lagerfeld 08.03.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 będę woził kombiakiem . załóż chłopie wcześniej hak. zapłacisz dwa razy mniej niż za wymianę amortyzatorów a pociechę będziesz miał na dłużej. z doświadczenia piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 09.03.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 będę woził kombiakiem . załóż chłopie wcześniej hak. zapłacisz dwa razy mniej niż za wymianę amortyzatorów a pociechę będziesz miał na dłużej. z doświadczenia piszę hmm jestem świeżo po wymianie amortyzatorów, więc wiem jak to boli. No cóż, jutro jadę po piasek, bo na poniedziałek muszę go mieć. Założenia haka nie wyklucam - a po zakończeniu tego wszystkiego to chyba sam się na nim powieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habibi77 09.03.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 hmm jestem świeżo po wymianie amortyzatorów, więc wiem jak to boli. No cóż, jutro jadę po piasek, bo na poniedziałek muszę go mieć. Założenia haka nie wyklucam - a po zakończeniu tego wszystkiego to chyba sam się na nim powieszę Głowa do góry, zawsze bliżej końca niż dalej, będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 10.03.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Pewnie już za późno z tym piachem, ale moi tynkarze brali z Płochocińskiej, zarówno zwykły piach do tynków (drobny, chyba 0,2), jak i ten biały, kwarcowy (czy też szklarski). A w ogóle hedom to super, ze walczycie dalej Miło to słyszeć. Ja też mam siwe włosy (chyba ze 3 ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
unimax 11.03.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Witamy wszystkich, my budujemy w Dziekanowie Leśnym. W zasadzie to zaczynamy dopiero budować. Wczoraj dopiero zdjęliśmy humus z działki. Ziemia z wykopu zajęła nam znaczną część działki. Nie wiem, gdzie teraz będziemy składowali materiały Tego nie przewidzieliśmy. Mam pytanie. Orientujecie się może jaki i gdzie tanio można kupić piach do obsypania fundamentów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 12.03.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Ziemia z wykopu zajęła nam znaczną część działki. Nie wiem, gdzie teraz będziemy składowali materiały Tego nie przewidzieliśmy. No a z tego co widać to warto materiały poskładować, bo co się dzieje z ich cenami to kosmos. Mam pytanie. Orientujecie się może jaki i gdzie tanio można kupić piach do obsypania fundamentów?? Ja za radą lagerfelda udałem się do piaskarni przy Wisłostradzie i byłem zszokowany cenami piasku (nieźle przepłaciłem przez okres murowania). Jest tam taka opcja piasek zwykły za 8,70 brutto za tone - tak mi się wydaje. Sęk jedynie w kosztach transportu. Oblicz sobie ile mniej więcej będziesz potrzebował m3 i dogadaj się z jakimś transportowcem. Mi wyceniano wysypanie fundamentów od 2,5 tys do nawet 5 tys. , ale dość wysoko wyciągnąłem fundament. warto zastanowić się kto to będzie wsypywał do środka - no chyba, że masz dostęp samochodem ciężarowym z każdej strony budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morszczuk007 12.03.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 To może ta budowa na Bajkowym, blisko Rolniczej? Jeżeli tak, to macie rzut beretem do gościa przy trasie (gdzieś między Wędkarską a Witosa - widać zresztą).A ziemię to najzwyczajniej wywieźcie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
unimax 12.03.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Dzięki, za informacje. Ceny materiałów trochę nas przerażają. Niestety na to niewiele można poradzić. Budujemy na Bajkowym, niedaleko Rolniczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stronka 13.03.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam, W końcu udało mi się zebrać wszelkie pozwolenia i mogę rozpoczynać budowę. Problem w tym, że moja ekipa, którą miałam zaklepaną w zeszłym roku poinformowała mnie, iż wyjezdza na Wyspy na super kontrakt. I tym sposobem zostałam bez fachowców. Może ktoś z Was mógłby kogoś polecić do budowy stanu surowego. Pozdrawiam Wszytskich Ania z Dziekanowa Polskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 13.03.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam, W końcu udało mi się zebrać wszelkie pozwolenia i mogę rozpoczynać budowę. Problem w tym, że moja ekipa, którą miałam zaklepaną w zeszłym roku poinformowała mnie, iż wyjezdza na Wyspy na super kontrakt. I tym sposobem zostałam bez fachowców. Może ktoś z Was mógłby kogoś polecić do budowy stanu surowego. Pozdrawiam Wszytskich Ania z Dziekanowa Polskiego Witaj. Gratuluję przebrnięcia przez papierologię i jednocześnie współczuję braku ekipy. Z tym możesz mieć duży problem. W tej chwili bez roboty zostali Ci, których nikt nikomu nie polecał - ale jest też szansa, że są ekipy, które szukają roboty, bo np. inwestor nie ma pozowlenia na budowę. Możesz znaleźć kogoś sensownego ale prawdopodobnie do budowy na jesieni. Ja byłem w podobnej sytuacji i ekipę pomógł znaleźć mi mój kierownik budowy - niestety okazało się, że to straszni partacze, których powinienem pogonić już po dwóch tygoniach. Niestety dałem im szansę i dopieró póxniej tego żałowałem jak zostałem w środku sezonu bez ekipy. Na priva prześlę Ci trzy telefony, ale goście nie należą do najtańszych. Pozdrawiam. Konrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajacek 23.03.2007 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Po dłuższej przerwie, wielu przeciwnościach losu znów mogę zacząć realnie myśleć o rozpoczęciu budowy wymarzonego domu. Po raz kolejny odebrałem prawomocne pozwolenie, umówiłem ekipę i mam nadzieję, że już więcej nie będę musiał przechodzić wszystkich tych formalności. Trochę czasu upłynęło od ostatniej mojej wizyty na tym forum, więc najpierw się przywitam ze wszystkimi. WITAJCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 23.03.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Po dłuższej przerwie, wielu przeciwnościach losu znów mogę zacząć realnie myśleć o rozpoczęciu budowy wymarzonego domu. Po raz kolejny odebrałem prawomocne pozwolenie, umówiłem ekipę i mam nadzieję, że już więcej nie będę musiał przechodzić wszystkich tych formalności. Trochę czasu upłynęło od ostatniej mojej wizyty na tym forum, więc najpierw się przywitam ze wszystkimi. WITAJCIE Witaj. Rozumiem, że możesz już określić się mianem BUDUJĄCEGO, stąd ponowny akces do grupy Życzę powodzenia. Nie chcę Cie straszyć ale ... im dalej w las ... Fakt, że z formalnościami masz narazie spokój. Teraz zorientuj się gdzie mają materiały - chyba że kupiłeś już wcześniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajacek 23.03.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Nie strasz mnie, bo dostanę rozstroju nerwowego Tak to prawda, czuję się trochę...zagubiony?. Ale to chyba zdrowy i normalny odruch. Jak na razie to muszę umówić koparkę na środę i geodetę do wytyczenia ław, a właśnie najpierw koparka i zgarnięcie warstwy ziemi i wytyczenie ław, czy najpierw geodeta a potem kopara. Może masz jakąś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 23.03.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Nie strasz mnie, bo dostanę rozstroju nerwowego Tak to prawda, czuję się trochę...zagubiony?. Ale to chyba zdrowy i normalny odruch. Jak na razie to muszę umówić koparkę na środę i geodetę do wytyczenia ław, a właśnie najpierw koparka i zgarnięcie warstwy ziemi i wytyczenie ław, czy najpierw geodeta a potem kopara. Może masz jakąś sugestie? Ja najpierw wziąłem koparę - potem geodetę. Żeby nie było, że ktoś, coś, gdzieś przesunął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 24.03.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Do przyszłych planujących budowę.Ze względu iż wykonałem już docelowe ogrodzenie mam do odstąpienia bramę dwuskrzydłową (solidną) , 12 słupków i kilkanaście metrów siatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stronka 26.03.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam, czy ktoś ma namiary na fachowców od wywiertów studni głębinowej? PozdAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 27.03.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 swoich nie polecam bo zawalili sprawę na etapie montażu szamba ale możesz jeżdżąc po łomiankach (ale nie warszawską) popatrzeć na różne tabliczki. wydaje mi się, że takich o wierecniu studni jest wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewajacek 27.03.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witaj Aniu, mogę Ci polecić sprawdzonego i znanego w Łomiankach "studniarza" Jan Mamaj tel. 0 22 751 14 40, 05-092 Łomianki, 11 Listopada 34. Ten sam człowiek będzie wiercił u mnie za kilka dni. Ludzie go znają i mówią, że robi to dobrze i w miarę niedrogo. U mnie będzie odwiert w obrysie domu i pompa jak do głębinówki. Koszt to ok 1600 odwiert, prowizoryczna pompa na czas budowy 150 zł, docelowo Grundfos za ok 1900 zł. PozdrawiamEwa i Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stronka 28.03.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Dziekuje bardzo za namiary:)Mam jeszcze pytanko. Jaką głębokośc będzie miała Wasza studnia? Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koyotee 28.03.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 U mnie też robił Pan Jan Mamaj i jego wesoła ekipa. Studnia głębinowa 130zl/m głębinówki + 300zł filtr. U mnie było 12m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts