Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaką książkę aktualnie czytacie ?

mu77

Recommended Posts

• 2 weeks później...

Julio Cortazar... wciąż coś odkrywam od nowa ...

Teraz w oryginale, słuchając płyt, uczę się melodii języka :)

W klasy gra się małym kamyczkiem, który należy popychać czubkiem buta. Elementy gry: chodnik, kamyczek, but i piękny rysunek kredą, najchętniej kolorową. Na górze jest Niebo, na dole jest Ziemia, trudno jest trafić kamyczkiem w Niebo, prawie zawsze źle się jakoś obliczy i kamyk wylatuje poza rysunek. Powoli jednak nabiera się zręczności koniecznej, by przechodzić z jednego kwadratu do drugiego, i któregoś dnia może się uda wyjść z Ziemi i przenieść kamyczek do samego Nieba. [...] Na nieszczęście, zanim ktokolwiek nauczy się przenosić swój kamyk do Nieba, nagle kończy się dzieciństwo i wpada się w książki, w lęk, w spekulacje na temat innego Nieba, do którego również trzeba umieć znaleźć drogę. A ponieważ skończyło się dzieciństwo [...], zapomina się, że aby się dostać do Nieba, potrzeba kamyczka i czubka buta.

hihi, czytałam je kiedyś z latarką pod kołdrą, bo rodzice zabraniali mi czytać po nocach, a ja się nie mogłam oderwać od lektury :D

Ja tez tak miałam. :) Teraz też czytam do późna w nocy, na co z kolei wścieka się mąż, bo przeszkadza mu światło. No ale już jestem za stara na czytanie pod kołdrą z latarką;)

A obecnie to męczę strasznie "Kobiety dyktatorów" Diane Ducret. :bash:

hihi, czytałam je kiedyś z latarką pod kołdrą, bo rodzice zabraniali mi czytać po nocach, a ja się nie mogłam oderwać od lektury :D

Oooo u mnie było podobnie. :D I za każdym razem jak "zostałam nakryta", starsi jęczeli, że sobie oczy zepsuję. :D

Aktualnie odkrywam na nowo Chmielewską, za którą dotąd nie przepadałam. Nie wiem czemu, ale teraz mi się podoba. Dziś "Kocie worki".

Równolegle "Miasteczko Salem" Kinga.

skończyłam Magiczne Miejsce Agnieszki Krawczyk o ucieczce z wielkomiejskiego zgiełku i zaszyciu się na głębokiej prowincji ....lekka i fajnie się czyta

zaczęłam Malowany pocałunek Elizabeth Hickey o fascynującym związku Gustawa Klimta z pewną kobietą,której imię wyszeptał na łożu śmierci

a ja, po 20 latach wlasnie wrocilem do... przygod pana samochodzika zbigniewa nienackiego:) z tym tylko ze teraz czytam je synowi... choc nie ukrywam ze z przyjemnosia :)

powoli tez odkupujemy sobie stare wydania... beda w sam raz do nowego domu :D

"odpoczywajac" od nienackiego po raz enty wciagam "ZMROK" Lebbona, klima w sam raz na jesienne wieczory gdy nie da sie nic na budowie zdzialac :D