EWBUD 05.04.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 czas najwyższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.04.2013 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 od kilku miesiecy.... bo to ciezka lektura: Dan Harrington - "Harrington o Hold'em" nie spodoba sie prawie nikomu no chyba ze osobom ktore lubia matematyke, analize, statystyke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 10.04.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Hejka!Przyszłam dorzucic kilka ostatnio przeczytanych prawdziwych historii. Mam mało czasu, więc w skrócie;-) "Piórko na wietrze" Emily Wu Larry Engelmann - super książka o Chinach."Mama kazała mi chorowac" Julie Gregory - wstrząsająca opowieśc, chora matka zmusza zdrowe dziecko do chorowania."Bojowa Pieśń Tygrysicy" Amy Chua - Bestseller, jak dla mnie to przesadzono z tym Bestsellerem. W książce dużo jest przerostu ambicji i przerostu pragnień. Książkę warto przeczytac, ale mnie bardzo drażniło to, że autorka potrafiła o swoich znajomych mówic "moi WYTWORNI znajomi" a jednocześnie w innej sytuacji gardzi ochroniarzem, tylko dlatego, że jest właśnie ochroniarzem. Non-stop podkreślała jakie to ma inteligentne i mądre córki. Mnóstwo Ą i Ę"Cudowny chłopiec" David Sheff - książka o narkomanie. Piękna książka."Niebieskie Oczy Czarny Ląd" Gunilla Fagerholm - super książka, książka bardzo podobna do Białej Masajki. Wszystkie polecam:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 16.04.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Natomiast "Trafny wybór" niestety mnie nie powalił. Ciężko się czyta, długie opisy i język..... Zaparłam się i skończyłam,tylko nie wiem po co:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
namira 17.04.2013 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Mam podobne wrazenia po lekturze "Trafnego wyboru",język bardzo wulgarny,poczatek nudny,potem się trochę zrobilo ciekawiej,generalnie dosć cięzko się to czytało,ksiażka przygnębiajaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 17.04.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Teraz czytam książki z "czarnej serii". Przeczytałam kryminały Camilli Lanckberg, polecam.Właśnie zaczęłam drugi tom Millennium Stiega Larssona. I..... jestem pod wrazeniem szwedzkich pisarzy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 20.04.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Ja właśnie skończyłem "Kraj mojego ojca" Wibke Bruhns. Jak ktoś lubi historię osadzoną w realnym życiu to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.04.2013 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Teraz czytam książki z "czarnej serii". Przeczytałam kryminały Camilli Lanckberg, polecam. Właśnie zaczęłam drugi tom Millennium Stiega Larssona. I..... jestem pod wrazeniem szwedzkich pisarzy:) Od jakiegoś czasu jestem pod wrażeniem - polecam Ci też Henninga Mankela i oczywiście Jo Nesbe i seria z Falbianki - znasz całą? i kolejna znakomita autorka Liza Marklund - na szczęście mogę te wszystkie książki wypożyczać inaczej bym zbankrutowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 22.04.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Towarzyszka Panienka ..... wspomnienia Moniki Jaruzelskiej- chyba oczekiwałam więcej konkretów ale czyta się prosto i szybko szczególnie polecam osobom z rocznika autorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 30.04.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 czy są jacyś wielbiciele/lki Majgull Axelsson ? Ja się dopiero zabieram i zaczynam od tyłu - czyli od najnowszej ksiażki Pępowina.. Ale się recenzjami zaintrygowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 16.05.2013 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Skonczyłam Milenium, naprawde polecam:) Przeczytałam w miedzyczasie trylogię E.L. James o "Szarym" i tez polecam, wciaga. Co do kupowania ksiażek do zainwestowałam w czytnik i tez polecam takie rozwiązanie. W necie mozna znaleść dużo darmowych e-booków. Pozdrawiam zaczytanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Masiwa 26.06.2013 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 George R. R. Martin - Nawałnica mieczy, tom. I"Wstydliwa historia piękna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 16.07.2013 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Clive Cussler - Arktyczna Mgła. Bardzo lubię książki tego autora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 16.07.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Właśnie skończyłam trzecią część powieści Anny Ficner-Ogonowskiej Zgoda na szczęście, polecam na wakacje, lektura lekka, przyjemnie się czyta:) Teraz czekam na obiecany świąteczny dodatek o dalszych losach Hani i Mikołaja :)A poza tym dalej czytam "czarna serię" szwedzkich pisarzy....Miłej wakacyjnej lektury wszystkim życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerry-Mc 05.08.2013 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Juan Ramon Jimenez - Srebrzynek i ja. Czytał ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 06.08.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Od jakiegoś czasu jestem pod wrażeniem - polecam Ci też Henninga Mankela i oczywiście Jo Nesbe i seria z Falbianki - znasz całą? i kolejna znakomita autorka Liza Marklund - na szczęście mogę te wszystkie książki wypożyczać inaczej bym zbankrutowała Serię z Falbianki przeczytałam całą Teraz skończyłam Trylogię z Oslo Jo Nesbe, rzeczywiście fajne. Bardzo polubiłam szwedzką rzeczywistość kryminalną. W kolejce już czekają kolejni autorzy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 14.08.2013 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Dawno mnie tu nie bylo Sprobuje cos podorzucac, jak mi sie przypomni A teraz na szybko: "Jezdziec miedziany" - przychylam sie do zachwytow, moja recenzja http://mojeprzemiany.blox.pl/2009/09/Tatiana-i-Aleksander-Paullina-Simons.html napisana chyba w 2009r. na blogu do dzis jest najpopularniejsza notka i co jakis czas dopisuje sie do niej ktos nowy polecam goraco najnowsza (w sensie wydania u nas, nie napisania) powiesc tej samej autorki "Piesn o poranku" - taka wspolczesna Anna Karenina! bardzo dobre studium zdrady; a ja w czasie Warszawskich Targow Ksiazki bylam na spotkaniu z Paullina, ktora po raz pierwszy odwiedzila Polske! Moja relacja tutaj: http://mojeprzemiany.blox.pl/2013/05/Spotkanie-z-Paullina-Simons-refleksje-po-slow.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Piotr 23.09.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2013 Ja zgłębiam Chmielewską (staram się chronologicznie), Szwaję (Romans na receptę) i Kalicińską (obecnie Lilka).Ostatnio bardzo oczarowała mnie książka Marii Nurowskiej "Nakarmić wilki", a także poruszająca powieść autobiograficzna Nahid Rachlin "Perskie dziewczyny". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 24.09.2013 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2013 Skończyłam niedawno czytać najnowszą powieść Marka Krajewskiego "W otchłani mroku". Polecam wszystkie jego książki, zwłaszcza miłośnikom Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ernech 24.11.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 czytam teraz książkę M. Zaremby "Wielka Trwoga. Polska 1944 – 1947. Ludowa reakcja na kryzys", w końcu ktoś w sposób interesujący napisał o tych czasach, które nie oszukujmy się był po prostu straszne, przeczytajcie sobie ciekawą recenzję http://xiegarnia.pl/recenzje/krajobraz-po-bitwie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts