gagu 05.04.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam serdecznie,Pytanie moje dotyczy podmurówki a właściwie jej naprawy. Odrazu uprzedzam że nie znalazłem zbyt dużo informacji na ten temat. W zeszłym roku wylewałem podmurówkę pod ogrodzenie z siatki. Było tego tak 60 m, po 10 metrów dziennie.pierwsze 40 metrów stoi elegancko, nic się nie dzieje. Ale kolejne 20 metrów było lane pare dni przed tym jak chwycił mróz. Efektem tego jest to że odpryskuje (ochodzi) taka warstwa około 3-5 cm, w zależności miejsca. Jak naprawić coś takiego jak to zrobić dobrze żeby nie poprawiać za rok znowu? Ja chciałem zrobić to tak:1. albo skuć trochę boki, trochę górę, coś na kształt trójkąta patrząc od przodu (przekrój podmurówki) i zalać to raz jeszcze. Wyszło by tego betonu około 5 do 20 cm w niektórych miejscach.2. albo zerwać to co się łuszczy i tylko tak jakby otynkować to i wygłaskać. Co o tym sądzicie, jak to najlepiej zrobić? Z góry dziękuje i pozdrawiamGAGU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts