz nikogo bardziej poleconego to na priv dam Ci namiary. Gdzie sie budujesz na Młocinach? Ja wyprowadzam sie z Młocin do Łomianek. Hedom, zadzwoń do starostwa w Ożarowie i zapytaj. Wprawdzie załatwiałam to ledwie kilka m-cy temu juz nie pamiętam. Na pewno będą konieczne 3 komplety dokumentacji projektowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 20.03.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 wielkie dzięki anam99 za info na priva, z tego co piszesz to brakuje mi jeszcze a) warunków połączenia działki z ulicą, b) informacji dotyczącej BHP - cokolwiek miałoby to znaczyć Tak czy inaczej jadę jutro do Ożarowa, mam nadzieję, że złożę a najwyżej dowiozę te dwa papierki... PS. niestety nie ma zdjęć satelitarnych "mojej " części Łomianek, ale fajnie jest pooglądać sobie Warszawę z satelity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 21.03.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 sie okazało , że BHP to BIOZ, a te dokumenty to miałem nawet dwa - jeden w kupionym gotowym projekcie, a drugi w adaptacji... warunków połączenia działki z ulicą nie zażądano ale może ma znaczenie fakt, że działka jest ogrodzona i miała już urządzony wyjazd (formalnie zresztą poprzez działke prywatną). Summa summarum - złożyłem, dogaduję się z wykonawcą, rekonesans w sprawie kredytu już zrobiłem - czekam na pozwolenie pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 21.03.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Patras, ja mam chyba dobrego kierownika budowy, "chyba" bo dopiero zaczynamy współpracę z nim, jeśli nie znajdziesz nikogo bardziej poleconego to na priv dam Ci namiary. Gdzie sie budujesz na Młocinach? Ja wyprowadzam sie z Młocin do Łomianek. Jak możesz to prześlij mi na priva tel. do tego człowieka. Będe się budował na Farysa, czemu uciekasz z Młocin ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anam99 22.03.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Gratulacje hedom, moja działka rzeczywiście nie była ogrodzona, a zestaw potrzebnych dokumentów przygotowywała mi moja pani architekt (swoją drogą super babka). Ja tam się nie znam na BIOZ i BHP. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 23.03.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Gratulacje hedom, moja działka rzeczywiście nie była ogrodzona, a zestaw potrzebnych dokumentów przygotowywała mi moja pani architekt (swoją drogą super babka). Ja tam się nie znam na BIOZ i BHP. Pozdrawiam U mnie zestaw przygotowywałem sobie sam, ale także został zweryfikowany przez moją panią architekt - notabene z Łomianek. No i najważniejsze, że został zweryfikowany w starostwie przez panią w okienku, która jest BEZLITOSNA. Przy mnie dokumenty składali architekci i np. musieli numerować wszystkie strony we wszystkich 4 projektach i 4 adaptacjach, musieli faksem dosyłać aktualne uprawnienia itp. itd. Kleli, że gdzie indziej nie robi się takich problemów... Z tego też względu warto wziąć kogoś, kto ma doświadczenie w danym powiecie... chociaż tfu,tfu, żeby nie zapeszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 24.03.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 huraaamam warunki, mam warunki, mam warunki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 24.03.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 huraaa mam warunki, mam warunki, mam warunki ... GRATULACJE - ale masz już warunki czy dopiero projekt decyzji? PS. a wnosząc o warunki załączałeś projekt - tzn. taki ogólny rys.? bo ja tak zrobiłem, ale w tzw. międzyczasie koncepcja mi się zmieniła a nowy projekt nie "łapał się" w warunkach - chodziło o bodajże wysokość kalenicy - poszedłem do Wydziału Architektury i muszę przyznać że naprawdę w sympatycznej atmosferze udało się zmienić ten punkt warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts