ullerowa 28.04.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Ullerko ...poszukam...... jak tak namawiasz To poszukaj przy okazji 'Romans z trupem w tle' i 'Polowanie na Perpentue' obie Ewy Stec tzw. wesoły kryminał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 29.04.2014 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Byłam dzisiaj w bibliotece i dowiedziałam się ,że Klub Matek jest na zapisy ......... nie wiem kiedy się doczekam Jutro zapytam o inne ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 29.04.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 ostatnio połknęłam: - Pratchetta "Równoumagicznienie" (czytam go trochę chaotycznie, po prostu, co mi w danej chwili w ręce wpadnie) - J.J.Kolskiego "Egzamin z oddychania" (trochę odbierająca oddech, ale to chyba typowe dla tego autora zarówno książek, jak i filmów) - Łysiaka "Opowieść kresowa", cz.1 Michał, cz.2 Julia (o trudniej historii polsko-ukraińskiej. BARDZO POLECAM) -Krajewskiego "Śmierć w Breslau" (to początek mojej przygody z tym autorem). ponadto bardzo lubię książki obyczajowe z historią Polski w tle. są świetne dla tych, którzy zaniedbali pewien okres młodości w tym zakresie, a mianowicie edukację szkolną. z tej serii polecam: Fleszarowej-Muskat trylogię "Pozwólcie nam krzyczeć", "Przerwa na życie", "Wizyta", Kracherowej "Karczma życie" Bienia "Bóg wysoko - dom daleko" oczywiście Łysiaka i zostaje do odświeżenia cała masa lektur, jak chociażby "Zdążyć przed Panem Bogiem". jestem też fanką powieści fantasy, a więc J.R.R. Tolkien, Ursula le Guin, Sapkowski, Pratchett, Pilipiuk i jeszcze pewnie wiele innych, o których teraz zapomniałam. jeśli, ktoś raz spróbował i załapał bakcyla, to wie, że od tego nie da się uwolnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcosK 07.05.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 ostatnio połknęłam: - Pratchetta "Równoumagicznienie" (czytam go trochę chaotycznie, po prostu, co mi w danej chwili w ręce wpadnie) No ja swojego czasu czytałem wsystko ze Świata Dysku i strasznie dobrze sie przy tym bawiłem. Bardzo lubie ten rodzaj poczucia humoru. Polecam rowniez Filmy z tej serii szczegolnie "wiedzmikołaj" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bangladeszcz 07.05.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Krajewskiego "Śmierć w Breslau" Też się zabieram za tę książkę. Słyszałem, że naprawdę niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 07.05.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 http://ecsmedia.pl/c/najlepsze-jest-najblizej-b-iext6175493.jpg Tak dla poprawy nastroju. Teraz czytam kolejna książkę tej autorki "Tajemnica sosnowego dworku". Nawet nie wiedziałam że jest jeszcze tyle autorów którzy potrafią mile mnie zaskoczyć. Jest co czytać dla relaksu po ciężkim dniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 07.05.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 i zostaje do odświeżenia cała masa lektur, jak chociażby "Zdążyć przed Panem Bogiem". Polecam książki Hanny Krall, a o zbliżonej tematyce "Początek" Andrzeja Szczypiorskiego (tez lektura;) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 13.05.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 dla czytelników o mocnych nerwach ....... najpierw byłam zniesmaczona .....potem nie mogłam się oderwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.05.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 całkiem fajnie się czytało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 29.05.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Jacek Hugo Bader "Długi film o miłości. Powrót na Broad Peak" Polecam, polecam , polecam. Koniecznie przeczytajcie. Jedna z najlepszych, jeżeli nie najlepsza, książka reporterska Jacka Hugo Badera. Pełna wzruszeń i refleksji nieprzespana noc. Dawno mi się tak nie porobiło.Bardzo żal, szczególnie młodego Tomka Kowalskiego. Myślę, że nie wiedział na co się porywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 11.06.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Skoro pojawił się Jacek Hugo Bader to ja polecam " Pamiętniki kołymskie " rewelacyjna książka, która z jednej strony dotyka bolesnej historii tysięcy zesłanych a z drugiej pokazuje życie ludzi w dzisiejszych czasach. Ludzi którzy tak samo jak my maja swoje wzniesienia i upadki, swoje smutki i radości. Polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 11.06.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 polecam ...polecam ...polecam kilka recenzji http://lubimyczytac.pl/ksiazka/54285/przeklete-zaklete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 12.06.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Również polecam powyższą ksiażkę. Jedna powieść, a pięć różnych historii mocno wciągających. No i cyganka w tle. Lektura nie tylko na urlop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.06.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Jacek Hugo Bader "Długi film o miłości. Powrót na Broad Peak" Polecam, polecam , polecam. Koniecznie przeczytajcie. Jedna z najlepszych, jeżeli nie najlepsza, książka reporterska Jacka Hugo Badera. Pełna wzruszeń i refleksji nieprzespana noc. Dawno mi się tak nie porobiło. Bardzo żal, szczególnie młodego Tomka Kowalskiego. Myślę, że nie wiedział na co się porywa. pochłonęłam wszystkie ksiązki JHB, ale powiem szczerze .... wkurzają mnie takie książki. To tak jakby napisał ksiązkę o mamie małej Magdzi..... Ale nie czytałam, przyznaję. Zniechęciłam się jakoć ....Uwielbiam jego przygody które sam przeżył w dawnych republikach radzieckich. Obecnie czytam takie ... czytadło do poduszki - Kokaina Arkadiusza Siedleckiego. DDA niegdyś uzależnione od narkotyków a przebywające obecnie w Anglii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 13.06.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 [ATTACH=CONFIG]264943[/ATTACH] polecam ...polecam ...polecam kilka recenzji http://lubimyczytac.pl/ksiazka/54285/przeklete-zaklete Czytałam tej autorki "Dziewczyny do wynajęcia" - i też polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewe ręce 15.06.2014 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Skończyłem opowiadania o Conanie, teraz zabieram się za Indianę Jonesa. Może mało poważne, ale od tego roku po prostu sukcesywnie odhaczam niezaliczone pozycje zalegające na półkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 15.06.2014 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Drwal - M.Witkowski, Ości, Balladyny i romanse - I. Karpowicz (myślę, że wszystkie jego książki są świetne, kapitalnie skojarzenia, świetny język), G. Jagielska - Miłość z kamienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 15.06.2014 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Brązownicy - Boy-Zeleńskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 15.06.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 pochłonęłam wszystkie ksiązki JHB, ale powiem szczerze .... wkurzają mnie takie książki. To tak jakby napisał ksiązkę o mamie małej Magdzi..... Ale nie czytałam, przyznaję. Zniechęciłam się jakoć ....Uwielbiam jego przygody które sam przeżył w dawnych republikach radzieckich. Obecnie czytam takie ... czytadło do poduszki - Kokaina Arkadiusza Siedleckiego. DDA niegdyś uzależnione od narkotyków a przebywające obecnie w Anglii. a wiesz , że to nie pierwszy komentarz - ten z mamą Madzi .. Ale nie, moim zdaniem nie. W tej książce nie ma sensacji.Chociaż jest dużo emocji, bólu i smutku. Ale jakoś tak po ludzku. J H-B zaczyna od cytatu „O tym nie mów. Twoje usta są za małe”. I literacko jest dobra - błyskotliwy język. Namawiam. Chociaż gniecie boleśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 16.06.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Polecam dla odważnych co nie boją sie prawdy-(boli).http://www.relay-of-life.org/pl/chapter.htmlKsiążka wymiata .Miłej lektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts