duduś 03.04.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Może nie jest to odpowiedni wątek dla tego tematu ale wiem że jednak tutaj zagląda najwięcej " grup pracowniczych " i innych znawców a temat mam niecierpiący zwłaki. Otóż kupiłam w zeszłym roku 5,5 ton węgla ( z kopalni ) , taka ilość zawsze starczałam nam na cały rok , ten zakupiony był tak badziewiasty że właśnie dzisiaj się nam skończył ( po 6- 7 miesięcach ) . Ponieważ nie mam wyboru znów chcę zakupić w tej kopalni ale tam jest założenie że do 1 miesiąca mogę reklamować ten EKO GROSZEK , ponoć przyjeżdza pracownik kopalni i zabiera próbkę do analizy . Ponieważ już teraz wiem jaki będzie wynik badania tej próbki przez kopalnię , chciałabym w tym samym czasie poddać badaniu swoją próbkę węgla , ale mieszkam w Opolu . Napiszcie proszę gdzie ?, w jakich stacjach badawczych ?można przeprowadzić takie badanie . A może macie namiar na sprawdzonego dostawcę EKO groszku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.04.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Ale dlaczego chcesz kupić w tym samym miejscu i narażać się na tej samej "jakości" węgiel, potem jakieś niezależne badania i na koniec walkę z kopalnią Karoka65 chyba w Twojej okolicy działa to powinien pomóc znaleźć dobry węgiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariolka 04.04.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 No cóż ja też nie kupowalabym już w tym samym miejscu.No ewentualnie kupiłabym najpierw niewielką ilość np worek, jak się sprawdzi to wtedy już tony...Tylko trezba zwrócić uwagę z jakiego składu biora ten węgiel, żeby potem nie podrzucili jakiegoś bubla;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 04.04.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 na każdej kopalni są labory badające węgiel (kaloryczność, zasiarczenie, zawartość popiołu)a jaki ekogroszek kupowałaś .... pieklorz, boruta, retopal?albo z której kopalni i czy tam byłaś czy tylko ktoś przywiózł prosto z kopalni(rzekomo)?węgiel był workowany czy luzem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 26.05.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Napiszcie proszę gdzie ?, w jakich stacjach badawczych ?można przeprowadzić takie badanie . Jak byłem ostatnio ICHPW w Zabrzu u forumowego kolegi Zawijana to mówił że takie badanie węgla to koszt około 800 pln. Prawie codziennie jestem w Opolu na dworcu autobusowym między 11.20 a 11.50 jak masz czas o tej porze podjechać to mogę ci wziąć na próbę kilka worków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts