ullerowa 26.01.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Ostatnio czytałam 'Dom na plaży" Jio Sarah. Polecam dla tych co lubią lekkie pióro z nuta historii w tle. Teraz zamawiam "Marcowe fiołki".Natomiast "Trafny wybór" niestety mnie nie powalił. Ciężko się czyta, długie opisy i język....Być może moje odczucia są takie bo książka ta pozostaje w dużym dysonansie w stosunku do wcześniejszych powieści tej autorki, a poza tym czytała ja po "Alibi na szczęście" i "Krok do szczęścia". Totalnie rożna literatura. Czekam na kolejna książkę tej autorki. Edytowane 26 Stycznia 2013 przez ullerowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 05.02.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Dominika Stec: "Mężczyzna do towarzystwa" - krótka, trochę nudnawa, a zarazem zawierająca fajne fragmenty. Czyta się dziwnie, bo są momenty kiedy śmiałam się do łez, ale są też takie kiedy miałam dość tej książki. Mam drugą część: "Kobieca intuicja" ale chyba zrobię sobie przerwę zanim do niej sięgnę. Zabieram się za "Hobbita" - warto? No i przeczytałam drugą część, czyli Kobieca intuicja - nie powala, a wręcz jeszcze bardziej męcząca od pierwszej części. Hobbit - faktycznie ekstra baśń młodzieżowa (szkoda, że u mnie się tego nie omawiało, nawet tego nie znałam). Teraz jestem świeżo po przeczytaniu Singla - Moniki Rebizant-Siwiło. Super - w skali 1-10 daję jej 8. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 11.02.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Ostrożnie z marzeniami - Maja Kotarska - polecam lekką, zabawną historię, ubarwioną kryminałem i wnerwiającą staruszką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 11.02.2013 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Gosia i Piotr to po Hobbicie proponuję Władcę Pierścieni Drużyna Pierścienia. To ciąg dalszy tej historii, klimat ten sam. Ja ostatnio skończyłam Terry Pratchett - Kosiarz, a teraz zabieram się do C.Cussler - Dżungla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 24.02.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Polecam 19 minut tej autorki:) Dzięki za polecenie tej pozycji - oczywiście Jodi jak zwykle nie zawiodła mnie, choć zaczyna mnie niepokoić ciągły wątek sądowy. Pojawia się on również w kolejnej książce, którą już zaczęłam czytać "Bez mojej zgody". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 24.02.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Proponuję rozpocząć przygodę z Ciza Zyke. Najlepiej od Sahary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 26.02.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2013 a ja, po 20 latach wlasnie wrocilem do... przygod pana samochodzika zbigniewa nienackiego:) z tym tylko ze teraz czytam je synowi... choc nie ukrywam ze z przyjemnosia powoli tez odkupujemy sobie stare wydania... beda w sam raz do nowego domu A ja kiedyś czytałam "Mikołajka" we fragmentach, a teraz syn dostał na urodziny, sięgnęłam i ......zaczęłam się zastanawiać, czy to rzeczywiście książka dla dzieci, czy poradnik wychowania dla dorosłych .. inaczej. Niemniej jednak świetna. Poza tym jestem fanką Amelie Nothomb: "Z pokorą i uniżeniem" "Higiena mordercy" "Kosmetyka wroga" "Rtęć" "Słownik imion własnych" "Ani z widzenia, ani ze słyszenia" "Antychrysta" Z niedawno przeczytanych polecam "Żniwo gniewu" Lucie Di Angeli-Ilovan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 27.02.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 A ja sobie czytam kolejny tom " Pamiętników pisanych szminką" Krystyny Nepomuckiej,ksiązki polecane przez dwutygodnik Przyjaciółka,fajnie się czyta,okres bezpośrednio przed II wojną,lata wojenne z perspektywy młodej dziewczyny i jej rodziny,teraz na tapecie pierwsze lata po wojnie,sporo prawdziwego życia okraszonego mimo wszystko sporą dawką humoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 31.03.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 Kiedyś już chyba polecałam Wam książkę pt. Jeździec Miedziany O Boże, co to jest za książka?! To najpiękniejsza książka jaką w życiu czytałam.Czytając ją przypomniałam sobie o emocjach, o których istnieniu dawno już zapomniałam. Ta książka to paleta barw emocji, od tych najprzyjemniejszych począwszy, do tych najohydniejszych, o których istnieniu wolałabym w ogóle nie wiedzieć, skończywszy. Momentami z przeżywania miałam takie wypieki na policzkach, jak Maryna z Janosika. POLECAM KAŻDEMU KTO KOCHA KSIĄŻKI, A TAKŻE TYM KTÓRYCH MIŁOŚĆ DO KSIĄŻEK JESZCZE NIE POCHŁONĘŁA, PO TEJ LEKTURZE NA PEWNO TO NASTĄPI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 31.03.2013 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2013 a przy okazjiWESOŁYCH ŚWIĄT !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 01.04.2013 02:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 (edytowane) Meyer Stephenie - Intruz.Książka spodoba się fanom SF i osobą lubiącym styl pisania Meyer. Troszkę zbyt przydługawe opisy i dialogi.A jeśli ktoś lubi horrory i thrillery to polecam autora Graham Masterton. Edytowane 1 Kwietnia 2013 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelkokosz 01.04.2013 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Podzielam zdanie co do horrorów...Graham Masterton RZONDZI..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.04.2013 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 P.D. James (autorka Ludzkich dzieci) - po dłuższej przerwie czytam teraz Otwarte drzwi George R. R. Martin - Gra o tron Suzanne Collins - Igrzyska śmierci - wszystkie trzy części i cała masa skandynawskich kryminałów - zaczęło się od Stiega Larssona, potem przyszli inni: Henning Mankell, Ake Edwardson, Camilla Lackberg, Anne Holt, Liza Marklund i mistrz nad mistrze w swoim gatunku - Jo Nesbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 01.04.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 A ja sobie czytam kolejny tom " Pamiętników pisanych szminką" Krystyny Nepomuckiej,(...) okres bezpośrednio przed II wojną,lata wojenne z perspektywy młodej dziewczyny i jej rodziny,teraz na tapecie pierwsze lata po wojnie,sporo prawdziwego życia okraszonego mimo wszystko sporą dawką humoru. Czyli moja ulubiona tematyka. Zapisuję!!! Kiedyś już chyba polecałam Wam książkę pt. Jeździec Miedziany O Boże, co to jest za książka?! To najpiękniejsza książka jaką w życiu czytałam.Czytając ją przypomniałam sobie o emocjach, o których istnieniu dawno już zapomniałam. Ta książka to paleta barw emocji, od tych najprzyjemniejszych począwszy, do tych najohydniejszych, o których istnieniu wolałabym w ogóle nie wiedzieć, skończywszy.(...) POLECAM KAŻDEMU KTO KOCHA KSIĄŻKI, A TAKŻE TYM KTÓRYCH MIŁOŚĆ DO KSIĄŻEK JESZCZE NIE POCHŁONĘŁA, PO TEJ LEKTURZE NA PEWNO TO NASTĄPI. Kolejna osoba poleca tę książkę. MUSZĘ KONIECZNIE przeczytać! A ja? Po raz kolejny czytam Chmielewską. Obecnie na tapecie "Zapalniczka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 04.04.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Kolejna osoba poleca tę książkę. MUSZĘ KONIECZNIE przeczytać! Olinku KONIECZNIE!!! Nigdy jej nie zapomnisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 04.04.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Kiedyś już chyba polecałam Wam książkę pt. Jeździec Miedziany O Boże, co to jest za książka?! To najpiękniejsza książka jaką w życiu czytałam..... To takie typowe romansidło jak się domyślam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 04.04.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 To takie typowe romansidło jak się domyślam? oj nietypowe, nietypowe to jedna z 10 najlepiej ocenionych przez czytelników książek w historii - więc nie taka typowa. z opisu: Epopeja chwytająca za serce jak „Doktor Żywago” Leningrad, rok 1941. 17-letnia Tania Mietanowa poznaje młodego oficera mówiącego z obcym akcentem. Zakochuje się w nim bez pamięci, Aleksander odwzajemnia uczucia Tani, ale wojna nie jest dobrym tłem dla miłości. To jedna z najbardziej znanych trylogii o miłości na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 04.04.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ja po raz ......... "ojca chrzestnego" Jakoś tak fajnie się czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariola3108 04.04.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ja po raz ......... "ojca chrzestnego" Jakoś tak fajnie się czyta potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek okrąglinek 04.04.2013 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 Ja po raz ......... "ojca chrzestnego" Jakoś tak fajnie się czyta Nie czytałam. Czas nadrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts