aniqa1982 24.11.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2013 Ja uwielbiam czytać i dosłownie pochłaniam książki Ostatnio przeczytałam dwie części trylogii " Millenium "Stiega Larssona( teraz poszukuję trzeciej ostatniej części) , a wcześniej jeszcze godną polecenia książkę o tytule " Przemilczane ludobójstwo na kresach wschodnich" Isakowicza-Zaleskiego. Ta druga mną wstrząsnęła, w niektórych momentach po prostu sie popłakałam . W tym roku słyszało się, że ukraińcy chcą stawiać pomniki swoim "bohaterom" tzw. banderowcom, którzy mordowali , torurowali Polaków ze szczególnym okrucieństwem. Małe dzieci za nogi i o ścianę ..... straszne , przerażające Ale mimo wszystko polecam przeczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 01.12.2013 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Monika Szwaja "Anioł w kapeluszu", podebrałam Mikołajowi Polecam całkiem fajna książka taka do poczytania, czasem do zastanowienia.... Pojawiają się postacie z innych jej książek ale tez i nowi bohaterowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.12.2013 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Myć się czy wietrzyć Małgorzaty Sokołowskiej... pouczająca lektura i zabawna tu można poczytać Dni bezciastkowe http://www.wrzeszcz.info.pl/page.php?id=3113 i jeszcze Dni bezmięsne czyli umiarkowany optymizm w sprawie gumiaków A ogólnie jesteśmy na etapie całej serii Mariusza Urbanka - biografie Wieniawa. Szwoleżer na Pegazie, Kisiel, rodziny Kisielewskich, Tuwima, Brzechwy, Wardorfa, Tyrmanda (jeszcze w me ręce nie wpadł) Doskonała lekcja historii Polski z zupełnie innej perspektywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 01.12.2013 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2013 Gosiek, dziękuję bardzo za link do Małgorzaty Sokołowskiej. Ja jestem gdynianką , zbierałam kiedyś trochę materiałów do jednej z Jej pierwszych książek o Gdyni, nie wiedziałam , że popełniła następne. Lecę kupić Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bangladeszcz 05.12.2013 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Richard Pipes - Rosja Bolszewików Wspaniała książka dotycząca Sowietów w latach 1920 - 22. Wielka ilość informacji i niesamowitych ciekawostek. Polecam każdemu zainteresowanemu historią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dafi Pe 10.12.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2013 Jo Nesbo - "Policja". Przeczytałem wszystkie książki tego autora i je wręcz pokochałem Następna w kolejce czeka Camila Lackberg i "Latarnik" Potem jeszcze chcę kolejny raz przeczytać "Pojedynek z Syberią" Romualda Koperskiego i pomarzyć o wyprawie jego śladami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.12.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Całego Nesbo i Lackberg też polecam - przeczytałam już wszystkie przetłumaczone na polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.12.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Przeczytałam właśnie biografię Martina Gora i na nowo zakochałam się w Depeche Mode. Polecam fanom i nie tylko, bo to bardzo barwna postać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 30.12.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 http://s.lubimyczytac.pl//upload/books/107000/107739/155x220.jpg Polecam, wciaga jak Millenium A jak skończycie to jest część druga http://s.lubimyczytac.pl//upload/books/154000/154704/155x220.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sewi 01.01.2014 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Nie ma to jak klasyka. Niesamowicie czyta się te książki:Hrabia Monte ChristoNędznicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 01.01.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 A ja właśnie zakończyłem "Wiedźmina" najnowszą książkę A. Sapkowskiego. Szkoda, ze taka krótka i tak długo trzeba było czekać na nią . Gorąco polecam całą serię "Wiedźmina", znakomite pióro Sapkowskiego czyni niezapomniany klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 01.01.2014 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Wstrząs - Robin Cook. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fifka 01.01.2014 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Seria Millenium - Stieg Larsson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 15.01.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Z prozy Charles Martin - Kiedy płaczą świerszcze Przeczytałam po niej już kilka innych książek, ale ta ciągle mi "siedzi" w głowie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FSOPOLONEZ 15.01.2014 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Łuk triumfalny Rmarque - ktoś czytał bo dopiero zaczynam i jakoś ciężko wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malachio 15.01.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 A ja właśnie zakończyłem "Wiedźmina" najnowszą książkę A. Sapkowskiego. Szkoda, ze taka krótka i tak długo trzeba było czekać na nią . Gorąco polecam całą serię "Wiedźmina", znakomite pióro Sapkowskiego czyni niezapomniany klimat. A ja właśnie czytam trylogię husycką Sapkowskiego, początek każdego tomu ciężki, ale już się człowiek wkręci to nawet fajne (o czym może świadczyć fakt że właśnie za 3tom się zabieram). A w tak zwanym międzyczasie to trylogię Bournea, Aparatus Pilipiuka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 15.01.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 A ogólnie jesteśmy na etapie całej serii Mariusza Urbanka - biografie Wieniawa. Szwoleżer na Pegazie, Kisiel, rodziny Kisielewskich, Tuwima, Brzechwy, Wardorfa, Tyrmanda (jeszcze w me ręce nie wpadł) Doskonała lekcja historii Polski z zupełnie innej perspektywy Wieniawe-szwoleżera czytałam - polecam. Dobra książka - Zacny Mąż Stanu z Niego był...mi ostatnio bezsenność zapewnia Rzeczpospolita kłamców-salon Łysiaka....polecam dla poszerzenia pola widzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 16.01.2014 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 Obecnie czytam Sapkowskiego, ale to mój 'pierwszy raz' z tym autorem, więc jeszcze ciężko mi stwierdzić czy polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcia1 19.01.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Wszystkim zainteresowanym polecam - "Dziewczynka w czerwonym płaszczyku". Wspomnienia z krakowskiego getta. Poruszająca książka. A aktualnie na tapecie Nicholas Evans "Przepaść". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 21.01.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Czytałam 'Dziewczynkę...", też polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts