grzegorz10 21.10.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2006 Czy może ktoś z grupy podpowiedzieć jak oszczędniej ustawić piec gazowy. Czy ustawić na wysoką temperaturę pieca i wtedy szybko nagrzewają sie pomieszczenia - czy moze niską temperatyrę i pomieszczenia nagrzewają się wolniej. Nie wiem czy to ma znaczenie ale mam piec VITOPEN 100. ps. Zima tuż tuż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.10.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 witam poszukuje sprawdzonej ekipy do wylewek z maszyny namiary na priv dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 24.10.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 czy ktoś jeszcze (poza mną) z Łomianek i okolic buduje się? czy już tylko wykończeniówka? tak sie zastanawiam, bo jakoś mało osób się chwali swoimi postępami. Z mojej strony to o tyle zrozumiałe, że po 4 miesiącach, kiedy doczekałem się zalania stropu , miałem tydzień przerwy - do tego juz się przyzwyczaiłem, - skład ekipy zmienił się w 50 %, ( to też mnie już nie rusza), w końcu ciągną ściany poddasza/piętra. Zamówiłem więźbę za 720 netto , jedyny skład który nie kazał czekać mi trzy tygodnie. Czekam żeby przykryć ten mój dom i zacząć dalsze prace już na spokojnie, bo te 4 miesiące to był dla mnie hardcore Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 25.10.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 czy ktoś jeszcze (poza mną) z Łomianek i okolic buduje się? czy już tylko wykończeniówka? a jak się jest już po, to można czasem zajrzeć tutaj ja wiem, że u dwóch najbliższych mi lokalizacyjnie forumowiczach coś się dzieje ale niech sami się pochwalą [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 26.10.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 ok,ja buduję stan surowy otwarty.W tym tygodniu lany będzie strop.Finisz działań 2006 planowany na koniec grudnia z dachem Parę fotek jest w tym wątku:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=54989&start=600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonaa 01.11.2006 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Witam wszystkich forumowiczów. To jest mój pierwszy post na tym forum ale mam nadzieję, że już niedługą będę tu stałą bywalczynią. Przeczytałam wszystkie Wasze wypowiedzi i widzę, że wielu ciekawych rzeczy można się tu dowiedzeć a dla mnie - zupełnie zielonej w dziedzinie budowania jest to na wagę złota O budowie domu w Dziekanowie Nowym myśleliśmy już od kilku lat (działeczka jest już od pokoleń), ale dopiero teraz dojrzeliśmy do tej decyzji. Małe mieszkanko w W-wie jest już dla nas za ciasne (2+2). Jesteśmy na etapie hmmm... jak to powiedzieć... zamiany działek. Sprawa wygląda tak, że działka nasza i sąsiada to długie ale bardzo wąskie paski ziemi, więc po ich połączeniu podzielimy działki w poprzek. Zamierzamy też "wyprostować" drogę bo przecina ona te działki pod b.dużym kontem. W Urzędzie powiedzieli, ze nie powinno być z tym problemu , tym bardziej, że fizycznie tej drogi tam nie ma (jest w planach, ale nikt jej nie używał). Jeśli nam się nie odwidzi, to planujemy ruszyć z budową koło lata 2007. A tym czasem z przyjemnością będę śledzić tutejsze forum i dopingować Wam w budowaniu/wykańczaniu Waszych domków. PS. Robert, my poważnie zastanawiamy sie nad domem w Orchideach. Przeczytałam jednym tchem cały wątek "Orchidea 2" Tam pewnie też niebawem się ujawnię. Pozdrawiam Moonaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 01.11.2006 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 cześć Moonaa, Orchidea2 fajny domek ale do tanich nie należy (materiały i wykonanie). Po moich (subiektywnych) częstych wizytach w gminie nie powinnaś mieć problemu z podziałami.Ale śpieszcie się - wybory, nowa władza, nowa miotła. A może i nie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koyotee 02.11.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Witam Łomiankowiczów, Jestem zainteresowana zakupem domu bliniaka w stanie surowym na ok. 400 metrowej działce w odległoci pieszego spaceru do centrum Łomianek, w otoczeniu nowych domów. Czy możecie polecić jakš fajnš ofertę albo dać namiar na solidnego developera? Najlepiej na priv: [email protected] W prawdzie nie jest to bliźniak i działka mniejsza ale znalazłem ostatnio coś takiego: http://www.ekodevelopmentpolska.pl/?pokaz=inwestycjer i http://www.slawbud.pl/30.html Ponawiam prośbę o ekipę budowlaną ze znajomością technologii Ytong. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wieslawpyza 04.11.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 witam. Czy możesz na prywatny adres podać mi nazwe tej firmy budowlanej ,której nie polecasz;bo z okolicy tej mam zamiar wziąść ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzad 05.11.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Podaje namiar na brukarzy, nie wiem jak stoja z terminami, ale cenowo ok i solidni,tel. 505835328. Kto mnie poratuje namiarem na fachowca od podbitki? cześć Habibi, czy podbitki jeszcze aktualne? Niedawno mi skończyli. Mogę sie podzielić namiarami i uwagami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzad 05.11.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam, Poszukuję majstra do obudowania wkładu kominkowego. Czy moglibyscie kogoś solidnego polecić z okolic Łomianek? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 17.11.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 Kochani Łomiankowicze,Mam prośbę. Może ktoś zna pielęgniarkę z Łomianek która mogła by prywatnie przychodzić i robić jednorazowe cewnikowania.Sprawa jest bardzo pilna. Kontakt na priva lub maila.Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert58 17.11.2006 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 nie znam osobiście, w ostateczności poszukaj w domach opieki - jest ich kilka w Łomiankach. Wiślana, Jaśminowa, Osiedlowa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.11.2006 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Dzieki Robercie. Problem jest w tym, że albo stały cewnik i komplikacje, albo zakładany nowy co kilka godzin. Dzięki jeszcze raz za informację. Będę szukał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.11.2006 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Dodatkowa informacja, problem dotyczy młodej osoby.Naprawdę pilne i każda informacja jest cenna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 20.11.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Mam do oddania schody tymczasowe, chce ktoś? Bardzo przydatne dla kobiet( po drabinie nie weszłabym na górę w ogóle), a tak w zaawansowanej ciązy zdarzało mi się wejść. Jeszcze raz wielkie dzięki za te schodki - żona jest przeszczęśliwa, babcie jeszcze się nie odważyły ale dzieciaki już śmigają na górę. A tak poza tym to dalej się morduję . Ekipa nic sobie nie robi z już tygodniowego przekroczenia terminu. Jutro chyba majstrowi będę musiał przypomnieć że to 0,5% niezakończonego etapu dziennie - do zakończenia jeszcze 2 etapy - ściany poddasza + wewnętrzne i więźba z odeskowaniem i opapowaniem. Najgorsze, że przez to nie mogę uruchomić kolejnej transzy kredytu, a kasa by się przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 21.11.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 widzę, że schodki krążą i robią furorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LOT222 21.11.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Witam Szanowną grupę Łomiankowską!!!!Mam do oddania okolo 10 wywrotek ziemi / Kamaz /odbior czwartek od rana t.j.od godziny 10 i dalej.Chętnych proszę o kontakt na maila : [email protected]Pozdrawiam !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 22.11.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 http://www.nici.net.pl/admin/images/min/2434.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patras 28.11.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Witam Wszystkich. Mam pytanie czy macie jakiegoś dobrego elektryka który zamontuje skrzynke z licznikiem w ogrodzeniu ?? Podobno jedną skrzynkę montuje Stoen a drugą licznikową montuje się samemu tak jest?? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts