Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Nulla

Recommended Posts

Przymierzamy się do zakupu domu lub działki w Łomiankach. Mam 2 pytania:

1. Czy wiadomo którędy będzie przebiegać trasa szybkiego ruchu - nad Wisłą czy przy puszczy ? Gdzie ewentualnie można obejrzeć oba warianty.

2. Jak wygląda niebezpieczeństwo powodzi w Łomiankach Dolnych ?

Pozdrawiam,

Mim

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Może tutaj coś znajdziesz:

http://www.siskom.waw.pl/s7-bemowo-czosnow.htm

Dziękuję, właśnie sobie oglądam. Osobiście jestem za wariantem nad Wisłą. Po co odcinać Łomianki od Puszczy. Nad Wisłę i tak nikt nie chodzi. Ale znowu "ptaszki" mogą być ważniejsze od zdrowego rozsądku.

Pozdrawiam,

Mały ruch na tej grupie łomiankowskiej :(

Mam pytanie o cenę wykończenia domu ok.140 m2 od stanu deweloperskiego do końcowego. Czyli podłogi, łazienki, kaloryfery, wykończenie schodów, malowanie, ogrodzenie. Czy 100 tys. zł wystarczy ? Zakładam standard umiarkowany (o ile żona nie przesadzi z pomysłami :).

Czy ktoś zna wykonawcę do wykończenia schodów ? Teraz są betonowe.

Pozdrawiam,

Chciałem się poradzić u kogoś z Was kto załatwiał ostatnio przyłącze gazowe.

Mam następującą sytuację:

- mam warunki przyłączenia i podpisaną umowę przyłączeniową - przyłącze wykona gazownia

- w projekcie budynku był projekt instalacji gazowej

- na planie zagospodarowania było zaznaczone przyłącze gazowe w ogrodzeniu

Czy w takiej sytuacji muszę coś jeszcze załatwiać w Ożarowie (jakieś uzgodnienia projektu w ZUD) czy całą resztę załatwia już gazownia?

Witam wszystkich serdecznie i dołączam się do powyższej prośby. Przymierzamy się do remontu, w którym zawrze się: wymiana kotła gazowego, sprawdzenie/wymiana instalacji g., c.o., remont kuchni, łazienki. Tyle na początek. Nie mamy jeszcze prjoektu. Proszę namiary na spraedzoną, solidną i niedrogą ekipę, która wszystkim tym mogłaby się zająć. Remont tuż pod Czosnowem, im szybciej tym lepiej.

Już niestety wiem, że jest potrzebny projekt i pozwolenia na budowę :-(

Czy ktoś z Was może mi polecić kogoś z uprawnieniami do projektowania instalacji gazowych działającego w Łomiankach (bo ten Trzeciak wymieniony w postach powyżej zajmuje się tylko wykonawstwem)?

Sprobuj podpytac panie w gazowni w BOK. W przypadku przylacza elektrycznego w Minsku, tak to wlasnie dzialalo.

Już niestety wiem, że jest potrzebny projekt i pozwolenia na budowę :-(

Czy ktoś z Was może mi polecić kogoś z uprawnieniami do projektowania instalacji gazowych działającego w Łomiankach (bo ten Trzeciak wymieniony w postach powyżej zajmuje się tylko wykonawstwem)?

Sprobuj podpytac panie w gazowni w BOK. W przypadku przylacza elektrycznego w Minsku, tak to wlasnie dzialalo.

Ireneusz Nowak Wa-wa Mokotowska 67/18 Tel. biuro 621-55-01/ 601-283-809

Polecam projektował u mnie i w okolicy.

Przymierzamy się do zakupu domu lub działki w Łomiankach. Mam 2 pytania:

1. Czy wiadomo którędy będzie przebiegać trasa szybkiego ruchu - nad Wisłą czy przy puszczy ? Gdzie ewentualnie można obejrzeć oba warianty.

2. Jak wygląda niebezpieczeństwo powodzi w Łomiankach Dolnych ?

Pozdrawiam,

Mim

w Kiełpinie ma się rozwidlać na południe i iść przy Puszczy. Jakby co: http://www.siskom.waw.pl/main.html

Z inicjatywy Forumowiczów została zorganizowana aukcja na rzecz pomocy dla Stefka syna Zeljki i Gabora syna Izy.

Licytowane przedmioty są naprawdę atrakcyjne

http://forum.muratordom.pl/tu-mozesz-zobaczyc-co-licytujemy,t126304.htm

Jeżeli coś Ci się spodobało i chcesz pomóc tu możesz zalicytować

http://forum.muratordom.pl/a-tu-licytujemy,t126307.htm

Serdecznie zapraszamy do udziału w licytacji

Czy ma ktoś polecona ekipę na zrobienie stropu między strychem a pokojami i ociepleniem poddasza?

Skąd w okolicach łomianek można zamówić piach na tynki

i kto w miarę solidnie plantuje teren.......

Budujemy domek w Dziekanowie Polskim na Rolniczej......

Ostrzegam przed firmą Dach Centrum Bis koszmar nie terminowość a fachowców trzeba bardziej pilnować niż bezfirmowych.

pewnie już za późno, ale docieplam i wykańczam właśnie w tych okolicach :)

• 2 weeks później...
Szukam wykonawcy szamba, chodzi mi o usługę kompleksową tak żeby przyjechał, wkopał, podłączył wszystko. Mam namiary na firmę z Mościsk (Budmar p. Kucharski) ale szukam jakiejś konkurencyjnej oferty.

Będę wdzięczny za namiary.

Pozdr

Łukasz

p. Kucharski jest perfekcyjny. Ja tez długo szukałem, ale po wizycie "referencyjnej" w jego firmie przestałem szukać. Są w domu instalacje, na ktorych nie można oszczędzać. Zaoszczedzicie paredziesiąt/pareset zł a potem problemy.

W każdym razie polecam. Gdybyście potrzebowali dodatkowych uwag - piszcie smiało.

Krzysztof

Szukam wykonawcy szamba,

p. Kucharski jest perfekcyjny. Ja tez długo szukałem, ale po wizycie "referencyjnej" w jego firmie przestałem szukać. Są w domu instalacje, na ktorych nie można oszczędzać. Zaoszczedzicie paredziesiąt/pareset zł a potem problemy.

Też słyszę o nim same pozytywy, ale przecież niemożliwe żeby był monopolistą na tym terenie :-)). Potrzebuję szamba na kilkanaście miesięcy, bo w tym roku zaczynają robić kanalizację, ale ja już nie chcę czekać z przeprowadzką. Więc na jakości mi aż tak bardzo nie zależy ;-).

Dzięki i pozdr

Łukasz

Chciałem się poradzić u kogoś z Was kto załatwiał ostatnio przyłącze gazowe.

Mam następującą sytuację:

- mam warunki przyłączenia i podpisaną umowę przyłączeniową - przyłącze wykona gazownia

- w projekcie budynku był projekt instalacji gazowej

- na planie zagospodarowania było zaznaczone przyłącze gazowe w ogrodzeniu

Czy w takiej sytuacji muszę coś jeszcze załatwiać w Ożarowie (jakieś uzgodnienia projektu w ZUD) czy całą resztę załatwia już gazownia?

Może trochę późno odpowiadam. Ale może coś pomogę - ja też miałem przy projekcie budynku projekt instalacji gazowej wewnętrznej. Niestety musiałem zrobić oddzielny projekt i uzyskać pozwolenie na budowę instalacji gazowej wewnętrznej w powiecie.

Teraz szukam wykonawcy instalacji gazowej wew. Znalazłem w internecie telefon do instalatora z terenu Łomianek, nazywa się Suska. Czy macie z nim jakieś doświadczenia i jest to wykonawca terminowy i solidny?

AAAAAAby...

Jeżeli ktoś może szuka drugiego autka do domu, może dla żony...

Mam do sprzedania Fiata Punto Sole rocznik 1999, przebieg 130 tys. km.

Autko ma świeżo (luty) wymieniane amortyzatory przednie, łożyska w wahaczach tył, płyn hamulcowy, klocki, olej, filtry.

Poza tym opony zimowe na felgach, radio. Zainteresowanym mogę przesłać fotki, bądź zapraszam do obejrzenia na żywo. Tel. kontakt. 600-524-497

Sprzedaję tylko dlatego, że kupiłem troszkę większe autko bardzo okazyjnie od znajomego - Punto było dotychczas samochodem rodzinnym.

Pozdrawiam

KrzysiekSw z Grupy Babickiej