bajanadjembe 02.08.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Heejjo,Normalnie, czuję jak pachnie w tym domku...Nie mogę przestać oglądać zdjęć. (Jaki taras budujecie, tzn. co na wierzchu? Już wiesz, jaki podjazd będzie?, mnie by tu jakiś kamień pasował, albo bruk klinkierowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frugo 03.08.2011 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 taras w połowie podpiwniczony, jutro wrzucę zdjęcia z etapu jaki jest aktualnie. druga połowa na słupach i będzie pod spodem pusto aby położyć tam jakieś graty czy drewno. podjazd .... podjazd jest problematyczny bo mi kostka nie pasuje. idziemy w kierunku kamienia. tylko jeszcze jakiego. wrzuciłem się także w post o "nie chcę kostki" może tam ktoś coś poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frugo 15.08.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 tak to wyszło. na razie fotki zrobione przez budowlańców bo myśmy pojechali co by było taniej nad polskie morze. oczywiście na 7dni 6 padało ale przynajmniej człowiek się wyresetował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.08.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Witaj Frugo:)domek ładnie sie juz prezentuje:) widac postepu !!Napisz jaka firma stawiala Wam domek??czym impregnowaliście z zewnatrz?? jaki to kolor??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frugo 15.08.2011 22:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 budują "Wiesio i S-ka" a tak na poważnie to wszyscy są z polecenia od właścicielki poprzedniej gruntu która ma podobną konstrukcję. jak ktoś zainteresowany to mogę podesłać.Szlifowanie bali, czyszczenie i impregnacja ekipa z Bieszczad. namiary także mogę dać. z zewnątrz V33 - najpierw UV a potem na mat. z wewnątrz wosk pszczeli wtapiany na gorąco.Mszenie górale z Leśnicy - także namiary do wgląduŚrodek ekipa Piotrka Ilnickiego - nomen omen naszego mistrza w rajdach górskich Taras miejscowa ekipa, ale wykonanie, poziomy i dokładność powalają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frugo 30.10.2011 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 w końcu mamy taras. w sobotę także skończyli nam środek, jutro jedziemy na miejsce bo będą robić kominek więc wieczorem wrzucę zdjęcia środka. jeszcze parkiet, łazienka i wc, drzwi i kuchnia i ferie będzie można spędzić na miejscu. gaz już na działce więc tylko dociągnąć do domu i zrobić szambo. dzięki aurze a jest super, wszystko wydaje się być realne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 30.10.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 a tak w środku. na parterze wszystko w drewnie i mszenie dwustronne. góra jest na stałe jak w normalnym domu więc wykończenie imitacją bala (boazeria) i mszenia i co się da na biało rigips. Ćwiartkę domu mamy murowaną - wc/pomieszczenie gospodarcze i łazienka na piętrze, więc technologia tradycyjna. ale tak chcieliśmy co by nam łazienki nie pękały i takie tam inne a nie boisz sie , że strona drewniana domu będzie osiadala........ a murowana nie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 30.10.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 Frugo, bardzo przyjemny domek "wyprodukowałeś" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frugo 17.11.2011 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 nie, nie boję się. dom stał po zbudowaniu w stanie surowym otwartym rok czasu. przeszedł przez wszystkie pory roku. co miało siąść i zeschnać już się zeschło.zresztą zabaczymy.ewentualnie pękną łączenia tylko w dwóch miejscach. cała reszta łączeń jest drewno-mszenie-murowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MareMarz 27.11.2011 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 (edytowane) witam serdecznie! bardzo piękny domek ! rozwiązanie z tarasem bardzo podobne jak u mnie, z tym że ja mam podparty taras na balach - pozdrawiam serdecznie Edytowane 28 Listopada 2011 przez MareMarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabrycha 2211 27.11.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2011 Bardzo piękny domek gratulacje !!! Czy dużym nietaktem było by gdy bym zapytała o szacunkowy kosz budowy stanu surowego zamkniętego takiego cuda. pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frugo 01.12.2011 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 wg mnie masz podparty nie na balach, przecież widać formy do słupów zalewanych cementem. chyba że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frugo 04.12.2011 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 no i szczęście nam sprzyjało, chociaż prace wewnątrz opóźniły się o 2miesiące. W sobotę zakończyliśmy równanie terenu, teraz tylko na wiosnę muszę nawieź ziemi i rozplantować. Oczyszczalnia zrobiona, studnia zrobiona, gaz zrobiony w domu - jeszcze tylko gazownia musi uruchomić, to samo prąd. Zaczynamy flizowanie wc, łazienki. Kuchnia wyflizowana. Na razie bez gazu grzejemy kominkiem codziennie. Rano temp spada do 10-12st w ciągu dnia da się do 20st dobić. Jest nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakaga 06.12.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Gratuluję. Dom rewelacyjny i okolica cudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MareMarz 11.12.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 wg mnie masz podparty nie na balach, przecież widać formy do słupów zalewanych cementem. chyba że się mylę. ..oczywiscie ze masz racje - jest na słupach drewnianych - pomyliłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MareMarz 11.12.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 no i szczęście nam sprzyjało, chociaż prace wewnątrz opóźniły się o 2miesiące. W sobotę zakończyliśmy równanie terenu, teraz tylko na wiosnę muszę nawieź ziemi i rozplantować. Oczyszczalnia zrobiona, studnia zrobiona Frugo - powiedz jaką oczyszczalnię wybrałeś? czy to szambo? stoję też przed tym dylematem i nie wiem co wybrać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frugo 13.12.2011 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 szambo "ekologiczne" jednokomorowe, 3 nitki rozsączające, 2000lcałość 3200zł brutto + koparka i żwir jakieś 18kubikówpogadałem, pochodziłem, patrzyłem i stwierdziłem że jak mam mieć oczyszczalnię biologiczną to korzyści poza tym że będzie wylatywała "czysta" woda nie ma żadnych a koszt jest 3 razy większy.tutaj też jest filtr, też raz na rok wywożę osad, reszta "ekologicznie" idzie w ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frugo 26.12.2011 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 mamy w końcu wiatrołap. Cały szklany, do tego drzwi tak samo szklane wszędzie - chcieliśmy mieć coś nowocześniej a nie samo drewno tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakaga 24.01.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 witam, jak tam prace w nowym roku? z niecierpliwością wyglądam kolejnych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frugo 02.02.2013 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 nie było mnie długo bo ... bo się przeprowadzaliśmy przed wakacjami i był kocioł, a właściwie jeszcze z wieloma sprawami jest garść fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts