Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa z Łomianek i okolic

Nulla

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

budowa pochłoneła całkowicie tak że nawet czubek głowy nie wystawał

qurczę, a u mnie zaczyna się od jutrzejszego ranka. wchodzą: hydraulik i elektryk (2 ekipy a nie 2 in 1). btw. jakie macie tynki wewnętrzne. bo ja chyba zdecyduję się na wapienne.

nulla a jak u was z kanalizacją. coś się rusza czy nie ?

U nas teraz walczą z dachem a elektryko hydraulik wchodzi w przyszłym tygodniu, tynki to na razie mamy tylko w garażu i to cały przekrój od gipskartonu do cementowych do wyboru :D

w nowym domu narazie jeszcze nie wiadomo wachamy sie pomiedzy cementowo-wapiennymi a gipsowymi z maszyny.

A co do kanalizacji to w tym roku juz będziemy podłączeni teraz zaczeli robić naszą wieś i dzięki temu asfalt mozna pomylić z serem szwajcarskim :D

Widzę że wszyscy wyjechali na long weekend, tylko my siedzimy w domu...

Lagerfeld , w niedziele odwiedziłam osławionego Wieloryba, i musze przyznać że jest ok, mojemu Juniorowi bardzo przypadła do gustu zjeżdzalnia i brodziki z cieplą wodą, nam też sie podobało możesz śmiało zabierać rodzinkę na pływanie :D

ja też siedziałem w domu - no tak dokładnie to z rana i wieczorem bo ładna pogoda była...

zachęcony opinią nulli wybiorę się na basen łomiankowski - podobno w łikend był wstęp za free dla mieszkańców gminy.

na budowie zaczyna się normalnie harówka !!! spece przyjeżdżają jeden po drugim... i o tylu rzeczach trzeba zdecydować że głowa boli.

czy ktoś zgłaszał projekt ogrodzenia do starostwa ?? podobno trzeba go przedstawić graficznie a jak ktoś nie ma talentu :oops:

ja też siedziałem w domu - no tak dokładnie to z rana i wieczorem bo ładna pogoda była...

zachęcony opinią nulli wybiorę się na basen łomiankowski - podobno w łikend był wstęp za free dla mieszkańców gminy.

na budowie zaczyna się normalnie harówka !!! spece przyjeżdżają jeden po drugim... i o tylu rzeczach trzeba zdecydować że głowa boli.

czy ktoś zgłaszał projekt ogrodzenia do starostwa ?? podobno trzeba go przedstawić graficznie a jak ktoś nie ma talentu :oops:

Nie wymagają artystycznych wizji.

Wystarczy szkic.

My ogrodzenie to mamy od ponad 2 lat i teraz tylko wylaliśmy kawałek podmurówki żeby wybieg dla psa zrobić. Ogrodzenie mamy tymczasowe (hehe) bo zamierzamy od sąsiada odkupić sąsiadującą działkę, obecnie składa się ze słupków betonowych i zielonej siatki z kwadratowymi oczkami, jak skończymy budowę to pewnie zmienimy ogrodzenie z przodu na opalizujący ciemno wiśniowy klinkier i wypełnienie z desek, a wy?

My ogrodzenie to mamy od ponad 2 lat i teraz tylko wylaliśmy kawałek podmurówki żeby wybieg dla psa zrobić. Ogrodzenie mamy tymczasowe (hehe) bo zamierzamy od sąsiada odkupić sąsiadującą działkę, obecnie składa się ze słupków betonowych i zielonej siatki z kwadratowymi oczkami, jak skończymy budowę to pewnie zmienimu ogrodzenie z przodu na opalizujący ciemno wiśniowy klinkier i wypełnienie z desek, a wy?

My ogrodzenie to mamy od ponad 2 lat i teraz tylko wylaliśmy kawałek podmurówki żeby wybieg dla psa zrobić. Ogrodzenie mamy tymczasowe (hehe) bo zamierzamy od sąsiada odkupić sąsiadującą działkę, obecnie składa się ze słupków betonowych i zielonej siatki z kwadratowymi oczkami, jak skończymy budowę to pewnie zmienimy ogrodzenie z przodu na opalizujący ciemno wiśniowy klinkier i wypełnienie z desek, a wy?

na opalizujący ciemno wiśniowy klinkier

ufff, ale opis !!!

nulla - jak udał się grill ? był ktoś z forum ?

moje kobietki w łikend były na basenie i wrażenia jak najbardziej pozytywne (mniejsza nauczyła się z tej okazji zbitki słów: basien jecze !!)

czyli, tak jak pisałem wyżej, plotki plotkami (o basenie) a rzeczywistość jest całkowicie inna.

co do ogrodzenia: planujemy klinkierowe słupki z drewnianymi (najprawdopodobniej) deskami. zastanawiam się czy nie zamienić ich na brązowe - z daleka wyglądają jak drewniane a są lżejsze i tańsze. acha, a fugi będziemy mieli takie brązowo-czerwone.