Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką książkę aktualnie czytacie ?

mu77

Recommended Posts

• 3 months później...
  • 1 month później...
"Dziewczyna z pociągu'' Pauli Hawkins - bardzo wciągający thriller psychologiczny,trudno się oderwać,napiecie rośnie wraz z kolejnymi stronami.

Rzeczywiście ciekawa pozycja. Dla fanów dobrego kryminału polecam serię autorstwa Jo Nesbo z głównym bohaterem komisarzem Harry Hole, oraz serię kryminałów autorstwa Asa Larsson, gdzie główną bohaterką jest prokurator Rebeka Martinsson.

• 1 month później...
  • 1 month później...
"HYGGE" klucz do szczęścia - Meik Wiking. O Duńczykach i ich sposobie na życie, wypracowali sobie pozytywne spojrzenie na codzienność. Czytając zdałam sobie sprawę jak bardzo mentalnie się od nich różnimy, jesteśmy najkrócej mówiąc poważni i bardzo serio. Warto niektóre ich zwyczaje przenieść na nasz rodzinno - towarzyski grunt.

• 3 weeks później...

polecam Dygot i Ślady Jakuba Małeckiego.

jak mnie moje dziecko zapytało, o czym to, to odpowiedziałam: "o życiu". i takie najbardziej lubię. niesamowite historie zwykłych, a jednoczesnie niezwykłych ludzi. Małecki świetnie ukazuje, co potrafi się dziać w ludzkich głowach.

ps. przypomniało mi się, że jeszcze Dwanascie słów i Las 4 rano J.J.Kolskiego (ten to ma pokręcone). i zupełnie coś innego (dla odzyskania równowagi psychicznej) 36 i 6 sposobów na to, jak uniknąć zyciowej gorączki, czyli katechizm wg Szymona Hołowni.

Edytowane przez max-maniacy

• 1 month później...
Kamil Janicki "Żelazne damy" - taka feministyczna historia Polski. Świetnie się czyta, a i wiedza w głowie zostaje. Trzeba tylko pamiętać, że z braku źródeł wiele z nich to teorie, a nie stuprocentowe fakty. Kolejne "Damy" już czekają w kolejce, ale na razie mam kolejną cegłę Ursuli Le Guin "Rybak znad morze wewnętrznego" - nie czytać przed przeczytaniem "Sześciu światów Hain" i "Ziemiomorza", bo niektóre opowiadania nawiązują do tamtych książek i bez kontekstu tracą. Jestem przed połową książki i wciąż mam nadzieję, że będzie lepiej.

• 3 months później...

Szóste wymieranie. Bardzo dobra ksiązka. Kupiłam ją w prezencie dla męża z okazji jego imienin ponieawż wiele razy wspominał, że chciałby ja przeczytac. Jak przeczytał to sama się za nią zabrałam pomimmo, że za literaturą faktu nie przepadam. Bardzo mi się jednak spodobała i polecacm każdemu pnieaż zmienia nieco punkt patrzenia na to co się dzieje obecnie z przyrodą.

Dzisiaj zaczynam natomiast czytać o polskiej policji Jerzego Dziewulskiego.

• 3 months później...
  • 2 months później...
  • 3 months później...