Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Nulla

Recommended Posts

Cześć,

Podaję namiary na szambo: 503 071 580

Gość miał robić nowe u mnie, ale udało mi się udrożnić stare. W każdym razie zna on nasze okolice jak własne.. zbiorniki :-).

Z tego co wiem, to ma betoniarnię gdzieś koło Mościsk, tani może nie jest, ale profesjonalny.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

mam dwa pytanka,

1. czy ktoś może polecić kierownika budowy, bądź może się zapytać swojego kierownika, czy mógłby sie podjąc nadzorowania na jeszcze jednej budowy. Start za tydzień w Dziekanowie Polskim?

2. potrzebuje żerdzi , może komuś zostały po budowie i chciałby sie ich pozby c ?

Pozd

Ania

Uważaj, gdyż ja też zatrudniłem kierownika poleconego na forum (z góry uprzedzam, że nie mam do nikogo pretensji) ale facet, mimo tego, że wziął 2x więcej niż inni, do dopuścił do taaaakich błędów konstrukcyjnych, że gdyby nie fachowość moich tynkarzy, którzy zwrócili na to uwagę, to mogłoby się to źle skończyć. Njlepiej wziąć kogoś polecanego przez kilka osób, bo jeśli masz dobrą ekipę to kierownik nie jest do niczego potrzebny ale jeśli trafisz na partaczy - jak ja - to dobry nadzór fachowca jest niezbędny.

PS. Mam też żerdzie, większość ma po 3,20 m ale mam też kilka takich po 10 m. Jakby co, to daj znać na priva.

Witam sąsiadów!

Jeśli ktoś z Was ma kontakt na sprawdzonego wykonawcę bram ogrodzeniowych i ogrodzeń to bardzo proszę o kontakt na priv. Brama ma być przesuwana, dl. 5m.

Również się przyda kontakt do kogoś kto wymurował by ogrodzenie z klinkieru. Robota w Borzęcinie. Dzięki i pozdrawiam. :p

SPRZEDAM PUSTAKI STROPOWE - TERIVA

Zostało mi jakieś 60 sztuk (w tym ok 20 podeklowanych na placu) pustaków stropowych. Są takie jak tu: http://www.solbet.pl/teriva_i.php

Sprzedam po zeszłorocznych cenach, chcę ich się po prostu pozbyć. Mam też 2 belki stropowe ok. 3-metrowe (muszę je dziś dokładnie zmierzyć).

Pustaki: 3,40zł/szt (teraz kosztują ok. 4,20netto)

Belki: 10zł/mb (teraz 18zł/mb)

Do odbioru k/Nowego Dworu Mazowieckiego.

Z całą pewnością warto dać nawet 90 zł za godz pod warunkiem, że jest to dobry sprzęt np Caterpillar, czy inna nowoczesna koparka najlepiej z napędem na 4 koła, która zrobi to szybko i bezboleśnie. Ja się połaszczyłem na początku na Ostrówka za 65 zł, który przy zdejmowaniu chumusu nie radził sobie, dziobał ziemię, a na końcu się popsuł. Może źle trafiłem. Rozplanotwnie ziemi po działce, wykop pod szambo i zasypanie wcale nie płytkich fundamentów zrobił Caterpiller wręcz z zegarmistrzowską precyzją. Koparkowy niejaki pan Wiesław (ponoć najlepszy operator koparki w Łomiankach) wręcz pogonił majstra, który chciał łopatą poprawiać po koparce :D

Dla tych co szukają koparki polecam Pana Wiesława tel 501418431 operatora nr 1 w Łomiankach.

Drugie miejsce firma Climax z Wiślanej właśnie chyba po 90 zł za godz. Tel 0227511773

Trzecie miejsce ten Pan od Ostrówka nazwiska nie pamiętam po jakieś 65 zł tel 602355149 (ciężko się z nim gada)

Pozdrawiam

Jacek

Jak na razie beton biorę z Czosnowa i bloczki też. Pol-Beton Zakład Produkcyjny w Czosnowie ul. Duńska 10, tel. 22794 16 64.

Jeśli chodzi o fundamenty, u mnie było bez chudego betonu. Zbrojenia położone były na bloczkach betonowych w szalunkach pod stopy fundamentowe, zalane potem B20-ką i już.

Pozdrawiam

Ewa Jacek

.. a może ktoś z bardziej zaawansowanych forumowiczów podeśle namiary na ekipę do ocieplenia zewnętrznego. Będę bardzo wdzięczny.

W tym roku chcę tylko ocieplić i zaciągnąć klejem - elewację z gzymsami zrobię na wiosnę przyszłego roku - tak planuję.

Czekam na jakieś sprawdzone namiary.

Mam namiar na gościa od tynków i wykończeń. Pisałem już o tym, robił u znajomego i chyba jak na moje nie fachowe oko to nieźle. Co do cen to wiem tyle, że jest jeszcze dość konkurencyjny - TOMASZ JABłOńSKI gsm 694-395-304

Mam jeszcze jeden namiar jutro rano poszukam wizytówki.

Pozdrawiam

Jacek

Witam Szanownych forumowiczów z grupy łomiankowskiej.

Uprzejmie informuje, ze w ciagu dwoch tygodni / po rozszalowaniu / bede mial do sprzedazy okolo 350 szt stempli dl.- 3,4m oraz 150 szt -3m

Proponuje cene 4,50 zł za sztuke

Odbiór Izabelin okolo 20-25 maja

tel. 602 237-201

Pozdrawiam

Marek