Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką książkę aktualnie czytacie ?

mu77

Recommended Posts

Skończyłam "Stokrotki w śniegu" Evansa- polecane tu chyba już kiedyś. Cuuuudowna książka- mądra, poruszająca i z przesłaniem. Wspaniale i szybko się czyta, aż szkoda.

Pora więc chwycić za kolejne książki tego autora: "Kolory tamtego lata" , "Szukając Noel" i "Obiecaj mi" (ja zaczynałam od tej i popłynęłam) - jak już gdzieś pisałam - uwielbiam tego autora, choć ciągle nie mogę uwierzyć, że to facet pisze. Poluję na kolejne jego książki, bo to już uzależnienie, z którego nie mam ochoty się wyleczyć.

Pora więc chwycić za kolejne książki tego autora: "Kolory tamtego lata" , "Szukając Noel" i "Obiecaj mi" (ja zaczynałam od tej i popłynęłam) - jak już gdzieś pisałam - uwielbiam tego autora, choć ciągle nie mogę uwierzyć, że to facet pisze. Poluję na kolejne jego książki, bo to już uzależnienie, z którego nie mam ochoty się wyleczyć.

Dziękuję- na pewno sięgnę po te książki. Mam nadzieję, że są w mojej bibliotece.

Skończyłam "Stokrotki w śniegu" Evansa- polecane tu chyba już kiedyś. Cuuuudowna książka- mądra, poruszająca i z przesłaniem. Wspaniale i szybko się czyta, aż szkoda.

Idąc za Twoją rekomendacją, zamówiłem właśnie w księgarni atik.pl "Stokrotki w śniegu" Evansa dla żony na prezent. Mam nadzieję że jej się spodoba :)

hej hej

fajnie, że na fm takie wątki też są, książki są moją drugą pasją, tym bardziej się cieszę.

książką która ostatnio ROZŁOŻYŁA MNIE NA ŁOPATKI jest Matka wszystkich lalek

książka jest nieprawdopodobna, przepiękna, nie mogę o niej zapomnieć

tytuł odstraszający i pierwsze 20 stron również, ale proszę się nie zrażać, bo potem książka wciska w fotel. Doskonałość!

POLECAM M.

A moze poleci ktoś jakiś fajny nowy kryminał? Znam juz chyba wszystkie możliwe skandynawskie i uwielbiam Slaughter :)

Miśka co prawda one nie nowe ale może któregoś jeszcze nie czytałaś?

"Nie zapomnisz mnie" albo "Zagubiona tożsamość"- Phillipa M. Margolina

"Bez skrupułów", "Nie mów nikomu", "Bez śladu" albo "Tylko jedno spojrzenie" - Harlana Cobena

podobały mi się również "Szepty i kłamstwa" - Joy Fielding

?

Edytowane przez mariola3108

• 2 weeks później...

Ja jak zwykle polecam książki prawdziwe.

Liz Murray "Przełamac noc" - świetna, wciągająca książka o zniszczonym dzieciństwie i bardzo silnej woli przetrwania, 435 stron przeczytałam w dwa dni. Książkę czyta się jednym tchem. Polecam.

Kathy O'Beirne "Wstrząsające wyznania Kathy" - jak wskazuje tytuł, opowieści Kathy są wstrząsające. Książka dla ludzi o mocnych nerwach. Polecam.

Może ktoś poleci coś na faktach...

Zachęcona Waszymi wpisami przeczytałam "Stokrotki w śniegu"- dość ciekawa, ale jakoś mnie nie powaliła.

Natomiast jestem zachwycona "Matką wszystkich lalek"-baaardzo mi się podobała.

Z racji braku czasu na odwiedzanie biblioteki-e-booki. Hmmm.... to nie to samo co bezpośrednie obcowanie z papierową książką (co uwielbiam!!!), ale ... dałam radę.

Przede mną:"Życie Pi" oraz "Houston, mamy problem" Grocholi.

Czytam wszystko, co mi wpadnie w ręce -raczej do końca (choć zdarza się, że książkę odkładam, bo kompletnie mi sie nie podoba).

Czy mozecie polecić coś o II wojnie, ale obyczajowe, najlepiej polskie, ale niekoniecznie.;)