mu77 04.04.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 mam pytanie jaką książkę aktualnie czytacie? Co warto przeczytać? Co polecacie. Zbieram propozycje przed zblizającą się majówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagmara1 04.04.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Ja aktualnie jestem na etapie książek z nurtu liberoamerykańskiego: skończyłam "Sto lat samotności" Marquez'a, zaczynam "Ciotka Julia i skryba" Mario Vargas'a Llosy (polecam "Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki"). Jesli zaś chodzi o ksiązki lekkie, latwe i przyjemne a przy tym dostarczające bardzo dużo śmiechu to polecam Chmielewską A jesli thrillery to tylko Skandynawskie! Na przykład Henniga Mankell'a. Pozdrawiam i zyczę miłego czytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malachio 04.04.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Obecnie czytam Diunę. Konkretnie Dzieci Diuny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gliczarowianin 04.04.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Jesli zaś chodzi o ksiązki lekkie, latwe i przyjemne a przy tym dostarczające bardzo dużo śmiechu to polecam Chmielewską :) Nie wiem czy kiedykolwiek tak sie smialem przy czytaniu ksiazki jak podczas czytania Lesio wlasnie spod piora Chmielewskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagmara1 04.04.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Dokładnie Lesio jest chyba najlepszy. Ale pozostałe ksiązki też warte przeczytania, własnie ze względu na to, że potrafią rozbawić do łez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 06.04.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Właśnie skończyłem "Tańcz, tańcz, tańcz " polecam naprawdę dobra, jak zresztą wszystko Murakamiego co do tej pory wpadło mi w rękę. "Kronika ptaka nakręcacza" i "Przygoda z owcą" chyba najlepsze, ale na nic kiepskiego jego autorstwa nie trafiłem. Niektóre jak np "Koniec świata i Hard-Boiled Wonderland " trochę ciężka w wczytaniu ale jeśli ktoś lubi czytać dwie książki na raz to jest to książka właśnie dla niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 07.04.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 W bestsellerowej "Jedz,módl się i kochaj" E.Gilbert bohaterka, na tzw.zakręcie życiowym, odbywa podróż (Włochy - Indie - Bali) I, oprócz masy różnych doświadczeń, spotyka kogo? tak, tak - wspaniałego mężczyznę Jest zauroczenie i płomienny romans. Filmu z Julią Roberts nie oglądałam. Aktualnie zaczynam czytać, tzn mam zamiar dziś wieczorem (jak położę Małą i obejrzę kolejny odcinek "Instynktu" z D. Stenką ) drugą część "I że Cie nie opuszczę ..." czyli jak się ma romans do małżeństwa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 07.04.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Sto lat samotności na pewno warto przeczytać Chmielewską - a to nawet kilka razy Obecnie czytam - Archer - Złodziejski honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senpo 06.07.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Ja czytam obecnie książkę pt. 'U martwych w Dallas'. Bardzo dobra książka. Uwielbiam serial czystą krew i teraz stałam się fanką książek na podstawie których kręcono serial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz789 27.07.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Ja ten urlop obiecałem sobie spędzić z książką ale średnio mnie to wychodzi .Jak na razie czytam Gomorra -Podróż po imperium kamorry Roberta Saviano nawet fajne daje do myślenia. A zanadrzu mam jeszcze kilka książek Agathy Christie .Choć powiem wprost wypożyczyłem bo chciałem jakiś dobry kryminał a babka w bibliotece nie chciał pomóż i doradzić więc jak znacie dobre kryminały -książki akcji to śmiało adwajcie tytuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagmara1 27.07.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Dobre kryminały, książki akcji, thrillery, czy jak tam zwał to wszystkie ksiązki skandynawskiego autora Henninga Mankel'a. O komisarzu Wallanderze. Polecam. Są bardzo dosłowne, więc dla bardziej wrazliwych niewskazane. Czyta się jednym tchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 04.08.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 "Życie Pi" .Nie mogę się doczekać na film!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagmara1 04.08.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 A ma być film? To też się nie mogę doczekać Ksiązka faktycznie niezła, zaskakująca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 04.08.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 http://www.filmweb.pl/film/%C5%BBycie+Pi+3D-2012-282892 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagmara1 04.08.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Dzieki za link. Jestem bardzo ciekawa, co to będzie... czasem ekranizacje są tak beznadziejne, że szkoda oglądac. Ale miejmy nadzieje, że w tym przypadku nie będzie źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 04.08.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 O nie, ja chyba nie chce tego ogladac. Ksiazka jest znakomita, wspaniala i magiczna, takze przez to, ze nie do konca taka, jak sie wydaje.Film swoja doslownoscia moze to zgubic, bo nie bardzo sobie to wyobrazam, oj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikita1 04.08.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 tak was czytam i chyba macie rację.chyba że smarzowski by zrobił ...ale ciekawość ludzka zwycięży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 06.10.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Dag, corka Kasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dagmara1 06.10.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Do tej książki mam sentyment... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 13.11.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Witam Polecam książki Steve Berry, niezła sensacja a niektóre jego książki balansują na granicy political fiction - np. "Przepowiednia dla Romanowów". Świetnie się czyta. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts