Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Mam takie pytanie: jaki jest średni koszt wykonania przez ślusarza płotu z profila metalowego. Chodzi mi o prosty płot zakończony grotami i ewentualnie z drobnymi wstawkami z metaloplastyki. http://images37.fotosik.pl/732/b706fa7ac095c8b4.jpg' alt='b706fa7ac095c8b4.jpg'>

https://forum.murator.pl/topic/155875-koszt-robocizny-wykonania-p%C5%82otu-z-profila-metalowego/

Tylko porównując jakość zamówioną u ślusarza .W supermarkecie jest nic niewarte.

Aj tam nic nie warte 150zł to nie wartość? ;) Każdy wie,że to w marketach to lipa a jednak kupują. 3xC : cena czyni cuda

Region to kujawsko-pomorskie.A co do cen w marketach to wiem jak to wygląda i jaka jest jakość. Ale mi chodzi o cenę samego pospawania.

U ślusarza zapłacisz ok 160zł/mb przy większej ilości .Cena z rejonu warszawskiego

Ogrodzenie kupią w markecie trzaśnie kilka razy i sztachetki odpadną.A w domu na salonach fundują sobie balustrady kute,z nierdzewki za 600zł.mb

Powinno się zmieścić w 200zł za metr z materiałem, pomalowaniem podkładem i montażem. Za samą robociznę to ciężko określić bo dużo będzie zależała od samej konstrukcji.
  • 2 weeks później...

Weż pod uwagę jeszcze cynkowanie ogniowe. Naprawdę warto bo masz minimum 15 lat gwarancji że nie będzie rdzewieć.

NIedawno pytałem u jednego kowala ile za takie ogrodzenie to usłyszałem 350,- PLN/ 1 mb ale cynkowane, malowane proszkowo no i z montażem

A co powiecie o cenie 270 zł/mb za kompletne wykonanie płotu? (materiał+spawanie +słupki+montaż słupków+wylanie betonowego murka+malowanie podkładem)

a jest w cenie +brama wjazdowa +furtka wejściowa +furtka do śmieci? Czyli kompletne ogrodzeni frontowe.

Też jestem na etapie tematu ogrodzenia. Póki co zajrzałem na Allegro i z naszego rejonu (też Kuj.-Pom.) coś można znaleźć.