Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Nulla

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku forumowiczom, szczególnie z grupy Łomiankowskiej, (która co prawda nie rozwija sie tak dynamicznie jak Łomianki).

Spieszę donieść, że od 30.XII. 2007 roku już mieszkamy :D :D :D .

Ostatnie miesiące to była walka z czasem , ostatnie tygodnie to hardcore a ostatnie dni to masakra. Osobiście malowałem. Machnąłem z 600 m ścian i sufitów tynku cem-wap.. Pierwszy raz pędzlem + 2 razy wałkiem. Najtańszą białą emulsją. W Wigilię skończyłem pędzlowanie salonu o 16.oo...

Weszliśmy w gołe ściany, na parter, bez schodów. W zasadzie tylko łazienka jest już wykończona,(za wyjątkiem kabiny, która ma być montowana w przyszłym tygodniu).

W kotłowni zrobiliśmy tymczasową kuchnię.

Na całym parterze rozłożyłem wykładzinę z Castoramy. Drzwi wewnętrzne "z odzysku", futryny zkręciłem z kontrłat.

Z kolegą i teściem którejś niedzieli robiliśmy izolację termiczną i przeciwwilgociową oraz wylewkę balkonu nad tarasem (dwie ekipy zrezygnowały po zapoznaniu się z tematem i serią trudnych pytań rodem z forum muratora :lol: :lol: .

... ale ciepło jest ...ogrzewanie gazowe... piec Immergasa Hercules Condensing ABT, grzejniki Purmo, podłogówka (której mam ok 140m) grzeje bez zarzutu, w domu 21-22 stopnie (martwić sie pewno zacznę jak zobaczę rachunek za gaz, no ale budynek musi się wygrzać)

wodociąg i kanalizacja działa ... nawet coś tam mi pozaliczali ;) i niewiele mi zostało do dopłacenia...

elektryka to zupełnie inna historia :evil: ale tu już sam nic nie poradzę

Podsumowując czas budowy (zakładam, że wchodzę w fazę wykończeniową) miałem wyjątkowego pecha jeśli chodzi o ekipy. Całe szczęście było to forum, przeglądane przeze mnie nocami :-? , ale takie czasy, że samemeu trzeba się znać...

Pozdrawiam

Tanio sprzedam materiały budowlane, które mi pozostały po budowie, m.in.:

- bloczki betonowe Certus ok. 200 szt,

- deski calówki,

- pustaki do kominów Schiedel Rondo oraz wentylacyjne,

- cegła pełna,

- profile do GK 75 mm.

- dachówka karpiówka Creatron czerwona i akcesoria dachowe.

Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem 0 600 920 229.

Witajcie,

czy ktoś mógłby mi polecić miejsce, w którym najlepiej zamawiać ceramikę na dach, ewentualnie jakąś sprawdzoną markę dachówki?

Pozdrawiam!

Ja zamawiałam w Dachluxie w Łomiankach (przy trasie na Gdańsk) i jestem bardzo zadowolona. Dachówka już od roku leży co prawda na dachu, ale przez cały czas kontakt był wzorowy. Nie mam uwag.

• 2 weeks później...

Polecam firmę DLH Drewno przy ul. Modlińskiej 231

Doskonała firma z bardzo dobrym towarem. (PARKIETY. DESKI PODŁOGOWE, PODLOGI WARSTWOWE, CHEMIA DO PARKIETÓW, LISTWY I WIELE INNYCH – DREWNO Z CAŁEGO SWIATA )

Bardzo dobry kontakt z klientem, potrafią doradzić i chętnie odpowiadają na wszystkie pytania.

Drzewo na parkiety jest naprawdę wysortowane w danej klasie produktu co często nie jest praktykowane do końca w innych firmach (gdzieś przecież trzeba przyciąć parę groszy).

Posiadają sprawdzone namiary na parkieciarzy.

Kupuje tam parkiety, :D :D :D

Przed podjęciem decyzji co do Waszych podłóg porozmawiajcie z Panem Andrzejem Kwapisiewiczem z

DLH Poland

03-120 Warszawa

ul. Modlińska 231

695 350 040

tel. 22 / 811 11 60

fax 22 / 614 47 01

pn-pt 8 - 17

sob 9 - 14

Na hasło Murator zniżka, można tez powołać się na Krzysztofa z Białołęki

POLECAM

http://images31.fotosik.pl/127/54966ff3a0f4239a.jpg

Witajcie,

czy ktoś mógłby mi polecić miejsce, w którym najlepiej zamawiać ceramikę na dach, ewentualnie jakąś sprawdzoną markę dachówki?

Pozdrawiam!

Ja zamawiałam w Dachluxie w Łomiankach (przy trasie na Gdańsk) i jestem bardzo zadowolona. Dachówka już od roku leży co prawda na dachu, ale przez cały czas kontakt był wzorowy. Nie mam uwag.

Ja tez brałam w dachlucie. Jestem bardzo zadowolana. Obsługa, materiał, robocizna na bardzo wysokim poziomie. Mogę szczerze polecić.

Pozd

Ania

Cześć,

mam pytanie. Jaki jest koszt wykończenia domu bez mebli. Mój dom będzie miał 217 m2 razem z garażem, bez garażu i kotłowni 177 m2. Razem z projektem zamówiłam kosztorys, ale on ma się niestety nijak do rzeczywistych kosztów. Na chwilę obecną udało mi się wyliczyć koszty stanu surowego z dachem i oknami, chciałabym teraz oszacować ile wyniosą mnie pozostałe koszty do stanu deweloperskiego. Będę wdzięczna za informacje, jeśli ktoś wybudował dom w podobnym metrażu.

Pozdrawiam,

Marta

Zwróć uwagę, czy w kosztorysie znajdują się takie pozycje jak narzuty. W nich kryją się koszty pośrednie, zysk i podatek VAT. Jeżeli budujesz systemem gospodarczym, narzut w postaci zysku możesz pominąć, zaś koszty pośrednie możesz odpowiednio ściąć. Wtedy kosztorys może być bardzo bliski rzeczywistym kosztom, niestety.

TANIO odsprzedam listwy przypodłogowe drewniane ( fornir jesion) 20mmx60mm - po remoncie zostało mi 8 sztuk o długości 2,5m.Do tego mam również 1 paczkę (fabrycznie zamkniętą) finish deski (140cm) w kolorze jesion kolorowy i trochę luzem.Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt.

Pozdrawiam!