Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eko groszek

duduś

Recommended Posts

Może nie jest to odpowiedni wątek dla tego tematu ale wiem że jednak tutaj zagląda najwięcej " grup pracowniczych " i innych znawców a temat mam niecierpiący zwłaki. Otóż kupiłam w zeszłym roku 5,5 ton węgla ( z kopalni ) , taka ilość zawsze starczałam nam na cały rok , ten zakupiony był tak badziewiasty że właśnie dzisiaj się nam skończył ( po 6- 7 miesięcach ) . Ponieważ nie mam wyboru znów chcę zakupić w tej kopalni ale tam jest założenie że do 1 miesiąca mogę reklamować ten EKO GROSZEK , ponoć przyjeżdza pracownik kopalni i zabiera próbkę do analizy . Ponieważ już teraz wiem jaki będzie wynik badania tej próbki przez kopalnię , chciałabym w tym samym czasie poddać badaniu swoją próbkę węgla , ale mieszkam w Opolu . Napiszcie proszę gdzie ?, w jakich stacjach badawczych ?można przeprowadzić takie badanie . A może macie namiar na sprawdzonego dostawcę EKO groszku ?

na każdej kopalni są labory badające węgiel (kaloryczność, zasiarczenie, zawartość popiołu)

a jaki ekogroszek kupowałaś .... pieklorz, boruta, retopal?

albo z której kopalni i czy tam byłaś czy tylko ktoś przywiózł prosto z kopalni(rzekomo)?

węgiel był workowany czy luzem?

• 1 month później...
Napiszcie proszę gdzie ?, w jakich stacjach badawczych ?można przeprowadzić takie badanie .

Jak byłem ostatnio ICHPW w Zabrzu u forumowego kolegi Zawijana to mówił że takie badanie węgla to koszt około 800 pln.

Prawie codziennie jestem w Opolu na dworcu autobusowym między 11.20 a 11.50 jak masz czas o tej porze podjechać to mogę ci wziąć na próbę kilka worków.