vesila 16.03.2012 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Pogoda dziś dopisała, po częściowym odsprzątaniu domu z wszędobylskiego pyłu, tektur i ogólnego brudu budowlanego, przytaszczyłam z garażu do kuchni stół, a właściwie stolik... lakier łuszczy sie mocno, musze go jakoś zeskrobać z nóg, a blat do wymiany, nie mam pojecia z jakiego drewna jest zrobiony ten stół. Pytałam stolarza o koszt nowego blatu: surowy z buku, o wymiarach 3x75x115cm - ok 300zł... pytał sie czy blat pomalowany? jak powiedziałam że chce taki pobielony, to nie wiedział o co mi chodzi:rolleyes: widok z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 20.03.2012 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 (edytowane) Oto przykład: JAK ZDOŁOWAĆ VESILĘ I WPĘDZIĆ JĄ DO PSYCHIATRYKA... czyli jakie buble wyszły po montażu drzwi... 1.drzwi do spiżarki szczelina nad skrzydłami, nie powinno jej być widoczne ciemne płytki przed skrzydłami i krzywo w dodatku i porównać można opaski od łuku i ościeżnicy 2.drzwi do pokoju, widok z holu listwa łącząca panele z płytkami widoczna będzie z holu i na dodatek lekko krzywo 3.drzwi do łazienki, widok z holu widać płytki łazienkowe Edytowane 20 Marca 2012 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 21.03.2012 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) Kupiliśmy płytki do kuchni na ścianę. Pojechaliśmy dziś do Krakowa załatwić pewne sprawy i przy okazji wyciągnęłam lubego do max-fliz, bo chciałam obejrzeć i być może kupić płytki caro... niestety lubemu nie przypadły do gustu:roll: chwilę wcześniej wcześniej oglądaliśmy płytki Emigres Mosaic Blanco 20x60 cm i te podobały sie mu bardziej; a ja już mam dosyć przepychanek z małżem, więc znowu odpuściłam i kupiliśmy te płytki... a niech sie chłop cieszy http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c065.gifzobaczymy co z tego wyjdzie http://multizakupy.pl/images/emigresmosaicblanco20x50.jpg Przymiarka płytek w kuchni, widać tu ich połysk, nierówną strukturę i kolor trochę beżowy, przez co mocno odcinają sie kolorem od szafek, ale pasują tym samym do jasnego gresu na podłodze, lubemu mówiłam o tym juz w sklepie, ale wtedy twierdził że będzie dobrze, a kiedy przyłożył płytkę do ściany w kuchni, to mina mu zrzedła... Edytowane 30 Marca 2012 przez vesila dodanie fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 30.03.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 26.03 i 27.03 stolarz poprawiał drzwi do spiżarki i do łazienki, żeby nie było widać płytek pod skrzydłami. W łamanych drzwiach do spiżarni przesunął trochę prowadnicę i dorobił nową listwę maskującą prowadnice, niestety nie udało sie zniwelować tej szpary od góry zupełnie, bo blaszka mocująca śrubę do skrzydła jest zbyt szeroka i wystająca, i ta szczelina po prostu musi być by przy przesuwaniu zmieściła sie w niej ta blaszka oczywiście znalazłam w necie inna prowadnicę do drzwi łamanych, gdzie nie potrzeba żadnych szpar stosować... efekt: płytek ciemnych na podłodze już nie widać ale szpara u góry zmniejszona zaledwie o kilka mm... W łazience została zdemontowana cała ościeżnica, podkuta trochę ściana w łazience i zamontowana ponownie ościeżnica z lekkim przesunięciem bliżej holu, efekt: płytki prawie niewidoczne, za to w holu opaska odstaje od ściany ok 1cm i widać piankę, trzeba cieniutką listewkę dokleić... Pięć drzwi sosnowych lakierowanych na biało kosztowało nas 8.800 zł ( 1800-skrzydła w casto + 6800-cala reszta u stolarza z montażem + 200-przerabianie drzwi do łazienki ) nie wiem czy to dużo czy mało http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c045.gif dla mnie to cholernie drogo, myśleliśmy że jak kupimy skrzydła sami w Castoramie to będzie szybciej i taniej, ale wyszło dokładnie tyle samo ... Wczoraj po raz nie wiem który sprzątałam w domu, ale tylko podłogi udało sie mi uprzątnąć i wiatrołap. Już dwa dni męczę projekt szafy do wiatrołapu. Myśleliśmy że uda sie z Ikei coś dopasować, niestety wnęka niewymiarowa pod ikeę... To jest wiatrołap, od prawej: drzwi wejściowe po lewej wnęka na szafę Wnęka ma wymiary: szerokość 176cm, wysokość 159cm, głębokość dowolna ale planuję taką na 70-75cm. Inspiracją zabudowy była szafa Darcy i zrobiłam sobie projekt podobny do jej, ale dopasowany do moich potrzeb: niestety, drzwi z holu do wiatrołapu otwierać sie będą na tą szafę właśnie i luby stwierdził że lepszym rozwiązaniem będą przesuwane oraz podział pionowy taki by wyposażenie dobrać z Ikei. Ikea ma wyposażenie na szerokość 50 i 100cm, czyli została ok 20centymetrowa wnęka na coś tam - jeszcze nie wiem na co... Zrobiłam kolejny projekt, pod zachciewajki lubego i ikeę 1.pólka na kartony, torby, torebki i inne 2.20cm wnęka na coś tam 3.drążki z wieszakami 4.szuflada na buty 100cm 5.szuflada na czapki, szale i takie tam 6.szuflada na buty 7.szuflada na buty wysokie czyli moje i córki kozaki Ponieważ podział drzwi na trzy kolidowałby z wewnętrznym podziałem, musiałam podzielić drzwi przesuwane na cztery... jestem z tego niezadowolona, ale po dwudniowym wykłócaniu sie z lubym o tą cholerną szafę, nic innego juz nie jestem w stanie wymyślić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordelia 05.04.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Witaj, przejrzałam Twój blog. Dzielna jesteś! Odpowiadając na niektóre Twoje pytania. Rzeczywiście gzyms 13cm to trochę za dużo i przytłacza. Łuki natomiast są piękne !!! Wcale nie przesadzone, po prostu cudo. Łazienki z niebieskimi płytkami wyglądają bardzo oryginalnie, gratuluję pomysłu . Jedno co zdecydowanie kuje w oczy to schody w salonie. Zupełnie psują efekt. Napisałaś, że nie Ty je zamawiałaś i nie ma co mnożyć kosztów by robić nowe, ale coś jednak powinnaś z nimi zrobić. A mianowicie przemalować. Powinny być białe ze stopniami i poręczą w kolorze drewna. Zastanów się nad tym. Życzę powodzenia i wytrwałości. My dopiero zaczynamy naszą budowę. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.04.2012 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Mam juz położone płytki w kuchni nad blatem, jeszcze bez fug... Jakoś tak buro wyglądają przy białych szafkach, zwłaszcza w sztucznym świetle, co widać na pierwszych fotkach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 16.04.2012 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) Od dziś mamy ALARM !!! kilkanaście czujek i dwa wyjce, niech no tylko kto spróbuje naruszyć naszą prywatnośćhttp://www.cosgan.de/images/midi/boese/a045.gif http://www.cosgan.de/images/midi/boese/k015.gif No i dziś wreszcie doczekałam sie montażu gniazda gospodarczego w garażu, miesiąc wydzwaniania i upominania sie o poprawkę http://www.cosgan.de/images/smilie/konfus/d065.gif Edit: oto jednostka Vacuflo TC 488Q, wstawili szare rury, bo podobno łączenie przy jednostce powinno być elastyczne, no i jak dla mnie za dużo kolanek 90st... Edytowane 18 Kwietnia 2012 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 06.05.2012 00:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Odgruzowałam wreszcie naszą łazienkę, tzn przeszlifowałam papierem ściernym [240] wszystkie fugi i wyszorowałam płytki płynem Szop Atlas. Potem wpadł Marek - osadził wannę w obudowie i podłączył do kanalizacji. Wannę kazałam osadzić tak by odpływ był bliżej frontu, by mieć lepszy dostęp do syfonu, wyszło idealnie, otwór na dole obudowy zostanie uzupełniony cokołem przyklejonym na silikonie. pozostaje jeszcze zasilikonować łazienkę, zaimpregnować fugi, sprzedać obecną umywalkę z szafką i kupić nową z Ikei, potem montaż baterii i gotowe do użytku... Łazienka na dzień dzisiejszy tak wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 14.05.2012 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Zamówienie na krzesła i stół do kuchni - poszło... czas oczekiwania...półtorej miesiąca http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/e015.gif, bo mają dużo zamówień do restauracji przed uefa-euro2012:rolleyes:, no nic mi nie pozostało jak poczekać.... http://www.sedia.pl/img/stol_krzesla/meble_krzesla/grono_m.jpgkrzesła http://www.sedia.pl/img/stol_krzesla/stoly/astonm_m.jpg blat od tego stołu, gr 4cm http://www.sedia.pl/img/stol_krzesla/stoly/royal_m.jpg nogi takie krzesła i nogi stołu będą zabielane , tkanina siedziska szara carabu 77 a blat stołu w ciepłym kolorze dąb rustikal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 14.05.2012 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Dziś rano koparka ponownie wjechała na naszą działkę, tym razem nie było kopania, tylko rozwożenie nawiezionej ziemi po działce pomału do przodu i niedługo będę sie cieszyć zieloną trawką na działce Pojadę zaraz zobaczyć jak teraz wygląda ogród wokół domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.05.2012 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Ogród zasypany nową ziemią i w miarę wyrównany tak obecnie wygląda: widok z balkonu panowie dopiero 22.maja maja dokończyć dzieła tworzenia gruntu pod trawnik i posiać trawkę dlaczego to wszystko tak długo trwa :cry: tuji nie kupiłam dziś bo wpadła siostra i plotu-plotu.....ale co sie odwlecze, to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 26.05.2012 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Zafugowane płytki w kuchni nad blatem, najpierw dali fugę ciemno szarą - efekt fatalny, jakby fugi nie było. Kazałam im wymienić tą fugę na jasną Sopro nr16, bo chciałam żeby fugi były najmniej widoczne, więc wymienili i jest chyba dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 26.05.2012 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 (edytowane) Balustrady zamontowane bezproblemowo, pękła jedna płytka na balkonie, ale zostałam ostrzeżona, że tak może sie stać jeśli chcę mieć przekręcone do posadzki. Balustrady są proste, wręcz prostackie - tak jak chciałam i pomalowane na brązowo- bo tak sobie zażyczyłam i jestem zadowolona:D. Wyszło 15m x 235zł/mb (z ocynkiem i malowaniem), jak zrobione będą w końcu schody z tarasu, to dojdzie jeszcze kawałek balustrady... kiedyś widok na zachwaszczony ogród jaskółka nad wejściem taras Edytowane 25 Listopada 2014 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 11.06.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Dziś mieli robić schody z tarasu, niestety pogoda do bani była, padało przez weekend i dziś też , majsterMarek nie przyjechał w ogóle. Na wejście planowałam płytki, potem kamień, a w końcu kupiliśmy gres w Castoramie Stargres Pietra Grigia 50x50, szukałam czegoś szarego, pasującego do szaro-grafitowej kostki. płytka ze strony producenta: http://stargres.pl/data/mp/_admin800x600/516/pietra_grigia_50x50.jpg i przymiarka na naszym wejściu oraz kawałek ogrodu dzisiaj, w dali widać jak sie ładnie trawka zieleni, czyli tam gdzie ja wyplewiłam chwasty, wyrównałam ziemie i posiałam na nowo trawę, a bliżej domu, tam gdzie nie zdążyłam wykopać chwastów, te rosną na potęgę a trawki prawie nie ma... idzie se w łep strzelić, czeka mnie jeszcze masa kopania jak sie pogoda poprawi tych psudo-ogrodników, co nam ogród równali i siali trawe, to bym http://www.cosgan.de/images/smilie/boese/a045.gifhttp://www.cosgan.de/images/midi/boese/e065.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.06.2012 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Zaczęli wreszcie robić schody z tarasu i kłaść płytki na wejściu, schody nie są takie jak chciałam, ale cena zrobienia mojej wizji okazała sie za wysoka... co wyjdzie to sie okaże jutro - mam nadzieję, bo dziś deszcz wygonił budowlańców od roboty Tyle zdążyli zrobić: wejście do domu: zejście z drugiej strony domu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 19.06.2012 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Dziś w końcu doczekałam sie szafy w wiatrołapie. Wpadł z rana stolarz z dwoma swoimi pracownikami i w niecałe dwie godziny postawił szafę, przymierzył drzwi przesuwne i sie zmył. Ponieważ juz zapomniałam jak ten mój projekt wyglądał, to tylko coś stolarzowi napomknęłam,że nie do końca ta szafa zgodna z moim projektem, ale dopiero w mieszkaniu sie upewniłam co jest nie tak jak narysowałam, a więc za nisko osadził górne półki i drążek, przez to płaszcz wylądował w koszu na buty i po prawej zamiast dwóch wąskich szuflad i obok jednej wysokiej na kozaki, zrobił jakiś taki szacher-macher z szufladami i kozaki będą leżeć a nie stać w szufladzie...lezące kozaki przeboleję ale ten płaszcz? no i co ja mam zrobić, udusić gościa? a luby oczywiście zamiast mnie poprzeć to twierdzi że jest dobrze i żebym już nie kazała stolarzowi nic zmieniać Wrzucę jeszcze łazienkę z zamontowanymi parę dni temu bateriami w prysznicu narazie wisi zasłona, ale będą szklane drzwi - jak juz sie na tą zasłonkę mocno wkurzę, od szwagra dostałam zawiasy i uchwyt do takich drzwi oraz odbojnik obiecał jeśli będzie potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 20.06.2012 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Dziś do szafy w wiatrołapie zamontowani tylko jedno skrzydło, drugie poszło do poprawki, ma być za dwa-trzy dni. Natomiast stolarz Paweł - ten od kuchni i drzwi, w końcu dorobił mi listwy do opasek drzwiowych i Marcin dokleił oraz panowie obudowali słupa w salonie drewnianymi deskami na wzór belki, w naturalnym kolorze buku, takim jak schody na poddasze. Potem luby przykręcił klamki i tak prezentują sie teraz drzwi wewn. A ja męczę pomału listwy przypodłogowe i gród plewie na zmianę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 02.07.2012 15:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 (edytowane) Jest stół, są krzesła, dzisiaj przywieziono, nie ma sie czym chwalić, bo widzę teraz że źle kolory dobrałam tylko siedziska świetnie zgrały z kolorem ścian... ktoś ma pomysł co i jak poprawić niskim kosztem, by pasowało do reszty w kuchni?? edit: zdjęcie było i sie zmyło, moze kiedyś wróci Edytowane 2 Lipca 2012 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 07.07.2012 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Mam wreszcie szafe w wiatrołapie w komplecie, dziś rano stolarze przywieźli poprawione skrzydło i zamontowali je. Trzeba jeszcze listwe przykleić pod sufitem oraz listwy przypodłogowe. Drzwi przesuwne są w naturalnej okleinie dębowej, delikatnie pobielone. Środek został jak jest, a kij z tym, płaszcz powieszę w innej szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.07.2012 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Przeprowadzka!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts