donsisu 05.04.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam, złożyłem wniosek na wydanie decyzji o warunkach zabudowy i czekam już prawie 3 miesiące i żadnego odzewu. Ile wy czekaliście na swoją decyzję ? Gdzieś słyszałem że maksymalny okres to jest własnie trzy miesiące, czy to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alus1719508498 06.04.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Nie jest to prawda, że na warunki zabudowy jest termin 3 miesiące. W pewnych przypadkach wydanie warunków może trwać i 2 lata (gmina przystąpi do określenia planu zagospodarowania). Ja na swoje warunki czekałem 5 miesięcy i był to termin naprawdę szybki bo gmina musiała uzgodnić je z ochroną środowiska, konserwatorem zabytków i różnymi dziwnymi instytucjami, o których istnieniu pojęcia nie miałem. ;( Jak dostaniesz warunki w ciągu pół roku to możesz uważać się za szczęśliwego człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donsisu 06.04.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 to nic tylko czekać, dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 07.04.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) 5 miesięcy Edytowane 26 Lipca 2011 przez aksamitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franelka1 07.04.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 Ja czekałam 9 miesięcy, a jak już przyszły to zawierały błędy i były niezgodne z moim wnioskiem, chociaż w uzasadnieniu wpisano że są z nim zgodne. Musiałam odwoływać się i w plecy poszły dalsze 4 miesiące. Pozdrawiam, F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donsisu 22.07.2011 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Czekam już 8 miesiąc i dalej cisza. Byłem w urzędzie się dowiadywać to powiedzieli że niedługo prześlą projekt decyzji i będą uzgadniać z ochroną środowiska itd. Trochę przesada moim zdaniem, ciekawe co na to Kodeks Postępowania Administracyjnego ? Złożył bym na nich skargę ale sprawa nie jest pewna bo obok jest zabudowa zagrodowa i boje się że dadzą mi odmowną decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts