Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Nulla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

lagerfeld napisał:
  hedom napisał:
Najśmieszniejsze, że już wcześniej miałem do niego namiar spisany gdzieś "na pałę" z Kiełpińskiej tablicy informacyjnej.

:lol: :lol: :lol: może spisałeś z mojej tablicy :lol: :lol: :lol:

a wiesz że to możliwe, bo były to okolice Rolniczej w keirunku W-wskiej, z tego co pamiętam nieotynkowany dom ogrodzony siatką??

I prośba do WSZYSTKICH - dajcie namiary na gościa do ściągnięcia humusu - PLIS

Pozdrawiam

hedom fajnie piszesz, od razu można się zorientować gdzie to :D :D :D

hedom napisał:
bo były to okolice Rolniczej w keirunku W-wskiej

a ten opis

hedom napisał:
z tego co pamiętam nieotynkowany dom ogrodzony siatką??

to do mnie też pasował ale kiedyś - nie określiłeś jednak kiedy, więc nie mogę potwierdzić :wink:

:D :D :D

btw. namiary na gościa od humusa wyślę na priva.

gość z dąbrowy (zachodnia) też kiedyś brał udział w castingu na zdjęcie humusu) ale wysoko siebie cenił więc nie dostał zlecenia :wink:

lagerfeld napisał:
hedom fajnie piszesz, od razu można się zorientować gdzie to :D :D :D

hedom napisał:
bo były to okolice Rolniczej w keirunku W-wskiej

no dobra - może powinienem dopisać bliżej Rolniczej i Armii Poznań ale poprzecznej nie przypomnę sobie "za Chiny" ;)

hedom napisał:
z tego co pamiętam nieotynkowany dom ogrodzony siatką??

opis sprzed tygodnia, więc jak rozumiem to nie Twój domek widziałem.

Nie ważne - istotne jest, że facet działa w okolicach i wydaje się solidny.

Gorzej, że kolega, który miał budować przez swoją firmę - wyłamuje się ale jeszcze nie wiem jak to się rozwinie :evil:

habibi77 napisał:
Gdzie kupic w miarę tanio szczelne szambo 10m3 z atestami? Polećcie kogoś.

Witam polecałem już - p.Kucharski firma Budmar w Mościskach przy bazie

CPN/Orlen przed górą śmieciową. Jest producentem zbiorników do szamb, brałem od niego też beton tel.0602 325 904.

Pozdrawiam Andrzej P

parr napisał:
Witajcie,

Chcę kupić działkę w Łomiankach,Dąbrowie Leśnej lub Dziekanowie Leśnym (700-1200 m2).Czy w okolicy gdzie budujecie domy są jakieś działki do sprzedania?

Witaj. Podam Ci lokalizację z tych których ja nie kupiłem :D :

Sierakowska ok.1200 m2 z małym budynkiem do wyburzenia i wielkim świerkiem na środku - ok.260k, trochę dalej kilka działek ma jeszcze własciciel mieszkający obok - wołał 100 USD /m2, ul. Szczęśliwa - 850 m2 - 200k, fajna działeczka na Konarskiego - 750m2 - wołał 300 zł/m2/.

Ja miałem umowy z kilkoma agencjami ale działkę znalazłem sam.

Powodzenia.

grzegorz10 napisał:
Powiedzcie mi jakie jest wasze zdanie na to, że wasz przyszły sąsiad chce wybudować identyczny dom jaki wy posiadacie. W moim przypadku chyba tak będzie. :( :( :-? :(((((

Moim zdaniem powinieneś pilnować, żeby za chwilę nie zechciał mieć identycznej żony ;)

No cóż, sam projekt to nie wszystko, jest przecież jeszcze pokrycie dachu, elewacja, ogrodzenie, zagospodarowanie działki - to wszystko może odróżniać oba domy.

To co Ty możesz zrobić, to sprawić, żeby ta różnica była na Twoją korzyść.

PS. A sąsiad widocznie jakiś "dziwny" :-? - i to jest chyba większy problem :-?

Pozdrawiam.

Grzegorz10 z tego co widzę budujesz Manuelę, a to przecież (sądząc po forum Muratora) jeden z najpopularniejszych projektów. :lol:

Ja bym się raczej cieszyła, że okolica będzie spójna. Oczywiście inna sprawa, jeśli sąsiad postanowi mieć identycznie równiez w środku, to już oznaka totalnego braku wyobraźni, albo rzeczywiście jakaś schiza. :wink:

dominikams napisał:
A kuku, hedom!!! :lol:

Wstydziłbyś się pisać pod nickiem żony!! :wink:

A czy nie mieliście przypadkiem zaczynać w lipcu? :roll:

My mamy zacząć za 1,5 tyg :roll: :o

Pozdr.

D.

Cześć Dominika. Nicka mam takiego żebyś od razu wiedziała o kogo chodzi ;).

U nas się zupełnie posypało - nie ma ekipy :evil: , poza tym nie możemy ruszyć póki nie dostaniemy kredytu :-? - a ten temat ciągnie się niemiłosiernie :-? .

Pzdr.

Grzegorzu10, na naszej ulicy nieomal na przeciw naszej budowy, na dwóch przylegających do siebie działkach stoją dwa identyczne domki ( prawie identyczne bo w lustrzanym odbiciu i różnią się detalami - ale nieznacznie). Wg mnie (i nie tylko) one oba razem tworzą najładniejszy fragment naszej ulicy. Gdybym miała większy wpływ na widok z naszych okien to chętnie większość znich skierowałabym właśnie w tamtą stronę. Gdyby to był jeden domek zamiast dwóch to mimo niewątpliwej urody mógłby być mniej zauważalny.

Pozdrawiam :D

Anam99

hej łomiankowicze - jeśli ktoś tu zagląda :wink:

może ktoś z was ma i mógłby pożyczyć bądź też wie, gdzie można pożyczyć taką kosę elektryczną (chyba) do trawy. coś takiego mają ekipy, które np. strzygą trawę pomiędzy jezdniami na autostradzie - ale nie chcą pożyczyć :(

z góry dziękuję i pzdr:

cześć Lager,

wypożyczałem na Kolejowej w Husqvarna po stronie Łomianek. Kosa+baniak z paliwem. Paliwa (już zmiksowane) dali w baniaku bardzo dużo. Jeżeli masz jakieś grubsze chwasty - poproś o założenie w kosie noży tnących - tniesz wtedy wszystko.

Koszt był ok. 100 zł. na weekend + kaucja (nie pamiętam jaka).

Telefon dopiszę jak znajdę.