vesila 18.07.2012 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Dziś poskręcaliśmy regał do spiżarki, to jedyne co nadaje sie do pokazania po przeprowadzce:P, wszędzie indziej stoją jeszcze jakieś kartony:rolleyes: ale pomału zaczynam ogarniać ten bajzel;) Oto spiżarka gotowa na zabałaganienie:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 26.07.2012 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 W łazience meble z Ikei Hemnes... Dwa słupki zestawione ze sobą,tworzą szafę na ręczniki i środki czystości. Brakuje paru rzeczy, na które nie umie sie zdecydować: lustra, lampy, kinkietów, itp... W oknach nadal folia malarska, ale nie mam pomysłu co tam dać by w dzień przysłonić okno, które widać z ulicy, a folia przepuszcza światło ale za to nic a nic przez nią nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 26.07.2012 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2012 W sypialni na całego rozpanoszyła sie Ikea, no cóż.... jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma.... i tak musze myśleć o naszej sypialni. Z montowaniem szafy to niezły kabaret luby odstawił: skręcił korpus szafy na podłodze i postanowił postawić to do pionu sam, jak walnęło wszystko na podłogę to tylko wióry poleciały, na szczęście ulitował sie nad lubym sąsiad z bloku i wpadł do nas pomóc skręcać meble lubemu. Szafę jakoś odratowali... Okno nieumyte, brak szafek nocnych, mam te antyki i nie wiem co z nimi zrobić, tzn jak pomalować by pasowały do łóżka, brak lamp, narzuty, itp... też jakieś biurko pasowałoby tam wcisnąć, ale jak http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a020.gif, nie wiem jeszczehttp://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c090.gif Łożko tuż po montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 02.08.2012 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) Pospacerowałam dziś chwilę po ogrodzie z aparatem.... tak było dokładnie dwa lata temu po pierwszym koszeniu tak było rok temu dzisiaj i jeszcze kiedyś dziś oraz jakieś śliwy nam zaowocowały:wiggle: Edytowane 25 Listopada 2014 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 17.08.2012 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) Hol w końcu skończony, noo oprócz lamp, których nie wiem kiedy sie doczekam:rolleyes: Edytowane 19 Sierpnia 2012 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 19.08.2012 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Saloon.... kawałeczek tylko bo nadal wiele brakuje Lampy to LampGustaf Siena 5 Świeczniki szklane wysokie by Ikea -prezent na parapetówę Świeczniki niskie kryształowe - kiedysiejszy prezent od mojej mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata.i 27.08.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 W łazience meble z Ikei Hemnes... Dwa słupki zestawione ze sobą,tworzą szafę na ręczniki i środki czystości. Brakuje paru rzeczy, na które nie umie sie zdecydować: lustra, lampy, kinkietów, itp... W oknach nadal folia malarska, ale nie mam pomysłu co tam dać by w dzień przysłonić okno, które widać z ulicy, a folia przepuszcza światło ale za to nic a nic przez nią nie widać. jak się sprawują mebelki hemnes,bo są bardzo ładne ale czy nie widać szybko śladów użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 02.09.2012 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2012 Parę dni temu młody pomógł mi przekopać jedyny kawałek ogrodu, na którym docelowo mają być tylko rośliny ozdobne - cieniolubne. Pewnie dalej ten skrawek ziemi byłby zachwaszczony, ale kupiłam przy okazji innych zakupów trzy wrzosy i pasowało je wsadzić do gruntu. Najpierw powyrywałam większe chwaściory, potem młody zrył łopatą całą ziemię, ale że dziecię jeszcze mało-silne więc musiałam ja głęboko ziemię podkopać. Później zebraliśmy stamtąd całe wiadro kamieni i innych śmieci pobudowlanych; grabiami ładnie wyrównaliśmy ziemię, a na koniec najprzyjemniejsza cześć- wsadzenie AŻ trzech roślinek dobre i to na poczatek, z czasem jak mi wpadnie coś w ręce to będzie więcej... A przy okazji obfociłam nasze płytki na wejsciu: Stargres Pietra Grigia 50x50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.09.2012 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 (edytowane) Dziś o poranku przez chwilę poczułam sie jak w baśniowym świecie... Edytowane 13 Września 2012 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.09.2012 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2012 Trawka rośnie, wrzosy kwitną.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 08.12.2012 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Schody z tarasu do ogrodu... najpierw przez kilka miesięcy schodów nie było w czerwcu zrobione zostały schody i takie były do końca listopada: w ostatnich dniach listopada zostały wykończone po bokach tynkiem mozaikowym, a od góry płytkami jak na tarasie: kawałka wykładziny nie widzimy:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 08.12.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Wraz z grudniem przyszła prawdziwa zima: śnieg i mróz... wszędzie zrobiło sie biało: podjazd w sadzie a było tak zielono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 24.12.2012 03:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 (edytowane) ☆ ☆ ☆ święta ☆ ☆ ☆ pierwszy raz w domku.... wieczorem.... Edytowane 27 Grudnia 2012 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 03.01.2013 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 W wiatrołapie zawisła lampa kupiona na westwing.pl wisi tak, a nie inaczej, bo kabel do oświetlenia nie był wyśrodkowany, na co nie zwróciłam uwagi na etapie wykańczania:roll: do tego zdjęcie lampy obejmowało jedynie sam klosz, nie było widać górnej części zawiesia i nie wiedziałam, że tam jest kawałek sztywnej rurki:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 07.01.2013 22:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) W toalecie przybyło parę drobiazgów przed świętami: zawisło lustereczko oprawione w aluminiową ramkę, wieszak na ręcznik i stojak na papier. Lusterko oprawiono mi w LM, wieszak owalny na ręcznik to Bisk Dakota 71626, który wyszukała dla mnie Agawi a stojak na papier, jak również szczota do wc, stojak na zapasowe rolki toaletowe i pojemnik na mydło z TK-MAXX;) i kilka fotek.. w sztucznym świetle w świetle dziennym pora zakupić oświetlenie:confused: Edytowane 31 Stycznia 2013 przez vesila dodanie fot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 03.02.2013 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 (edytowane) Zdjęcia z ulicy przy której mieszkam i mojego ogrodu robiłam 28 stycznia (pochmurnie) i 29 stycznia (słonecznie) klikając na zdjęcie i "Pokaż obrazek" - wyświetlą sie w większej rozdzielczości oraz u mojego dziadziusia na wsi Edytowane 3 Lutego 2013 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.02.2013 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 muszę sobie zapamiętać, czeka nas poddasze do wykończenia, albo może nowy dom.... Przerzucam z wątku Solidni Warszawa i Okolice: Mieszkam od ponad roku, chyba więc już mogę dokonać małego podsumowania. Jeden morał z tej bajki o budowaniu: ekipę poznaje się nie jak zaczyna, ale jak kończy... stara prawda, co? Miałam szczęście do większości wspaniałych ekip:yes:, niestety o kilku w tym wątku się nie wypowiem. Od początku: 1.Rewelacyjna ekipa Pana Jana od SSO. Z sześciu nowych domów w mojej okolicy wybudował 4:). Po roku od zejścia z mojej budowy poprosiłam Pana Jana o "wymurowanie" nietypowego;) ogrodzenia, bo nie mogłam znaleźć nikogo, kto by się tego podjął. Przysłał najlepszego swojego człowieka, ja zrobiłam rysunki, Pan Jan ołówkiem na kartonie obliczenia i ogrodzenie mam dokładnie takie o jakie mi chodziło! Dodam, że w całym domu mam rewelacyjnie proste wszystkie ściany i kąty, co wychwalane było przez kolejne ekipy od hydraulików do tynkarzy, więc chyba jednak nie jest taką normą Pan Jan: 501 679 706 2.Fantastyczni Cieśle. Ekipa wspaniała i perfekcyjna. Umiejąca czytać rysunki i spinająca ogromnie ciężką więźbę ze stalową ramą co do milimetra! Pan Wiesław: 508 125 773, syn, Pan Robert: 504 279 459 3.Dekarze. Wspaniali prawdziwi fachowcy przez duże F (jak zresztą wszyscy powyżej i poniżej) - doskonale zorganizowani. Byłam jeszcze długo z nimi w kontakcie i błyskawicznie reagowali na każdy mój telefon, czy to w sprawie dodatkowej obróbki kominów po ich tynkowaniu (grubo po zakończeniu dachu), czy w sprawie blachy na dach drewutni. A mieli do mnie ładnych kilkadziesiąt kilometrów. Bracia Wiesław i Waldemar: 604235954, 606457915 4.Aluminiowa stolarka: okna fixy, przesuwne, uchylno-otwierane, szklany dach, oranżeria, drzwi wejściowe...... AllTOP Lublin!!! Do tej pory jesteśmy w kontakcie, zmiana uszczelki, czy zamka - nie ma problemu. Nikt mi tej firmy nie polecił, znalazłam ich sama widząc wykonaną przez nich stolarkę w oglądanym pod nieobecność właściciela pewnym domu... Pan Paweł: 502297296 5.Tynki cementowo-wapienne... po prostu rewelacja! Nie było problemu z dojechaniem po trzech tygodniach i obróbce glifów, gdy po tynkach skończyły się montować okna! Pan Darek: sprawdzę w starym telefonie i dopiszę... edit: 602487247 6.Hydraulika, ekipa Pana Janusza: szybko, sprawnie, kompleksowo. Z jedną, małą wpadką z niedokręconym korkiem z wodą ogrodową. I ktoś mógłby pomyśleć - dlaczego ich polecam? Bo potrafili schylić głowy, przyznać się do niedopatrzenia i pokryć koszty. Bo każdemu może się zdarzyć błąd, ale nie każdemu do niego przyznać i wyjść z honorem. tel: 601 396042 7.Piec gazowy, kaloryfery...usługa z bardzo dokładnym przeczytaniem projektu i pedantycznymi wręcz obliczeniami zapotrzebowania na ciepło w każdym pomieszczeniu. Pan Sławomir: 600 350 637. Dostępny w każdej chwili, gotowy służyć radą,zapewniający pełen serwis i regulację w każdym momencie. 8.Wylewki... doskonałe! Chwalone przez kolejnych wykonawców od podłóg. Super twarde i nie do zdarcia... tak ładne, że aż szkoda było je zakrywać... Pan Mariusz: 515620350 9.KartonGipsy Słynne Misiaczki, czyli ekipa, która ubrała w w GK i ociepliła wełną mnóstwo znanych mi forumowych i nie tylko domków , są po prostu niesamowici!! Nie znam drugiej tak solidnej, doświadczonej, przemiłej i dbającej o renomę, a jednocześnie tak młodej ekipy!!! Potrafią po roku, czy dwóch zadzwonić czy wszystko w porządku, czy nic nie pękło, a jeżeli nie daj boże pojawi się jakaś ryska na suficie, to jakby była największą rysą na honorze, przylatują na sygnale w najkrótszym możliwym czasie i naprawiają na swój koszt!!!:jawdrop:Dosłownie szczęka opada! Pan Robert: 502469645 Mam nadzieję, że nikogo o kim powinnam tu wspomnieć nie pominęłam. O wykończeniówce następnym razem... 10.Aaa... i ktoś, kto przydaje się na początku i na końcu budowy... specjalista od pielęgnacji i wycinki drzew... zna się na drzewach jak mało kto, a wycina również metodą linową...Pan Robert: 502641431 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 01.03.2013 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 (edytowane) Z nowości zakupowo-meblowych... Do salonu przyjechała szafka tv z ARTELORE HOME fotka ze strony sklepu http://www.artelore.com/img/productos/principal/e5d08c2f28916de7adf7ddba852a01a25213b71c.jpg i udomowiona szafka http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/26/5a/cc/265acc7a71031e7eeb2237098fc609db.jpg Do wiatrołapu wpadła ławeczka, również z ARTELORE, oraz lustro z TK-MAXX http://www.artelore.com/img/productos/principal/acc7b3e96c4fe2412ed29b0fcdd17f29b367241a.jpg http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/8b/4a/d8/8b4ad85d7cffaf61b02df13323b1a3cc.jpg http://media-cache-cd0.pinimg.com/736x/79/3b/16/793b16907002de8480bab47794894a6a.jpg http://media-cache-ec0.pinimg.com/236x/e3/b5/53/e3b55370ce35854b99c591a76d848b49.jpg Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 01.03.2013 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Wczoraj kupiłam małą wiertarkę i wiertła do betonu:rolleyes: i przykręciłam haki na gitarę elektryczną młodego, nad jego łóżkiem, bo gitara stała na podłodze oparta o szafę lub ścianę rysując ją często. A w JYSK kupiłam młodym kocyki-narzuty na łóżka... Oto efekt mojego pierwszego użycia wiertarki;) W łazience w końcu zawisło lustro nad umywalką, miało być w poziomie, ale nie zmieściło sie miedzy kablami do kinkietów, więc wisi w pionie, bo nie chciało sie mi kuć by przesuwać kable:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 02.03.2013 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Dziś rano, bez żadnego uprzedzenia, przyjechał kolega kuriera z przesyłką, dotarł wieszak stojący z westwing, boszzz.... kolejna chińszczyzna Nie jestem zadowolona, z dwóch powodów: po pierwsze: haki są brązowe, a na zdjęciu wyglądały na czarne, zaś drewno dużo ciemniejsze niż na zdjęciu, do tego jakość typowo chińska, do niczego mi ten wieszak nie pasuje w wiatrołapie:bash: po drugie: najnormalniej w świecie jak go tam postawiłam, to mi przeszkadza, albo zasłania szufelkę odkurzacza, albo kontakty:evil: musze z nim pomieszkać z tydzień, jeśli nadal mi będzie wadził to odsyłam, a wtedy goście niech se robią z kurtkami co chcą jak do tej pory:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts