lukas33 04.04.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam. mam pytanie kłade deski na podłoge na poddaszu i nie wiem jaka wate połozyc, słyszałem kilka wersji ale niestety nie mam pojecie. legarki mam o wys 8cm słyszałem 1 wersje ze miedzy dechami a legarkami powinna bys cyrkulacja,czyl wata mniejsza niz 8cm a werska2 ze ma byc scisk. wiec prosze o fachowa porade. pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeffk6dfbe 04.04.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Miałem stworzyć taki sam temat, więc przyłączm się do pytania lukas33. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebxyz 07.04.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Witam.Fachowcy którzy kładli u mnie podłogę na legarach zostawiali szczelinę około 2-3 cm luzu, twierdząc że musi być wentylacja.PozdrawiamSebxyzPs. Wata URSA df 43 zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.04.2011 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 a możesz podać jakie masz szerokie te legary o wysokości 8 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas33 10.04.2011 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 mam o szerokosci 10cm wys 8cm. wiec na pietrze mam zostawic luz? bo słyszałem ze na parteze sie zostawia. prosze o pomoc bo stanolem w jednym miejscu bo nie wiem jak kłasc, byłem u znajomego ktory kładł podłoge ok rok temu na parteze i szczelone zostawił jak tu pisze kolega wyzej. I co sie okazało w wakacje porobiły mu sie takie szczeliny ze palce mozna wsadzic miedzy dechy. a ja bym nie chciał miec takiego problemu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 10.04.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 mam o szerokosci 10cm wys 8cm. wiec na pietrze mam zostawic luz? bo słyszałem ze na parteze sie zostawia. prosze o pomoc bo stanolem w jednym miejscu bo nie wiem jak kłasc, byłem u znajomego ktory kładł podłoge ok rok temu na parteze i szczelone zostawił jak tu pisze kolega wyzej. I co sie okazało w wakacje porobiły mu sie takie szczeliny ze palce mozna wsadzic miedzy dechy. a ja bym nie chciał miec takiego problemu. pozdrawiam Pozostaw szczelinę przyścienną wielkości ok. 1.5 cm. Szpary między deskami przytwierdzanymi do legarów nie wynikają z wielkości szczeliny przyściennej a z nadmiernej wilgotności drewna w trakcie jego montażu. Ponadto największe są w okresie zimowym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas33 11.04.2011 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 (edytowane) a jaką watę mam połozyć?? I w jaki sposób ?Bo z tym mam głównie problem. Edytowane 11 Kwietnia 2011 przez lukas33 błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 11.04.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 a jaką watę mam połozyć?? I w jaki sposób ? Bo z tym mam głównie problem. Wystarczy 5 cm izolacji, którą należy traktować bardziej jako izolację akustyczną niż termiczną. Przestrzeń powietrzna jest konieczna w przypadku podłóg na gruncie. W górnych kondygnacjach nie zaszkodzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas33 17.04.2011 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 Pozostaw szczelinę przyścienną wielkości ok. 1.5 cm. Szpary między deskami przytwierdzanymi do legarów nie wynikają z wielkości szczeliny przyściennej a z nadmiernej wilgotności drewna w trakcie jego montażu. Ponadto największe są w okresie zimowym. Pozdrawiam. a ta szczelina po co mam dac ? ok dzieki za porade z wata bo miałem juz dac 8 na scisk ale w takim wypadku dam 5 dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 17.04.2011 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2011 a ta szczelina po co mam dac ? ok dzieki za porade z wata bo miałem juz dac 8 na scisk ale w takim wypadku dam 5 dzieki. Szczelina pełni funkcję dylatacyjną, izolacyjną i akustyczną, ma być i koniec. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts