Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pewne czesci ksiazki opisuja faktyczne rzeczy, inne zas sa ............ chyba trudne do uwierzenia.

Sam tytul chwyta marketingowo jednak nie zmienia to stanu rzeczy kiedy mozemy sie dowiedziec sie o piorunujacyh ciekawostakach w swiecie w ktorym zyjemy.

Witam,jakiś czas temu skończyłam Vargasa ''Jak ryba w wodzie",ksiązka nie należy do lekkich i łatwych do czytania,ale jest ciekawa i prawdziwa,na pewno sięgnę po inne książki tego autora.Teraz czytam ''Noce i dnie" Dąbrowskiej,każdy chyba oglądał film z Barańską i Binczyckim w rolach Barbary i Bogumiła Niechciców więc streszczać nie trzeba,czasem warto wrócić do klasyki,naprawdę jest to dobra literatura na długie,jesienne wieczory.
  • 2 weeks później...

W pół godzinki przeleciało "jedenaście tysięcy pałek, czyli miłostki pewnego hospodara", Guillaume'a Apollinaire'a.

nie wiem czy to rzeczywiście najbardziej szokująca ksiązka na rynku, jak głosi reklama...

polecam do przeczytania "Cukiernia pod Amorem" Małgorzaty Gutowskiej-Adamczyk. Saga rodziny Zajezierskich z tajemnicą w tle. Wątki przeszłości przeplatają się z teraźniejszością. Książka jest jak narkotyk na początku zauroczy, następnie będzie trzymać w napięciu, ale też wywołała kilka wzruszeń. Po skończeniu pierwszego tomu samoistnie sięga się po kolejny ....

tom I - Zajezierscy

tom II - Cieślakowie

tom III- Hryciowie

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam

A ja co jakiś czas wracam do książek które już czytałam. Teraz naszło mnie na Łysiaka - dobry; lepszy; najlepszy. Ciekawa jestem czy teraz w ogóle czyta się Łysiaka?

pozdrawiam

• 1 month później...
Też wracam do książek,które już kiedyś czytałam, niektóre z nich odbieram dziś zupełnie inaczej,a co do Łysiaka to lubię i czytam,ostatnio była to ''Francuska ścieżka'',czytana zresztą po raz drugi,pozdr....

Serię "Kot, który...", aktualnie cz.5 "Kot, który lubił Brahmsa". Super dodatek do gorącej herbaty z sokiem malinowym i kominka:D.

Świstak wczoraj przewidział jeszcze 6 tygodni zimy, a tomików tej serii jest 30, wiec jest co czytać.

Polecam dość zabawna książkę, która nadaje się raczej na miłe i sympatyczne spędzenie czasu w autobusie lub kawiarni " Czy to prawda, że..." -> http://ksiegarnia.pwn.pl/produkt/111323/czy-to-prawda-ze.html

http://ksiegarnia.pwn.pl/public/pic/hcovers/240/10/czy-to-prawda-ze_111323.jpg

Też wracam do książek,które już kiedyś czytałam, niektóre z nich odbieram dziś zupełnie inaczej,a co do Łysiaka to lubię i czytam,ostatnio była to ''Francuska ścieżka'',czytana zresztą po raz drugi,pozdr....

Pierwszy Łysiak ,którego czytałam to "Asfaltowy saloon'' czyli jego relacja z podróży po Ameryce.

zatrzymałam się na "Muzeum wyobrażni". Popatrzyłam przed chwilą na bibliografię...jest dużo do nadrobienia:)

Skończyłam Trylogię Ukraińską Nurowskiej; podobała mi się,nawet bardzo, ale ....jest jakieś ale, tym bardziej,że juz sięgałam po Nurowską i mam jakieś odniesienie...

duże wrażenie zrobiła na mnie książka "Przedostatnie marzenie" Angeli Becerry, chociaż okładka sugeruje trochę tanie romansidło i długo odkładałam ją na potem, a POTEM to nie mogłam się oderwać :-)

Edytowane przez gahan