vesila 02.06.2014 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Pan Mietek wyjechał hen do Szwajcarii i choć zostawił nas na lodzie i z niedokończoną łazienką, to pożegnałam go z ulgą. Nowego glazurnika znalazłam jeszcze tego samego dnia Dziś przyjechało więc dwóch panów, robota szła im sprawnie i szybko. Hol już wypłytkowany Płytki to: Ceramica Picasa Forest Brown 15x90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 10.06.2014 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Płytki deskopodobne juz położone, zafugowane. Wybrałam fugę Mapei czekoladową, niestety zły wybór, na próbniku był ciemny brąz, a wyszła mleczna czekolada , zła jestem na siebie, bo wahałam sie miedzy czekoladową a antracytową i żałuję ze nie wybrałam tej antracytowej. Trudno... Klikając prawym przyciskiem na zdjęciu i "pokaż obrazek" wyświetlą sie w większym rozmiarze Tuż po umyciu... zbliżenie Ceramica Picasa Forest Brown 15x90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 15.07.2014 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Nadszedł czas na łazienkę, strasznie długo czekałam na płytki podłogowe Tubądzin Opera 448x448mm, ponad 2 miesiące... no ale sie doczekałam, wczoraj płytki odebrałam ze sklepu i już część jest położona. Pod kibelkiem trzeba było skuć dwa cokoły, bo są wystające i miska by nie wsparła sie całą powierzchnia na ścianie tylko na tym dekorze, pójdą tam płytki bazowe, nie będzie to widoczne, bo kibelek wszystko zasłoni. A w toalecie na dole zmieniłam lustro na okrągłe, rama jest aluminiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 16.07.2014 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 (edytowane) Panele położone juz w pokoju 2 - młodego, garderobie i składziku. Płytki podłogowe ułożone, niestety Tubądzin Opera ma tylko kilka wzorów, ciężko było je ułożyć tak by nie nie znajdowały sie obok siebie te same wzory Dziś fugowanie, jutro panele w pokoju 1 - młodej. Stan na dziś rano: ŁAZIENKA GARDEROBA POKÓJ 2 SKŁADZIK Edytowane 16 Lipca 2014 przez vesila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 18.08.2014 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Drzwi już są Montaż trwał dwa dni: 12 i 13.sierpnia. Sześć sztuk, sosnowe, malowane na biało, bezprzylgowe, robione na zamówienie u lokalnego stolarza. HOL GARDEROBA POKÓJ MŁODEGO GAŁKI ZAWIASY malowane na czarno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 02.11.2014 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Obudowane słupy. Sztuk 5. SALON NAD GARAŻEM POKÓJ MŁODEJ POKÓJ MŁODEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 02.11.2014 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Na przełomie września i października, dokładnie od 29.09-02.10, było malowanie/odświeżanie salonu na dole oraz gładzie i malowanie łazienki na poddaszu.Salon sie nie zmienił, za to łazienka owszem Doszła jeszcze długa szafka pod skosem w łazience. Robiona na wymiar. Blat biały błyszczący, korpus to zwykła płyta meblowa, a fronty z olszyny (ramy i cokół) i mdf (środek). Wysokość z blatem 90cm, głębokość blatu 73cm. Łazienka została pomalowana kolorem RAL 7035 na bazie Beckers Designer Väggfärg Helmatt [3] Wchodzimy: tu jest miejsce na pralkę i suszarkę tu będą kosze na pranie z ikea oraz pomalowałam kratki wentylacyjne, bo sie odcinały bielą, były takie kremowe: po pomalowaniu śnieżką do pcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 17.11.2014 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Stolarz zakończył montaż listew podłogowych na poddaszu. Listwy są z mdf, wysokość 12cm, grubość 12mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 17.11.2014 23:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 POKÓJ MŁODEJ Lampa-kwiat z allegro, stoliczek i lustro z tkmaxx, lampa podłogowa z westwing. POKÓJ MŁODEGO na ścianie z tymi prostymi drzwiami będzie zabudowa z ruchomym regałem, tzw secret boockase door Lampa sufitowa i stoliczek z westwing.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszex87 05.12.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Cześć! Fajnie się patrzy na postępy na budowie możesz napisać, jakie są te profile kończące płytki od góry? Też Vives? Czy one od góry są wykończone jak przód kafelki, czy jakby odcięte i trzeba jakoś je od góry zabezpieczyć? Samsimon, zapraszam do komentarzy, link stopce tu rzadko zaglądam Płytki cokołowe to: Vives Rivoli Zocalo Blanco 15x20 bazowe ścienne to: Vives Blanco Brillo 20x50 dostępne kilku polskich sklepach internetowych, na zamówienie, czeka sie ok 2tyg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 13.01.2015 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Schodki na poddaszu. Zrobione przez tego samego stolarza, który zrobił na poddaszu: drzwi, obudowy słupów i listwy mdf. Projekt schodów zrobiłam w SketchUp i realizacja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 21.05.2015 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Poddasze mogę uznać za wykończone, oprócz łazienki - tu nadal brak kabiny i umywalek... tymczasem pierwsze pomieszczenie jest "umeblowane" - to składzik Niestety gratów i przydasiów, nie chce ubywać tylko wciąż przybywa i gdzieś to trzeba trzymać nim pomieszczenie zostało zagracone, wyglądało tak: całkiem ładny pokój .... no ale jego przeznaczenie od początku było ustalone - miejsce do przechowywania rzeczy typu: choinka z ozdobami, walizki, farby, zabawki dzieciece, posciel gościnną, itp... oraz miejsce do szycia czasami zdarza mi sie cos szyc, takie tam naprawy krawieckie do których zawsze zbierałam sie miesiącami, bo mi sie nigdy maszyny nie chciało wyciągać Zostały mi dwa kawałki białego blatu, tego z łazienki, wiec kupiłam w ikea nóżki, no i mam też stolik pod maszynę Dwa żyrandole czekają na powieszenie w salonie nad garażem, muszę lubego zmobilizować do ich zamontowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaki 11.09.2015 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Przesliczny masz domek Czekam z niecierpliwością na c.d. bo dokonujesz świetnych wyborów. Strasznie mi sie u Ciebie podoba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 06.02.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Dzisiaj znalazłam Twój dziennik...nie wiem, czy jeszcze tu bywasz, ale po obejrzeniu zdjęć, szczególnie tych ostatnich już wiem na pewno - będę miała białe drzwi i białe listwy przypodłogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 06.02.2016 23:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Młoda przeniosła sie na górę. Łóżko, regał, szafka nocna - Tvilum Paris Komoda czerwona i fotel przy biurku - Ikea Biurko - projekt własny, wykonanie: lokalny stolarz, z drewna bukowego Lustro - tk maxx Lampa sufitowa kwiat - allegro Lampa podłogowa - Searchlight 2813CC 1 Light Floor Witaj Gaja, właśnie dziś postanowiłam że odświeżę trochę mój dziennik i jak wielkie było moje zdziwienie gdy włączyłam muratora a tu proszz jest na pierwszej stronie?! więcej fotek znajdziesz w komentarzach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 09.02.2016 00:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 W maju 2015 poszło zamówienie na zabudowę w pokoju młodego, realizacja miała być w wakacje, ale wykonanie okazało sie być bardziej skomplikowane i montaż zaczął sie dopiero pod koniec listopada. Projekt narysowałam w SketchUp Realizacja Brakowało tylko uchwytów, są jeszcze drzwiczki przeszklone, do lewego regału ale póki co podoba sie nam bez, a przykręcić je można w każdej chwili bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 12.02.2016 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Regały - robione na zamówienie, z drewna, kolor zamawiany i dopasowany do wzornika Benjamin Moore Boothbay Gray Biurko i łóżko - Ikea HEMNES czarnobrąz Sofa narożna - Ikea VILASUND ciemnoszary Fotel biurowy - Ikea SKRUVSTA szary Lampa sufitowa i dywan wełniany - Westwing Figury szachowe - sklep internetowy Sharda Home Globus - tk maxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts