Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Nulla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj, trochę się uczę... :-?

No i mam teraz zjazdy co tydzień, więc trochę się uczę, a trochę...baluję :D Ech, studenckie życie :wink:

Ale czytuję jak mam chwilkę i też mam nadzieję, że grupa się rozkręci. Chociaż patrząc na mapę, to ja do żadnej grupy lokalnej nie należę...Samiutkam jak palec :(

badi - w grupie babickiej pisałeś(aś), że masz zamontowany siłownik od bramy w słupku w ogrodzeniu. interesuje mnie ten temat, bo w tym roku będę robił ogrodzenie z klinkieru z jakimiś sztachetami. możesz coś więcej skrobnąć w tym temacie (np. firma od bramy) i czy to należy z nimi konsultować bramę i słupki czy też budować tak jak idzie a potem modyfikować ?

pzdr: lagerfeld

Lepiej od razu zamówić taki element. Modyfikowany polega na tym, że jest do ogrodzenia doczepiona skrzynka z zamkniętym siłownikiem. Takie rozwiązanie niestety jest narażone na kradzież - Latwiej zdemontować.............

Ja to zamówiłam w Wiśniowskim. Na samym początku Łomianek po prawej stronie, małe przedstawicielstwo, miła i fachowa obsługa !!!

Polecam

:lol:

Nulla a ten podpis Łomna to jest skrót od jakiejś konkretnej nazwy ???

Badi ! jak możesz nasza wieś sie tak nazywa!!!

Łomna powstała w 16 wieku ( mamy nawet zabytkowy kościół) odbyła sie tu też jedna ważna bitwa, a Łomianki były wsią która powstała dużo dużo póżniej i tylko temu że jst bliżej Warszawy zawdzięcza swój dzisiejszy rozwój.

Tak naprawdę to zapraszam do nas na wieś zobaczysz jakie mamy fajne jezioro, i jak jest tu sympatycznie :D

Hej,

Gdzie w Warszawie lub okolicach jest możliwie duży dach pokryty dachówką Esówka-Holenderka lub zwykła Holenderka, kolor naturalnie czerwony, z firmy Koramic/Wienerberger?

Chyba ładna, niedroga, lekka

producent typ 1 szt masa szt/m2 cena masa

Koramic Esówka-Holenderka

1 szt: 2,93 zł, 3,0 kg, szt/m2: 16,2; cena 1m2: 47; masa/1m2: 48,6

Gdzie jest do zobaczenia / kupienia dachówka w kolorze naturalnie czerwony i żółty – taki popielaty przechodzący jeden w drugi kolor, jak tu:

http://www.domywstylu.pl/projekt_widoki.asp?id=407&ver=CE

pozdrawiam,

m