Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pilne - pomocy!!

Recommended Posts

Witam, mam nastepujacy problem - zakupilismy z zona mieszkanko w stanie deweloperskim, do ktorego mamy zamiar wprowadzic sie do najblizszych swiat wielkanocnych. W lokalu zostaly do polozenia tylko panele i malowanie scian. No wlasnie - sciany niestety nie do konca wyschly, a ze nie mamy sie gdzie podziac z malzonka, ktora rodzi juz pod koniec kwietnia, totez musze doprowadzic to wszystko do stanu zamieszkania. W pokoju dziecinnym wilgoc wychodzi tylko na suficie - 2 wieksze plamy o srednicy ok. 40 cm, w duzym pokoju piekny szlaczek wilgoci nad oknami i balkonem ciagnacy sie przez ok. 6 m, a w kuchni nad oknem i w kacie od sufitu do podlogi. Nie jest to az tak bardzo mokre, azeby byly widoczne zacieki po splywajacej wodzie, bowiem codziennie wietrze pomieszczenia a w nocy je grzeje, przy czym odwilżacz chodzi 24h. Z tygodnia na tydzien zreszta te plamy wilgoci sa coraz jasniejsze. Pomozcie mi podjac wlasciwa decyzje (najmniejsze zlo):

-pomalowac wszystko jak leci czy tez z wyjatkiem tych wlasnie mokrych miejsc?

Najpierw poloze panele i pobawie sie z mebelkami, bo za malowanie chyba najlepiej wziac sie na sam koniec, moze jeszcze ciut wszystko podeschnie, ale nawet za 2 tygodnie nie spodziewam sie cudow.

Dzieki, pozdrawiam!

Hmm ,a moze byc serwowac w te wszystkie miejsca jakies preparaty antygrzybiczne? Okienka wychodza na wschod i poludnie, mieszkanko caly dzien oswietlone, idzie lato... cale sciany nie sa mokre tylko glownie w rogach pod sufitem... wlasnie gadam z zona o sprzedazy samochodu, to beda pieniazki na wynajem kolejnych 6 miesiecy, ale pewnosci nie mam, ze za pol roku wszystko wyschnie...