vesila 27.03.2013 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 coby nie zapomnieć, kopiuje od MarJel: jeżeli chodzi o nawozy do trawników. Po pierwsze nawozy 100 dniowe to jest szajs i mit. Trawa nie wygląda imponująco po takim nawozie i nie działa on należycie, tak jak trawa tego wymaga. Ponieważ masz młodziutki trawnik, to jak tylko się ociepli- bez przymrozków sypnij Azofoskę lub Polifoskę, który dajemy w ilości około 3 kg na 100m2. http://www.florovit.pl/strona-azofoska-270.html Po upływie 2 tyg sypnij normalny, wieloskładnikowy nawóz (może być Florovit, ale niekoniecznie) Stosuje się go od kwietnia do końca sierpnia co 3 tygodnie w dawkach ok. 30g na 1m2 trawnika. http://www.florovit.pl/florovit-nawoz-do-trawnikow-p2.html Natomiast od września stosuje się nawóz jesienny, który zapobiega powstawaniu grzyba pod śniegiem i służy lepszej kondycji trawy na wiosnę http://www.florovit.pl/florovit-nawoz-do-trawnikow-jesienny-p13.html Jeżeli nie czujesz się pewnie to siewnik do nawozu możesz sobie zakupić, ale u nas luby rzucał ręcznie i było wszystko ok. Ważne, żebyś nie rzuciła dużo nawozu w jednym miejscu, bo wypali Ci trawkę. Siewnikiem też nie zawsze można wszędzie dotrzeć, wiec i tak pozostaje w tych miejscach sposób ręczny. http://www.gardena.com/pl/lawn-care/spreader/ Oprócz tego oczywiście częste podlewane http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/gardening/smileys-gardening-291500.gif koszeniehttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/gardening/smileys-gardening-147427.gif i głaskanie:lol2: i masz piękny, gęsty trawnik:wiggle: No to się wymądrzyłam http://www.mondeoklubpolska.pl/images/smilies/madrala.gif i lecę dalejhttp://www.mondeoklubpolska.pl/images/smilies/Emotki/miotla.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.04.2013 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 tak oto prezentował sie mój trawnik i ogród po koszmarnie długiej zimie obraz nędzy i rozpaczy:bash::bash: tutaj krzaczek aronii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.04.2013 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 kilka dni później zaczęły zakwitać krokusy, których setki wsadziłam jesienią tak było jesienią niestety po krokusach zostały juz tylko zielone listki, ale za to zakwitły hiacynty i pięknie pachną no i widać ze nieco krzywo je wsadzałam;) i wspomnienie z szaroburej jesienni: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.04.2013 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 kilka dni temu, doczekałam sie w końcu stolika kawowego:wave: http://www.artelore.com/img/productos/principal/f186a177e0166fd2ae9dc67e65d3ac750208b670.jpg cztery miesiące na niego czekałam;) przyjechał do mnie z Hiszpanii z pokaźnym katalogiem Artelore Home :lol: zdjęcia tego nie ukazują, ale wybarwienie blatu stolika jest identyczne jak komody tv i dosłownie następnego dnia, dostałam przesyłkę od westwing z zegarem kupionym 4.kwietnia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aciagilbert 24.06.2013 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Witam serdecznie!Przyglądam się Pani realizacji domku, jest uroczy. Życzę powodzenia w dalszych pracach:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.08.2013 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Zamontowana szafeczka w wc-ciku od razu zrobiło sie jakby czyściej i elegancko:lol2: taka mała pierdołka - a kosztowała mnie az 3 stówy:roll: ale podoba sie mi i ciesze sie że w końcu jest:D pozostało kupienie oświetlania ( kinkiet + plafon sufitowy) oraz malowanie scian na granatowo.... było tak: teraz jest tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.08.2013 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Lampy w holu to: Broste Copenhagen kupione na westwing. zdjęcie ze strony sklepu http://www.brostecopenhagen.com/ws_image.asp?itype=xl&itemno=70010010&isec=ba4719d5 i zbliżenie u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.08.2013 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Witam serdecznie! Przyglądam się Pani realizacji domku, jest uroczy. Życzę powodzenia w dalszych pracach:D Hej Aciagilbert, dziękuję za komplement domu, zapraszam do komentarzy KLIK, tam sie akcja toczy na bieżąco ----------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------- OGRODZENIE akcje czas zacząć Kiedy po zimie zobaczyłam pełno psich odchodów w moim ogrodzie, uparłam sie na ogrodzenie naszej działki, do tego jeszcze sarny zniszczyły mi prawie wszystkie wsadzone w tamtym roku młode tuje oraz obgryzły parę drzewek i krzaczków owocowych Ogrodzeniowe słupki mają już ponoć jakieś 20 lat, tak mniej więcej sąsiadka wyliczyła; ma ok 180 m długości, w tym ok 53-55 słupków, w wielu miejscach podmurówka i słupki sie sypia i sa porośnięte mchem. Od wiosny szukam wykonawców i robie wyceny. Na początek słupki miały być obłożone płytkami dakama castillo brąz lub specjalnym tynkiem, ale cena zwaliła nas z nóg. 40.000 zł !!!! Wycena za przęsła z bramą dwuskrzydłową i automatem to kolejne 25.000-30.000 zł :bash: Sama juz nie wiem z iloma fachowcami rozmawiałam ceny podobne.... W końcu któryś powiedział, że taniej wyjdzie zburzyć te słupki z podmurówką i zobić nową z gotowych segmentów i dać słupki metalowe. Miał podesłać wycenę i ciiiiszaaa. W końcu dogadałam sie z innymi, i robimy tak: - słupki betonowe wyburzamy, w miare możliwości będą podkuwane, odcinane zbrojenie i w całości zdejmowane, - zostają tylko 3 słupki: do bramy i bramki wejściowej - podmurówka zostaje, gdzie trzeba to poprawiana, nadlewana, dolewana, itp... - zamiast betonowych, będą słupki/profile metalowe przykręcane do podmurówki - najdłuższa część ogrodzenia z tyłu domu, od strony południowej to będzie siatka pleciona, ocynkowana - od frontu (czyli północy) i od drogi dojazdowej sąsiada (od wschodu) będą przęsła: proste, z kątownika lub płaskownika, ocynkowane malowane natryskowo, bo proszkowo na ocynk to ponoć strata kasy Za rozbiórkę wstępnie pan A. powiedział 2.500 zł taniocha, ale nie łudzę sie, na bank wyjdzie więcej Za przęsło długości 260cm z kątownika pan J. powiedział 160 zł, ale to było zanim zdecydowaliśmy sie na demontaż słupków, teraz przęsła będą ok 300cm długie, dojdą profile, siatka.... ta wycena jeszcze nie oszacowana, ale ma być taniej niż gdyby dookoła były same przęsła. W poniedziałek 12.sierpnia ruszamy z akcją demontaż, będzie się działo Muszę jeszcze znaleźć kogoś, kto by chciał sobie te słupki i gruz zabrać .... Edytowane 25 Listopada 2014 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.08.2013 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Rozwałka ogrodzeniowa rozpoczęta Poszło też juz zamówienie na siatkę - ocynk powlekany: 65 mb + 21 słupków(w tym 4 zakończeniowe) + drut + śruby.... ok 2tys. Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 20.08.2013 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Słupki i gruz zostały uprzątnięte 16.VIII. A było tego naprawdę sporo, dwie kopiate naczepy na szczęście nas to nic nie kosztowało:wiggle: wszystko zabrał kolega i on opłacił koparkę i naczepę. Ubytki w podmurówce zostały uzupełnione betonem 15.VIII. 19.VIII. zaczeli montowac blaszki pod słupki i spawać do nich słupki pod siatkę. 20.VIII dokończyli montaż słupków i zamontowani całą siatkę ogrodzeniową Jeden bok ogrodzenia mamy juz zrobiony na gotowo teraz czekamy na słupki do przęseł.... SIATKA: pleciona w ocynku i powlekana, 65mb, wys 120cm, 22 słupki = 2 070zł montaż siatki na gotowej podmurówce (40zł/mb x 65m) = 2 600zł druga cześć ogrodzenia od frontu: podmurówka juz bez słupków betonowych dwa słupki: od bramy i bramki zostały podwyższone i równane klejem do pionu jeden słupek od bramy był cały rozwalony i na nowo odlany, bo był okropnie krzywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 26.08.2013 22:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 (edytowane) Słupki stalowe, ocynkowane, do przęseł już są przyspawane i połowa podmurówki od frontu dolana - podwyższona, bo była poniżej poziomu drogi. Edytowane 25 Listopada 2014 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 27.08.2013 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2013 Dzisiejsze postępy ogrodzeniowe daszki na słupkach druga połowa podmurówki od frontu zaszalowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 02.12.2013 23:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2013 Masakra, jak wykonawcy są nieterminowi. Nadal mamy ogrodzenie nie skończone. Dwa tygodnie temu, po moich groźbach, że za każdy dzień opóźnienia zapłacę stówę mniej, facet przyjechał, zamontował ok 1/3 przęseł i od tamtej pory cisza. No to ok, jak chce dostać mniej niech dalej zwleka z montażem przęseł. Mamy tyle ogrodzenia od frontu, kiedy reszta?? nie wiadomo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 03.12.2013 00:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2013 Toaleta pomalowana Tikkurila N435 półmat http://www.tikkurila.pl/images/swatches/info/tikkurila_n435.gif kolor ze strony producenta oraz w toalecie: Plafon na suficie to: Searchlight Flush 7123-30CC http://img-3.fruugo.com/product/7/02/4286027_max.jpg Jeszcze kinkiet nad lustro pasowałoby w końcu wybrać, i może jakieś ze dwa obrazki na sciane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.01.2014 01:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Mamy kompletne ogrodzenie. Wykonawca - porażka Jakieś dwa tygodnie przed świętami, zamontował kolejną część przęseł od frontu, miał być z resztą przęseł i bramą za parę dni i oczywiście nie przyjechał, nie zadzwonił... cisza... W końcu wku***ona, wysłałam mu parę dni temu sms-a, że nie widać zainteresowania z jego strony, by u mnie dokończyć ogrodzenie, więc szukam innego wykonawcy i jego żegnam... po 5-ciu minutach zadzwonił, coś tam sie tłumaczył i obiecywał, że za dwa dni będzie, zgodziłam sie ,ale mu powiedziałam, że okej ale cena za całość nie 19,5K a 15K; stanęło na 18K Na jego szczęście przyjechał jak obiecał, zamontował resztę przęseł, bramkę i bramę. Teraz musze poszukać jeszcze kogoś do automatu do bramy, tu spodziewam sie kolejnych problemów z podłączeniem do prądu, niby jest jeden peszel z drutem w środku, ale to tylko przy jednym słupku, przy drugim nie ma nic, a miało być ... szkoda gadać, prawdopodobnie skończy sie na ściąganiu kostki przy bramie i kładzeniu nowych kabli od domu do ogrodzenia i kolejnych kosztach Zdjęcia ogrodzenia będą, jak sie zrobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 06.02.2014 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Tutaj będą kiedyś fotki ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 06.02.2014 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 PODDASZE 3. lutego ruszyliśmy z wykończeniem poddasza. Tak rozplanowałam tam pomieszczenia: Dziś rano, gdy panowie zrobili sobie przerwę na kawę, porobiłam trochę fotek. Bloczki ytong ułożone równiutko, będą na ścianki działowe. Okna Fakro białe obrotowe FTU-V U3, nawiewnikiem V40P, w rozm. 78 x 118 nad oknami wyłaz dachowy też Fakro hol i ścianki działowe do garderoby, pokoju i łazienki wejście do garderoby i z garderoby wejscie do pokoju i z pokoju Do zmroku zamontowali resztę okien od południa i już prawie po ciemku montowali okno od północy. Jutro pewnie juz wszystkie okna dachowe będą zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 08.02.2014 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Po pięciu dniach pracy: HOL W ŁAZIENCE POKÓJ 1 tutaj mam dylemat, czy drzwi przesunąć bliżej ściany, bo tak wchodzi sie niemal na słupa, zastanawialiśmy sie czy go usunąć / przesunąć, ale nie bardzo można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.02.2014 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 (edytowane) super wyszlo !!! :wiggle::wiggle::wiggle: swietnie . jaki przestronny hol, jak pokoj i garderoba fajna dzieciaki szczesliwe ??? A SLUP CHYBA BARDZO NIE PRZESZKADZA. JEST C:rolleyes:HYBA PONAD METR OD DRZWI??????potestuj szybki wbieg najwyzej oblozysz go gąbką Edytowane 8 Lutego 2014 przez monika996 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 16.02.2014 23:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Dwa tygodnie prac na poddaszu. 13 -stego dołączyło dwóch elektryków. Ocieplony jest już cały dach pierwszą warstwą wełny, pod szczytem na wełnie przypięta jest juz żółta folia i na to pójdą cienkie płyty k-g. Zrobine sa juz częściowo konstrukcje do ocieplenia ścianek kolankowych i szczytowych. Skrzynka rozdzielcza prądu została umieszczona w garderobie, są już kable położone w garderobie, pokoju 1, łazience, holu, częściowo w pokoju 2 i w przejściu nad garaż. Oto efekty: OCIEPLENIE DACHU HOL POKÓJ 2 PRZEJŚCIE Z HOLU DO POKOJU NAD GARAŻEM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts