Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lapisowo - komentarze...

Esiak

Recommended Posts

A widzisz, może Twoje deski bardzo chłonęły. A robiłaś szmatką?

Piły jak oszalałe, nakładałam i pędzlem i rozcierałam szmatką. Po wyschnięciu biel staje się mniej widoczna, tworzy się takie naturalne rozbielenie i extra widać słoje, bo pozostają ciemniejsze, takie srebrzyste.

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pięknie prace postępują, hol jest naprawdę mocnym i efektownym akcentem, choć współczuję jego sprzątania

Ardea pokaż te dechy, bo mnie interesują, kombinuję co zrobić ze ścianą w przedsionku i może właśnie takie dechy by mi też pasowały

Jeszcze się pochwalę, że my od 2 maja mieszkamy :)

Co prawda do zrobienia w domu i dookoła jeszcze sporo, ale i tak jest pięknie

Balbina 200 -witam w naszych skromnych progach!!! Zapraszam do nas:)

Co do tej tapety to zaczęłam jej poszukiwania, ale nie znalazłam niestety. Jedyne na co mogę Cię naprowadzić to tu:

http://oferia.pl/pobierz-portfolio/179017/1

http://img1.oferia.pl/616d0a7af3cc54cf5dd09481ba82b08a.jpg

Pan który zakładał sobie tą tapetę napisał że jest to samoprzylepna. Jest to jakaś wskazówka-może uda się Tobie znaleźć.

Na allegro sprawdzałam - nie ma:(

Ja coś podobnego widziałam w Leroy Merlin w katalogach z tapetami, ale tapeta w tych kolorach była zdecydowanie ciemniejsza i była to zwykła tapeta, nie samoprzylepna.

Edytowane przez Joannk

Amete - dzięki:) mi też się podoba efekt w holu:)

Lipka71 - sprzątania będzie, ale tak to jest jak coś się podoba i nie patrzy się na funkcjonalność:) Szczerze mówiąc jak urządzaliśmy mieszkania to byłam bardziej rozsądna:) A teraz poszalałam:)

Zazdroszczę że już mieszkacie:) GRATULACJE!!!! Uaktualnij parę zdjęć np. łazienka, bo płytki są super, jestem ciekawa jak wyszła ostatecznie:) Na pewno rewelacyjnie.... Jak Wam się śpi w te pierwsze dni?

Nasze docelowe baterie do dolnej łazienki mają być takie (HansG)

http://www.hansgrohe.pl/medias/sys_master/celum_assets/17__hpa00112_tif.jpg?5

http://www.hansgrohe.pl/medias/sys_master/celum_assets/17__hpa00111_tif.jpg?4

A znalazłam kilkakrotnie tańsze firmy Omnires seria Fago

http://www.lazienkaplus.pl/files/produkty/BAT/OMN/thumb200/fa6010m.jpghttp://www.lazienkaplus.pl/files/produkty/BAT/OMN/thumb200/bat-omn-49217_1.jpg

Marcin mi mówi że to straszna chińszczyzna...ale wizualnie są zbliżone. Wiadomo firma HG to marka. Różnica między tymi dwoma kompletami jest dwukrotna!!!

Dzięki Ardea, wiesz generalnie to mam HG zaplanowane w budżecie, ale jak to często bywa jak można coś znaleźć coś taniej to miło jest zaoszczędzić:) "Poznańskie skąpstwo" mi się włączyło:)

A oglądaliśmy panele i oczywiście Super Natural Wide Body nie było. Pan nas poinformował że z uwagi na nie typową szerokość paneli (242 mm a standard 192mm) zrezygnowali z ich zamawiania choć po chwili przyznał że zbyt na nie był. Bardzo żałuję bo ten dąb cynamonowy i harbour zaczął mi się podobać. Mam katalog Krono Orginal i wertuję i wertuję i wetuję:) Okazało się że przy oglądaniu paneli mam bardzo dużą rozpiętość kolorystyczną, która mi się podoba, aż w końcu Marcin stwierdził że on wybierze te panele, skoro ja nie jestem taka zdecydowana. No ale byliśmy pierwszy raz je oglądać, to mam chyba prawo jeszcze nie wiedzieć co bym chciała.

Pokażę co mi się Krono Orginal podobało - oczywiście do finału jest jeszcze czas:)

Dąb brylanowy

krono__Dab_Brylantowy0.jpg

Wiąz elegance

krono_Wiaz_Elegance.jpg

Dąb alpejski

krono_dab_alpejski_.jpg

Dąb exclusive

krono_dab_exclusive.jpg

Dąb polski

krono_dab_polski.jpg

Dąb miodowy

krono_d%25C4%2585b_miodowy.jpg

Dąb satynowy

krono_d%25C4%2585b_satynowy.jpg

Jak widać trochę jaśniejsze te panel niż nasze próbki deski litej:)

Wrzuciłam fotki u siebie wraz z wyjaśnieniem dlaczego taki mało biały efekt;)

Te moje panele zostały wycofane z polskiego rynku z zupełnie innego powodu, przecież żadna firma nie wycofuje czegoś na co ma zbyt bez przyczyny;) tym bardziej, że wiele firm: Balterio, Prarador, Kaindl, QS, nawet Kronopol mają w ofercie szerokie dechy.

Z tych pokazanych przez Ciebie to podoba mi się dąb satynowy i ładna jest Nostalgia, którą pokazywała khb. Macie jeszcze trochę czasu na przemyślenia.

Joannk my w łazience mamy baterie omnires art deco i muszę powiedzieć, że bardzo dobre jakościowo są

ps. wrzuciłam u nas trochę zdjęć z udamawiania dom

czyli warto o nich pomyśleć. Gwarancje mają na 3 lata -te nasze, bo Twoje 5 lat, ciekawe czy po tym czasie nie padną. Czytałam opinie również na temat hansgrohe i u nich też się zdarzają wpadki, nie każdy użytkownik jest zadowolony. Wiadomo raz się trafi na dobry egzemplarz a raz nie, nie zależnie od firmy.

Edytowane przez Joannk

Joannk widzę że wizyta w Malta Trading była owocna :) sporą gromadkę nazbierałaś do grona ulubionych ;jeżeli chodzi o baterie to u nas będzie kludi ocean... ładne normalne baterie jak baterie;

Wasze Kludi ... "zawiesiłabym na nich oko", ładny wyróżniający się kształt, idealne do stylu Waszych wnętrz zdecydowanie :yes: