Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Nulla

Recommended Posts

Cześć Janusz75, nasza walka o gaz miała dwa etapy. Za pierwszym, który trwał przeszło rok czasu stwierdzono, że nie ma wystarczająco odpowiednich warunków i nie dostaliśmy zgody. Drugi etap, wystąpiliśmy ponownie o przyłącze do sieci, który też trawał odpowiednio długo to etap w którym dostaliśmy w końcu zgodę. I tu zaczynają się schody. Po pierwsze bardzo duży wkład w budowę gazociągu, po drugie gazociąg musiał by przechodzić przez czyjeś prywatne ziemie. Umowa została podpisana. Niestety nie zdawaliśmy sobie sprawy jak trudno będzie uzyskać zgodę właścicieli działek aby kawałek gazociągu przechodził przez ich ziemie. Generalnie sytuacja była bardzo prosta bo częściowo gazociąg już był w starej drodze i wystarczyło go zmodernizować, a drugi kawalek miał przechodzić niby przez działkę, która i tak miała się stać docelowo drogą gminną. Trochę zawiłe lecz niestety tak było. Życzliwość ludzka nie zna granic :lol: dogadać się nie dogadałem, ciągle mnie zwodzili i zwodzili, gazownia też nic nie pomogła. Najchętniej jak byśmy wszystko za nich załatwili, zapłacili za budowę gazociągu, a oni będą tylko pobierać kasę za gaz. W końcu nerwy puściły bo ile można ludzi prosić, pisać pisma do gazowni, jeździć bo dodzwonić się nie można, a pracują w tak przyjaznych godzinach, że szlag człowieka może trafić. Gazowemu wyzyskowi stanowczo dośc!!!. Pojechałem na Kruczkowskiego i rozwiązałem umowę. I znów wrócił pomysł pierwotny o kotle na paliwa stałe. Pierwotny bo pierwszym zamiarem miał być kocioł Kostrzewy na pellety i kominek z płaszczem wodnym. Wtedy to był świeży temat, ceny pellet szły do góry i w sumie nie byłem pewny. Teraz już wiem, że gazu mieć nie będę bo drogo za podłączenie i ceny ciągle idą do góry, a co będzie dalej tego nikt tak naprawdę nie wie. Jak mówiłem wcześniej będziemy mieli taki kocioł w którym bedzie można palić pelletami, zbożami, eko groszkiem z dużym zasobnikiem żeby było wygodnie. Jestem bardzo ciekaw, czy ktoś w Łomiankach lub okolicach ma taki piec :wink:

Pozdrawiam

Witam

W przypadku palenia zbożami są inne produkty spalania (agresywne dla większości kotłów). Za płyciakiem powinno się dać mieszacz nie tylko na powierzchniowe ale i na grzejniki (zbyt wysokie temp zasilania w okresie przejściowym ) .

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie, to jakiś koszmar :evil: Jaździłem dzisiaj za piaskiem kwarcowym do tynkowania - nic, kompletnie nic. Byłem w Nowym Dworze, Czosnowie, Łomiankach, nad Wisłą, Babicach, Milanówku, Ożarowie, Grodzisku, we wszystkich większych marketach budowlanych. W Castoramie i Bricomanie był paczkowany po 25kg Skały i jeszcze jakiejś firmy, której nie pamiętam niestety za gruby. Podobno nie sezon teraz :roll:

Pozdrawiam

Słuchajcie, to jakiś koszmar :evil: Jaździłem dzisiaj za piaskiem kwarcowym do tynkowania - nic, kompletnie nic. Byłem w Nowym Dworze, Czosnowie, Łomiankach, nad Wisłą, Babicach, Milanówku, Ożarowie, Grodzisku, we wszystkich większych marketach budowlanych. W Castoramie i Bricomanie był paczkowany po 25kg Skały i jeszcze jakiejś firmy, której nie pamiętam niestety za gruby. Podobno nie sezon teraz :roll:

Pozdrawiam

Widziałam na allegro. Sprawdzałeś tam?

Witam czy ktokolwiek budował, buduje lub będzie w najbliższym czasie budował z thermomuru lub może w podobnym systemie np izodom.

Szukam wszelkich danych na taki temat. Doświadczeń z budowy i z mieszkania. No i szukam kierownka budowy, który ma doświadczenie w domach w tym systemie

Info proszę bezpośrednio na maila [email protected]

pozdrawiam

Liseczek

ewajacek daj znać gdzie kupi(-łeś, -liscie) piasek kwarcowy. Będę potrzebował troszkę pod koniec kwietnia. może nie będę musiał się uganiać za piaskiem.

Pozdrawiam wszystkich

Piasek kwarcowy mam z Milanówka, dokładnie z firmy BUD-REM SERVICE mieszczącej się przy ul. Królewska 129, tel.22 724 7260.

Pozdrawiam Jacek

Witam,

zostalo mi po budowie i zagracaja dzialke bloczki FERT do stropu teriva.

Rozmiaru nie pamietam.

~30 żużlowych

~30 ceramicznych

kupowane chyba w Plecewicach.

Do odebrania w Łomnie.

663 383 191

Ja swoje oddam za darmo, byle szybko ktoś je ode mnie zabrał bo pójdą do przemiału.

p.s. poprawka- żużlowych jest ponad 40.

• 2 weeks później...